Scudo Sports

Tour De France 2011

@leeroy

Bende dizini bahane ettiğini düşünüyorum,

Geçen sene ve giroda ne kullandıysa burada kullanamıyor ve bu sebepten gidemiyor.

Yanlız geçen senenin ahı mı tuttu nedir bu seneki turda düş kalk çok darbe yedi.

Allahın sopası yok derler,bu gibi durumlarda birazda...

Scudo
Cidden üzerinde dava varken Giro da birşeyler kullandıgını düşünmek nasıl bir düşünce yapısıdır hiç çözemeyecem.Adam dağ tepe giderken şimdiki favoriler yan gelip yatıyordu.Ee Andy bugün 60km kaçtı o zaman o da aldı damardan sizin kafanıza göre ...

Şişman kadın çıkmadan opera bitmez.Andy bu etapta bitikti.Thomas ta öyle.Cadel çok diri bitirdi.Contador antrenmanda gibiydi.Zorlandığına dair bir işaret vermedi.Yarın aynı çıkış kuzeyden,bir planı mı var? Belki.Giro da harikalar yaratmış ancak üstüste iki büyük tur için form ve konsantrasyon sorunları dile getirilmişti.Bağımsız kuruluşlarca ölçülen Vo2 değeri % 98-99 olan bir bir bisikletçiyi sürekli dopingle suçlamak doğru değil.3 hafta önce burnunuz tıkanıp sprey sıksanız,çaat diye doping cezasını alırsınız.Kanlarında normal dışı ne varsa zaten didik didik ediliyor.İki tane zor inişle karşılaşınca çocuk gibi yaygarayı koparan adamdan bisikletçi olmaz.Dikenli tellerin üstüne uçup 32 dikişle hala yarışan cesur yüreklerin işidir bisiklet.

28 km si tırmanış olan ve etap birinciliğiyle biten 60 km kaçış nasıl bitiklik oluyor, enterasan bir performans yorumu :)...rüzgarından faydalanlar bile tırmanışta teker teker döküldüler. Umarım bitik hali budur Andy'nin :)Leopard'ın çok zeki bi taktiği vardı...Yüksek süratlarde inmek, arenada gladyötürlerin birbirini öldürmesini izlemeye benzer bi keyif verebilir ama çok riskli ve hayati tehlikeyi artıran bir sürüştür. Tour Hushovd inişte 129 km hıza ulaşmış. bu izleyenler için fantastik bir performans ama hayati riskin ne kadar yüksek olduğu da malum...cesur yüreklerin işi mantığına göre 2003 te zorunlu hale getirilen kasklara da karşı çıkılabilirdi. ama spor hayatları riske atmak, Voter Weyland trajidelerine sebeb olmak değildir. Andy kötü bir inişçi o ayrı ama yağmurlu etaplarda yüksek süratli inişler cidden tehlikeli. Bisiklet cesur yüreklilikten önce, çalışkan, disiplinli ve azimli olmayı, spora ve rakibine saygı duymayı gerektirir...

adamlar inişe de çare bulmuşlar.önden maxime monfort u kaçırdılar,o da andy i sağsalim indirdi,frank ta arka grubu kontrol altında tuttu.schleck lere kimse dayanamadı bugün.neredeyse en zor etapta 1 ve 2 oldular.daha ne yapsınlar?
yarın kimseyi kaçırmaz,cumartesi de zamana karşıda ortalama bir derece yaparlarsa turu bile alırlar.

yanlız pierre rolland a özel ödül versin europcar.adam voeckler i hiçbir etapta yanlız bırakmadı.bence sarı mayonun yarısı onundur.başka hiçbir favorinin domestic i böyle çalışmadı.contador,sanchez den medet umuyor,cadel yanlızbaşına çırpınıyor...

