Scudo Sports

Tour De France 2011

Scudo
Voeckler Sarı Mayoyu inanılmaz şekilde korudu. Bitirince halini görmeliydiniz. Nefes nefese yan korkuluklara tutundu. Takım elemanları tuttular. Kutlarım...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Thomas Voeckler`in hırsına hayran kaldım, ayrıca zorlanırken verdiği mimikler de müthiş :)

• Beğen
Etap Sonucu
1. SCHLECK Andy 11 TEAM LEOPARD-TREK 6h 07' 56"
2. SCHLECK Frank 18 TEAM LEOPARD-TREK 6h 10' 03" + 02' 07"
3. EVANS Cadel 141 BMC RACING TEAM 6h 10' 11" + 02' 15"
4. BASSO Ivan 91 LIQUIGAS-CANNONDALE 6h 10' 14" + 02' 18"
5. VOECKLER Thomas 181 TEAM EUROPCAR 6h 10' 17" + 02' 21"
6. ROLLAND Pierre 188 TEAM EUROPCAR 6h 10' 23" + 02' 27"
7. CUNEGO Damiano 161 LAMPRE - ISD 6h 10' 29" + 02' 33"
8. TAARAMAE Rein 151 COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE 6h 11' 18" + 03' 22"
9. DANIELSON Tom 52 TEAM GARMIN - CERVELO 6h 11' 21" + 03' 25"
10. HESJEDAL Ryder 55 TEAM GARMIN - CERVELO 6h 11' 27" + 03' 31"
11. IGLINSKIY Maxim 65 PRO TEAM ASTANA 6h 11' 31" + 03' 35"
12. VANDE VELDE Christian 58 TEAM GARMIN - CERVELO 6h 11' 34" + 03' 38"
13. ZUBELDIA Haimar 79 TEAM RADIOSHACK 6h 11' 40" + 03' 44"
14. VANENDERT Jelle 38 OMEGA PHARMA - LOTTO 6h 11' 46" + 03' 50"
15. CONTADOR Alberto 1 SAXO BANK SUNGARD 6h 11' 46" + 03' 50"
16. PERAUD Jean-Christophe 108 AG2R LA MONDIALE 6h 11' 51" + 03' 5

Genel Klasman
1. VOECKLER Thomas 181 TEAM EUROPCAR 79h 34' 06"
2. SCHLECK Andy 11 TEAM LEOPARD-TREK 79h 34' 21" + 00' 15"
3. SCHLECK Frank 18 TEAM LEOPARD-TREK 79h 35' 14" + 01' 08"
4. EVANS Cadel 141 BMC RACING TEAM 79h 35' 18" + 01' 12"
5. CUNEGO Damiano 161 LAMPRE - ISD 79h 37' 52" + 03' 46"
6. BASSO Ivan 91 LIQUIGAS-CANNONDALE 79h 37' 52" + 03' 46"
7. CONTADOR Alberto 1 SAXO BANK SUNGARD 79h 38' 50" + 04' 44"
8. SANCHEZ Samuel 21 EUSKALTEL - EUSKADI 79h 39' 26" + 05' 20"
9. DANIELSON Tom 52 TEAM GARMIN - CERVELO 79h 41' 14" + 07' 08"
10. PERAUD Jean-Christophe 108 AG2R LA MONDIALE 79h 43' 33" + 09' 27"

contiye nazar değdirdim galiba 4,44dk açıldı fark bakalım kapatabilecekmi ? umudumu kırdı bu hali !

Andy ve Voeckler bugünün en büyük kahramanlarıydı, Cadel'i de unutmamak lazım. Contador için ise şansız bir tur oluyor. Bu saatten sonra kazanması mucize olur. Şahsen favori gördüğüm ve sevdiğim sporcunun geride kalması üzücü benim için. Umutlarımız bir daha ki seneye kaldı.

• Beğen
Yarın Alpler de ne olacak bakalım?
Voeckler sarı mayoyu koruyabilecek mi?
Andy Schleck yorgunluğunu atıp alplerde nasıl bir performans sergileyecek?
Frenk Schleck kardeşi ile beraber mi çıkacak alplere ?
Contador ne yapacak , bir patlama yapması yada o güzel etlerden yeme durumu olup enerjisini alplerde kullanabilicek mi?
Cadel Evansın çenesi yeter ya, adam gelirken o endam ,duruşu bile asaleti bi başka gerçekten..

Schleck kardeşler süper strateji uyguladı. Evans grubu çekerken Frank çok güzel kendini sakladı ve tam zamanında güzel bir atakla gayet rahat 2 oldu. Yarın roller değişebilir. Andy ön grupta takılmaya çalışırken bugün diri kalan Frank atak yapabilir. Gelelim sarı mayo ve Evans'a. Yarın nasıl gidecekler çok merak ediyorum. Özellikle Evans çok kastı. Voeckler yatsın kalsın Evans'a dua etsin. Sayesinde bir gün daha korudu sarı mayosunu. Ayrıca Conti. için bence herşey bitmedi. Yarın çok daha ilginç bir etap olacak.

Cadel Evans`ı da taktir etmek gerekir, ana guruba tempo verip farkı azaltan ve tek başına çalışan biiskletçiydi, bir bakıma Voeckler`e çalıştı.
Cadel zamana karşı da farkı kapatabilir.

• Beğen
izlemesi çok keyifli bir etap oldu gerçekten. Andy gücünü gösterdi. İspanyollara hiç yaramadı bugün. Leopard Trek taktiği tutturdu bugün. Schleckler duble yaptı. Cadel Evans'a yine acıdım. Resmen domestik gibi önde kullandılar adamı. O da sürekli ikinci olma kaderine yenik düşmek istemiyor daha fazla. Basso yine ve sadece verilen tempo ile grupta tutundu. Voeckler'e de cidden helal olsun. Böyle bir adamın bu kadar önlerde hala tutunması hayret verici. Sanırım sarı mayonun verdiği hırs ve gaz olsa gerek.
Yarın efsane etap Alp d'Huez bizi bekliyor.

