Scudo Sports

Tour De France 2011

Zamanında yetişseydim, Türkiye namına yarışlara katılırdım, vede yapardım. İş çıkışı saat 5ten sonra Hotbird uydusu Eurosport türkçeden takip etmeye çalışıyorum.

Scudo
Böyle yokuş finişi olmaz . Contador 2 sn daha kaybetti . Hiç atak kaldıramadık .
Voeckler ve Jelle Vanendert'i de kutlamak lazım . Hayatlarının etabını sürdüler . Contador , Schleckleri ve Cadel 'i birinci yapmak istemiyor

Contador'un hali şu haldeyken bile üstelik ikisi kardeş 4-5 kişi bile sarsamıyorlar adamı.Bir o gidiyor bir diğeri gidiyor ama yemedi :D

@M Kerem Demirel

Pazartesi iyi dinlenip , Alplerde bunları asfalta yapıştıracak . Pierre Rolland'da çok iyi bisikletçi . Team Europcar harikalar yaratıyor

Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) was a deserved winner but behind him it is still too early to understand who can go on to win the Tour de France. All the big names and possible even Thomas Voeckler could even win. We will know more in the Alps next week.

Hala kimin birinci olabileceği konusunda kimsenin fikri yok . Jelle Vanendert , bahar klasiklerinde Gilbert'e domestiklik yapıyordu ama bu kadar iyi yokuşçu olduğunu bilmiyordum

Etap Sonucu
1. VANENDERT Jelle 38 OMEGA PHARMA - LOTTO 5h 13' 25"
2. SANCHEZ Samuel 21 EUSKALTEL - EUSKADI 5h 13' 46" + 00' 21"
3. SCHLECK Andy 11 TEAM LEOPARD-TREK 5h 14' 11" + 00' 46"
4. EVANS Cadel 141 BMC RACING TEAM 5h 14' 13" + 00' 48"
5. URAN Rigoberto 118 SKY PROCYCLING 5h 14' 13" + 00' 48"
6. CONTADOR Alberto 1 SAXO BANK SUNGARD 5h 14' 13" + 00' 48"
7. VOECKLER Thomas 181 TEAM EUROPCAR 5h 14' 13" + 00' 48"
8. SCHLECK Frank 18 TEAM LEOPARD-TREK 5h 14' 13" + 00' 48"
9. PERAUD Jean-Christophe 108 AG2R LA MONDIALE 5h 14' 13" + 00' 48"
10. ROLLAND Pierre 188 TEAM EUROPCAR 5h 14' 13" + 00' 48"
11. BASSO Ivan 91 LIQUIGAS-CANNONDALE 5h 14' 13" + 00' 48"
12. CUNEGO Damiano 161 LAMPRE - ISD 5h 14' 52" + 01' 27"
13. DANIELSON Tom 52 TEAM GARMIN - CERVELO 5h 15' 24" + 01' 59"
14. DE WEERT Kevin 124 QUICK STEP CYCLING TEAM 5h 15' 24" + 01' 59"
15. TAARAMAE Rein 151 COFIDIS LE CREDIT EN LIGNE 5h 15' 48" + 02' 23"

Genel Klasman
1. VOECKLER Thomas 181 TEAM EUROPCAR 61h 04' 10"
2. SCHLECK Frank 18 TEAM LEOPARD-TREK 61h 05' 59" + 01' 49"
3. EVANS Cadel 141 BMC RACING TEAM 61h 06' 16" + 02' 06"
4. SCHLECK Andy 11 TEAM LEOPARD-TREK 61h 06' 25" + 02' 15"
5. BASSO Ivan 91 LIQUIGAS-CANNONDALE 61h 07' 26" + 03' 16"
6. SANCHEZ Samuel 21 EUSKALTEL - EUSKADI 61h 07' 54" + 03' 44"
7. CONTADOR Alberto 1 SAXO BANK SUNGARD 61h 08' 10" + 04' 00"
8. CUNEGO Damiano 161 LAMPRE - ISD 61h 08' 11" + 04' 01"
9. DANIELSON Tom 52 TEAM GARMIN - CERVELO 61h 09' 56" + 05' 46"
10. DE WEERT Kevin 124 QUICK STEP CYCLING TEAM 61h 10' 28" + 06' 18"
11. URAN Rigoberto 118 SKY PROCYCLING 61h 12' 05" + 07' 55"

Yarın sprint etabı, pazartesi de dinlenme günü sonra conti kontak açıcak ama contador alamazsa tommy alsın çok isterim bu şilekler basso fln yok ya bunlara kalsa kardeş kardeş gidicekler. Şilek 2 sn kazandı afferin lan sana:D
Ama voeckler'in zamana karşısı berbat.