ben contador un yarınki tırmanmada da arayı kapatacağını sanmıyorum.işi sadece cumartesine bırakırsa,çok büyük kumar oynamış olur.4.44 dk.farkı kapatmak çok kolay değil.ayrıca düşme veya mekanik arıza riski her zaman var.
resmen şapkadan tavşan çıkarması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
arkadaşlar, abiler, kardeşler yapmayın gözünüzü seveyim Contador gibi bir bisikletçiyi bir yarıştaki kötü performansı yüzünden yerden yere vurmayın böyle tamam bugün andy çok iyi bir performans sergiledi ama şu ana kadar iki kardeşin tek yaptığı contador ne yapacak diye düşünmekti o ise sadece kendi işine bakıyordu yalan mı? adam 3 büyük yarışı kazanmış 3. kişi herkes zamanında yokuşlarda her yerinden nefes alırken o dans ederek çıkıyordu belli var bi sıkıntı ya ayağında ya zihnen. Bide şöyle düşünün bugün sağlıklı bir Contador olsaydı Andy bu kadar fark atabilir miydi yada bu etabı kazanabilir miydi yada madem performansı bu kadar iyiydi Giro da neredeydi bu kardeşler? Tamam başka birini destekliyor olabilirsiniz kabul ederim saygı duyarım ama yorumlarınızı yaparken bir kez daha düşünün ve öyle yazın biraz emeğe saygı...

@Derya Keçeci

basen ıslanmadan balık tutulmaz !
bej yüz bin insan bu adamları tepede coşkuyla finişte karşıladı !
77'li sevgili cadel tek başına "taze bebeleri" kızılcık sopasıyla kovalaması lazımken...çekti finişe getirdi.

finişte voeckler yeni doğmuş bebek gibi nefesini almaya çalıştı, birisi poposuna vursa rahatlayacaktı.

cengaver contador, giro'dan sonra yorgun desek de ah o dizleri bilirsiniz, yorgunluktan uyunamayan geceleri.

andy mi frank mi meselesi de riis (sastre ile, basso ile, şileklerle, contadorla çalıştı bu kötü adam!#@?*) ve contador'un diz ağrısı "stratejisi" gibi sonuç buldu. 60km? hem de andy? küçük kardeş? strateji gerçekten düşünülmüş, hesaplanmış, güzeldi. hiçbi takım bunu yapmadı. cadel yalnızdı contador da.

aslında yıldızlar bi yerden sonra zaten doğaları gereği yalnız kalıyorlar.

domestikleri olmasa onlar bişey yapamaz belki ama domestikler de yıldızlar olmasa bi şey yapamaz...simbiyoz bir ilişki ve hatta bütün peloton bir volvox kolonisi...
finişe yaklaşınca ya herro ya merro
beslenme köşemizde kimine ekmek arası köfte kimine EPO. öyle mi? nereye kadar? yatsıya kadar...
eferin olm memet, sana da piravo...PEH !

her ülkenin 3-5-10 çocuğu 7 kiloluk bisikletiyle başka ülkeyi 3471 km "geziniyorken" ben o adama buradan bakıyorken ilham alırım, gıcık olamam.

yarışın son 2 günü ve yarın HC cmrtesi TT...

umarım 2 sene evvelki dünya şampiyonluğu sonrasında ve tarihindeki ilk TdF etap birinciliğiyle cadel, yaşı gereği, stratovariusuyla turu alır ve eşi de piyanosuyla ona eşlik eder.

şilekleri ve contadoru zaten önümüzdeki yıllarda daha çok seyredeceğiz ...
yıllar çabuk geçiyor.

bi de şu var :
demir tava geldi kömür bitti
akıl başa geldi ömür bitti

bedenleri bu kimyasallarla yormasalar da sporu temiz tutsalar artık.

viva la tour...
bitiyor diye üzgünüm vallaha da billaha da ...
ben çorba içmeye gidiyorum
"damardan" tuzlama :)

Bugün Alpe-d’Huez günü. Rekor sayıda seyirci bekleniyor. 21 U dönüş, %8 üzerinde ortalama eğim.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1e/Lacets_AlpedHuez.jpg/400px-Lacets_AlpedHuez.jpg

Gün boyunca Leopard-Trek'in çekmesini ve özellikle Col du Galibier çıkışında tempoyu çok zorlamasını beklemek lazım.

@Çagatay Çimşit

Bu öngörüm de halen geçerli. Cadel alsın isterim ama Andy dün gösterdi ki en güçlü o. 1-2 Schleck olursa zaten tarihe geçerler.