• Beğen
contador ağrılarını falan bahane ediyor ama voeckler bile ondan iyi bu yıl.ne atak yapabiliyor ne atağa cevap verebiliyor.insan düşünmekten alamıyor kendini;"dopingsiz contador bu kadar demek ki".
yarın ve cumartesi zamana karşı etaplarında mucize lazım ona 4.44 farkı kapatmak için.

• Beğen
Contador'dan umudu kesmedim ama pantanivari bi iş yapması lazım yarın.
Schleckler bütün bisiklet camiasını ters köşeye yatırdı. Andy harbiden helal olsun.Teşekkürler bu heyecanı yaşattığın için.
Bu arada Voeckler ölüyodu lan finişten geçerken:D Hele finişten sonra bi 5 dk hareket edemedi :D helal olsun ama hala sarı:in:

• Beğen
@Aytaç Biber

Bu yıl ki turun adamı kesinlikle Voeckler' dır. Kapasitesinin çok üstünde bir performans koyuyor ortaya. Tebrikler ona.

Ama malesef onun için herşey buraya kadar. Yarın mayosunu kaybedecek, ama bu kadar tırmanıcının arasında hala mayosunu koruyor olması inanılmaz gerçekten. Bu performansını hiç unutmayacağım.

Bir tebrik de, ne kadar sevmesemde Cadel Evans a. Gerçekten içlerinde en isteklisi oydu. Turu gerçek anlamda hakedenlerden biri ama kazanamayacak.

Contador için ise o kadar söyledik, Giro' nun peşinden Fransa' yıda çıkaramaz. Bu adamı bu kadar yenilmez görmeyin, o bir Merckx değil:D

Son olarak içimden geçen son kelimeleri dökmek istiyorum...

Ah Vino ah...Yıllardır beklediğin zafer belki hiç bu yıl ki kadar kolay olmayacaktı...Bı yıl favorilerin hepsi patates, Voeckler gibi tırmanıcı niteliği olmayan bir puncheur bile neredeyse genel klasmanda kürsü yapacak....:(

Bence Andy bukadar açamaybilirdi farkı.8 km kadar fark 4dk. kaldı. Arka guruptakiler resmen hadi sen git tribindeydiler en sonunda Cadel Evans a tak dedi asıldı pedallara. Gerçi bakınca evens haricindekiler çekebilecek gibide durmuyolardı ya neyse. Emin deyilim ama Evans alabilir.

• Beğen
yarın birileri fena kopucak,ama herkes farklı şekilde,kimi yarıştan,kimi rakiplerinden...

• Beğen
Bugün bize tarihi bir etap izleten Andy'i yürekten kutluyorum. Yerli yabancı kendisini aşağılayan herkese en iyi cevabı verdi. Sarı mayosu eksik kaldı ama olsun 10 sene konuşulacak bir etap izletmiş oldu bizlere. Ayağına sağlık :)

Voeckler inanılmaz bir azimle asıldı. Muhteşem bir performans. O sarı mayoda ne var öyle süpermen pelerini gibi giydiğinden beri kendini aştı. Bravo.

Cadel sarı mayo grubundaki en güçlü isimdi. Tebrik etmekten başka bir şey haksızlık olur. Çok daha iyisini hak ediyor.

Contador sevenler üzüldü ama o da et yemeyi bıraktığından beri artık diğerleri gibi "ölümlü". Bugün başına gelen kötü gününde olan her sporcuya olabilecek bir şeydi ve bundan dolayı zaman farkını yedi. Sürpriz değildir dediğim gibi herkesin başına gelebilecek bir olaydır. Seneye daha iyi hazırlanmalı.

Bisiklet tarihi çok efsaneler gördü, Contador yarın bütün etap kaçabilir belki tarihte olmuş neden yarın da olmasın.

• Beğen
contadordan umudumun olmadığını yazmıştım...ilaçsız buraya kadar bu işler...andy ve frank kardeşler ise tıpkı f1 takımları gibi...neredeyse pit zamanlamaları gibi bir taktikle başarıya koştular....ama bence kalıcı olmayan geçici zaferler bunlar....yıldızı parlamıyor bu kardeşlerin bence....cadel evans ise gerçek bir bisikletçi gibi duran tek isimdi ..................

Bugünkü etap gercekten mukemmeldi. İnanılmaz bir mücadele vardı. Andy ve Cadel ve tabiki de Voecler gunün en keyifli mücadelesini verdiler.
Contador'un Evans grubundan düşüş anı buyuk hayal kırıklığı oluşturdu bende.
Bu yarışı kimin kazanacağı benim için çok önemli değil ama Contador'un daha ii performans göstermesi eminim ki seyir acısından çok daha keyifli olacaktı. Çünkü herkes bugünkü etaba kadar ne kadar geride olursa olsun Contador'u en ciddi rakip görüyordu.
Ve tabiki contador'un daglardaki atakları , ani ivmelenmeleri ne Andy' de ne Evans'ta ve ne de diğerlerinde mevcut. Gecmis yıllarda bize seyrettirdigi etapların hatrina Contador'un bugünkü haline üzüldüm.

Genel klasmanda en ciddi adaylar Andy, Voecler,Evans artık. Hangisi kazanırsa sonuna kadar haketmiş olacak bence. Ama tabiki Voecler bunlar arasında daha çok hakediyor sanki. Herif sarı formasını canı gibi müdafa ediyor. Profesyonellik bitti tamamen duygusal sarılıyor formasına.

• Beğen
Geri