Andy'i ne itiyor?

contadora söylediklerimin hazmı o kadar zor olmuş ki birilerinden eksi puan bile aldım bu kadar isndanların yorumlarına tahmmülsüzüz. M Kerem Demirel arkadaşıma teşekkür ediyorum

@Önder Tarım

imkanım yok TV. den izleyemiyorum!!!
İmkanım yok İnternetten izleyemiyorum!!!
İMKANIM VAR FORUM DAN TAKİP EDİYORUM. rahatsız olduysan okumak zorunda DEĞİLSİN...!!!!

CEM UNDEN'e bizim gibi imkanı olmayan arkadaşlara, böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkürler.

Mucize olmadigi surece Contador icin bu seneki tur bitti.Bence bu durum doping cezasini degerlendirecek komisyonun isini kolaylastirdi.Eger ceza alirsa geri dondugunde tekrar eski formunda olur mu?Olamazsa demektirki Contador efsanesi sona erme riski ile karsi karsiya.Uzucu bir durum.Ama sunuda gozardi etmemek gerek.Demek ki bir senede iki buyuk tur kazanilmiyormus.

Schleck lerin taktigi dogruydu.Atak harikaydi.Demekki korkunun ecele faydasi yok.Guclu iken atak yapmak gerek.

Evans tek basina Andy ile mucadele etmek zorunda kaldi.Mucadelesi taktire deger.Hala sari mayi sansi var ama Andy en guclu aday haline geldi.Bu forum basliginda turun ilk gunlerinde Evans in tirmanisci olmadigini iddia eden arkadaslar olmustu.Herhalde pireneler ve alplerin sonunda nasil bir tirmanisci oldugunu herkese gostermistir.Andy ile birlikte etabin yildiziydi.Sari mayo grubunu tek basina cekerek farki azaltti.

Voeckler in mucadelesini seyretmek keyif verici ve hayranlik uyandirici.Mayoya inanilmaz bir istekle tutunuyor.Ancak bence artik yarin sari mayoya veda vakti geldi.

Contador için "ilaçsız ancak bu kadarmış..." şeklide konuşanlar sadece bisikete değil genel anlamda spora ve sportif mücadeleye ne kadar yabancı olduklarını gösteriyorlar. Diğerlerinin anadan doğma bebek kadar temiz mi olduklarını düşünüyorsunuz, "Mesela Andy'nin" ? Hayır hayır.. malesef değiller. Hepsi öyle yada böyle doping kullanıyor, sadece bazıları daha dikkatli ve daha bilimsel takılıyor.

Doping nedir? Neler kullanılır ? Nasıl kullanır ? Hangisi ne işe ne kadar yarar ? Her bünyede aynı tepkileri gösterir mi?... Şu sorulardan birini bile merak etmemiş, araştırmamış ve bence en önemlisi kendi üzerinde hiç denememiş birinin şuraya çıkıp doping üstüne ahkam kesmesi komik oluyor.

Contador doping almış mı almamış mı? bunu bilmiyorum. Bilmek istemiyorum. Benim için hiç bir anlam ve önemi yok. Yalnız Contador'un arkasından gelen grupta çok daha sağlam dopingcilerin olduğunu kuvvetle muhtemel tahmin ediyorum. Bu işler doping le olmaz arkadaşlar. Zirveye çıkmış biri kesinlikle ve kesinlikle bu iş için doğmuş, Allah vergisi yeteneklere sahip, müthiş hırzlı ve azimli biridir. Neler neler gördüm ben boğazına kadar doping yükeleyen ama bir halt edemeyen.

Bugünkü etaba gelirsek; Contador'un son atakta kopması pek normal değildi. Kendini bugüne saklamak gibi bir düşüncesi olsaydı en azından gruptan kopmazdı. Bell ki kendini bu sezon çok hırpalamış. 1ncilik için şansı az ama kürsü yapabilir. Evans dün kendini çok zorladı. Bugünkü performansı ters tepebilir. Andy süperdi ama ben Frank'i daha iyi gördüm. Son atakta 2nciliği alırken çok güçlü pedallıyordu. Bugün Frank'den süpriz bekliyorum.

Contador kesinlikle taktik yapmadı belli ki düştü ama şimdi düşünelim

andy 60 km kaçtı yorgun
evans yokuşta kendi bitirdi oda yoruldu
voeckler zaten öldü.
Contador hep arkadaydı.Durumu iyi demiyorum ama her şey daha bitmedi. Pantani'yi ben canlı izleyemedim mesela ama ullrich e attığı fark( 9 dk ) inanılmazdı alplerde youtube dan tekrar tekrar izliyorum. Bugün yine öyle birşey olabilir. Armstrongçu anti-conticiler hemen doluştu buralara hemen 1 gün kötü olmasın contador:)

• Beğen
@Eren Tublek

Onun yorumundan, bunun yorumundan 3 - 5 toplayarak derleyip tasarladığınız yorum güzel...
Ek bilgi: "GÜçlü iken atak yapmak değil, doğru zamanda atack yapmak zaferi getirir."

CADEL evans ın MTB tırmanış birincisi olması veya öyle böyle olması, onu Yokuşçu kılmaz, O zaman Cyclingcross dan geçenlerin RUBİ klasiğini kazanmaları lazım ama çoğu ilk 50 ye bile giremiyor!!!
Yİne söylüyorum, CADEL tırmanışçı değil.
CADEL Herşeyden biraz biraz barındıran bir sporcudur. Çok hırslı ve güçlü + taktiği doğru. Buda onu her zaman önlerde yer almasını sağlıyor.

Yol bisikletine yabancı olduğunuz çok belli, en güçlü anınızda bile yapacağınız yanlış atack gücünüzü sünger gibi çekebilir. Bİr BMW benzini nasıl çekiyorsa!!! YOL bisikletide gücünüzü öyle çeker!!!Sen MTB ne binmene devam et yol seni bozar.
Bende YOL'a binmeye devam ediyim MTB beni bozar.

• Beğen
@felis911

Dostum M Kerem Demirel bana da aynısını yapmış :D

Kendisi yandaki yeşil noktaları çok önemsiyor ve muhtemelen tahammülsüzlüğünü kırmızı nokta göndererek yansıtıyor.

Salla gitsin

Bu arada Riis Contador'un birincilik şansının kalmadığını ima etmiş, Andy çok güçlü demiş.

"To win it it's going to be hard, It's not over, but Andy is very, very strong. Hats off to him," Riis said. "I think it's difficult to come back, that's for sure, but... let's see."
"He couldn't follow, obviously. There's nothing much to say about it. I still need to talk to him. I don't know exactly what's his problem today, but he didn't have it. I believe he felt good, but in the end he obviously didn't. I don't have the answers."

Andy ise risk aldığını ve kaybetmekten korkmadığını söylemiş.

"I said I'd risk it all, and it worked well. It's my character: I'm not afraid to lose. I felt super-good today," he said. "Tomorrow is another day, and I hope to have the yellow jersey.

ve Riis'ten Andy'e övgü. Cesur, çılgınca ama başardı. Şapka çıkarıyorum demiş.

"That was brilliant," Riis said. "That was some of the best he's ever done. It was brave, very brave, and, ah, crazy, but he made it. That's the beauty of cycling. Chapeau."

cadel zamana karşıyı bekliyor bugün zaman kaybetmezse zamana karşıda sarı mayoyu kazanması %100
frank bugünkü tırmanışta atak yapar zamana karşısı zayıf fark açmaya çalışacak kesinlkle dünün tersi seneryo fenk kaçacak andy diğerlerini kolluyacak
vockler bugünkü tırmanışta zaman kaybetmezse schleck lere sarı mayoyu kaptırmaz ama cadel e karşı şansı yok gibi
contador bugün tırmanışta zaman kazanırsa zamana karşıda schleck leri tokatlar ama cadel den zaman alması zor olur veya gerekli zaman farkını açamaz
andy nin şansı bugünkü tırmanışta belli olacak dünün yorgunluğu bence onun şansını bitirdi kardeşi daha şanslı

bugünkü yarışı euskaltel den birisi alır

• Beğen
Evet , arkadaşlar ; bir Contadorcu olarak hala iddia ediyorum ki Contador daha bitmedi . Dün Andy , rakiplerine 3 dk taktıysa elbette Contador'da bu ihtimali gerçekleştirebilir.

Bugün Andy ,diğerlerine göre daha yorgun olacak . Özellikle son tırmanışta rakiplerine karşı zaman farkını korumak için gösterdiği tempo bugün onun daha temkinli hareket etmesini sağlayacaktır . Contador , belki GC'yi alamayacak ama bu turda bir iz bırakmak isteyecektir. Bu da ancak bir etap zaferiyle mümkün olacaktır.

Voeckler'e gelirsek ; bu adam Fransız bisikletinin tekrar ayağa kalkması için zile basmıştır . Fransa bisikleti gelecek senelere damgasını vuracaktır . Turun takımı TEAM EUROPCAR 'dır . Bu takımın bütün elemanları kahramandır. Ayrıca Johnny Hoogerland , Hushovd , Edvald Boassen Hagen , Jeremy Roy , Pierre Rolland , Rigoberto Uran Uran'ı da unutmamak lazım

Bugün Schleckler beklemede , Cadel Evans , Contador , Samuel Sanchez ve biraz Voeckler atakta olacaklar. Hala tur birçok sürprize gebe . Kazanan bisiklet sporu oluyor , en azından forumdan da görüleceği gibi meraklı sayısı artıyor . Darısı Türkiye'nin başına . Kosta Rika bile bu turda temsil edilirken biz yokuz ; acı olan bu

Bugünkü büyük heyecanı kaçırmayın

Görüşmek üzere

*Contador gibi büyük bir bisikletciye karşı anlamsız yorumlar var önceki sayfalarda. Bence bu tür yorumlar bisikletten anlamayan insanların yapacagı türden yorumlar, Sizler ve bizler bu foruma üyeysek belli bilgi ve donanıma sahibiz demektir yani bisikletten az da olsa anlıyoruzdur. Sizde biliyorsunuz ki bisiklet elle değil ayakla sürülen bir makina. Bir insanın ayaklarında sorun varsa sıkıntı yaşaması cok doğaldır. Özellikle eğimin devamlı değiştigi ve ortalaması %8-9 olan bir daga karşı bisiklet sürmek oldukca zordur. Ki Contador Giro'da mükemmele yakın bir performans sergiledi o mücadeleden sonra gelip burada yukarı sıralarda, yakşalık 17-18 etapyarışı bırakmıyor ve hatta atak bile yapıyorsa bu adam büyük adamdır. Her ne kadar Contador sempatizanı olmasamda Bu spora cok büyük şeyler katmış bir insan ve büyük bir yarışcı Contador. Bu turda herkes'in korktugu bir adam varsa o ne Andy ne Frank nede Cadel'dir Korkulan adam Contadordur. Ve bu saydıgım sporcuların hiç biri Contador kadar psikolojik baskı altında değil. Andy'nin psikolojik baskı altında oldugu zaman neler yaptıgını biliyoruz kesinlikle bu kadar baskıyı kaldıramazdı buna adım kadar eminim. Ha Cadel tecrübesi sayesinde bu şeylerin üstesinden gelirdi ama Contador'un yaptıgıda cok büyük birşey bu insanıda anlamak gerek başında bu kadar dert varken gelip burada üst sıraları zorlaması bile takdiri hak eden bir olay..

* Yarışa gelirsek Andy Leopard'ın taktigi sayesinde (Öne 2 domestik göndermek) Güzel bir fark yakaladı.Domestikleri sayesinde korkulu rüyası yokuş aşşagı inişlerde rahat bir nefes aldı ama hala işi hiç kolay değil. Arkasında Son şansını deneyen Cadel ve Ölümüne mücadele eden Voeckler ( Kazansada kaybetsede bu tur'un saygıyla önünde eğilmemiz gereken 2 büyük adamından biri, digeri tabiki Hoggy :) ) Contador 3 dk kaybetti diye hemen onu saf dışı etmek dogru değil. Sonuçta bugunde tırmanış etabı var. Andy'nin bugun sıradışı birşey yapacagını pek sanmıyorum ama elinden gelenin en iyisini yapmaya calışacaktır ve çalışmasıda lazım eger ki Cadelle aradaki farkı 2 dk civarına cıkaramazsa zamana karşıda işi cok zor.

Biraz Uzun oldu ama kusura bakmayın..

• Beğen
bugün artık son gün gibi ,andy şansını zamana karşıyay bırakamaz hatta daha çok açmalı ki,cumartesi fark yiyebilir,işler karışık,dün en büyük hata: andy i niye bu kadar bıraktılar ,peki andy de bugün kalan ne ,bugün neler yapabilecek.

Geri