• Beğen
Tepkiler: pala
Contador alamazsa Cadel alsın.Voeckler de alabilir.Alırsa TdF için Lance'den daha ünlü olur.Contador her zamanki gibi kendini Alplere hazırlıyor.Andy Schleck formunu ayarlamıştım.Alplerde düşmez.Yalnız Voeckler hakkat sarı mayoyu alabilir.Alp d'huez de kaybeder mayoyu.Yine işi Alp d'huez belirliycek.Schleck-Evans-Basso-Sanchez-Contador

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Voeckler'in kendisi bile şaşırıyor.Bugün Cavendish alamıyacak gibime geliyor.

Cavendish HTC ciler sağolsun rahat rahat aldı.Artık tek derdi Champ Elysee'ye kadar sağ salim gidip şovunu orda bitirmek

İçimdeki his tutmadı.Cavendish artık bir hırçınlık yapmazsa alır yeşil mayoyu.Rojas alamaz.Gilbert Rojas'ı geçer ama Cavendish'e yetişemez bence.Cavendish de 19 etap kazanmış TdF'de.En fazla 7.etap kazanan olmuş.Sıradaki etapta ben de Gilbert ten bir şey bekliyorum.Röpörtajlara göre Frank Schleck Plateau de Beille de hiç gücü kalmamış hatta Andy"Frank'ın durumu kötüydü.Kötü olmasaydı daha fazla saniye kazanabilirdim."Heralde Frank Schleck'ten umudu keseceğiz.Bi de kardeşler eğim az demişler!!!O zaman git Zoncolan'a çık.Ben Samuel Sanchez'i de sildim.İlk 2 etapta çok zaman kaybetti.Onu toparlamak için çok uğraştı adamda enerji kalmadı.Thomas Voeckler alamaz çünkü önünde Grenoble var.Basso da alamaz hiç atak yapmıyor.Tırmanışta Evans ve Contador'a aynı gitse bile onlar Basso'yu geçer.
Onu da sildim:DGeriye 3 kişi kaldı.Evans-Schleck-Contador.Evans savunmada kalacak.Ne de olsa en avantajlı o ve zamana karşıda da Andy'den daha iyi.Andy Plateau de Beille de atak yapamadı.Böyle sadace kendini yorar.Contador'un durumunu belli olmaz.Bi bakarız Col Agnel de atak yapar:DTakım klasmanı Leopard garanti gibi.Ben beyaz mayoyu bekliyorum.Gesink geride kalınca.Taaramae-Uran-Rolland arasında geçiyor.Üçü arasında da bi çekişme var.Tırmanışta Sanchez ne istiyor ona bağlı.Bana göre bu

heheeyt yahu bugun köye dogru gittik ama demiştim babama kesin Cavendish alir diye Htc highroad trenini izleyemedik sevindim, insallah aksam Eurosportda tekrarini verirler :)

Alexandre Vinokourov 9.etaptaki kazasında femur kemiğini kırarak tura veda etmişti...

Bu olaydan sonra profosyonel kariyerine son verdiğini açıladı...

Vinoyu özleyeceğiz :(

http://i53.tinypic.com/2dkaff4.jpghttp://i55.tinypic.com/29wwupf.jpg

@reha genç

Pek sevdigim bir bisikletci degildir ama bence vedasi yinede boyle olmamaliydi.

• Beğen
Tirmanislarda herkes birbirini kontrol etmeye calismaktan atak yapmiyor.Hep kontrol hep savunma.Neredeyse Voekler sari mayoyu goturecek.Herkeste Contador cekincesi var.Ama Contador bu kadar zayif durumda iken atak yapmazlarsa ne zaman yapacaklar?Iste bu yuzden bu sporcularin hepsi buyuk bisikletci olmasina ragmen efsane olamazlar.

• Beğen
Vino'yu daha görmeyi umardım yarışlarda. :( Ben de çok sevmiyordum kan değiştirme olayından sonra ama yine de iddialı bir Kazak bisikletçinin olması sevindiriciydi. Birşey dikkatimi çekti hastahanedeki yatağında bile EFX bilekliğini çıkarmamış. :)

Tur Alplere yaklaşıyor ve sizlerle eskilerden birşeyler paylaşmak istiyorum

1998 Fransa Turu 13.etapta Alp d'Huez'e birinci giren Marco Pantani , Jan Ullrich'e 9 dk takarak sarı mayoyu almıştı . Darısı , Contador'un başına

1.Bölüm

2.Bölüm

Bu da Vinokourov'un anısına . Bu seneki Vuelta el Pais Vasco'daki etap zaferi. Agresif sürüşün sonucunu arıyor

Genç Bisikletçilerde ise Genel Klasman şöyle
1 Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling 65:32:29
2 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne 0:01:07
3 Pierre Rolland (Fra) Team Europcar 0:01:25
4 Arnold Jeannesson (Fra) FDJ 0:02:10
5 Rob Ruijgh (Ned) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:05:01
6 Jerome Coppel (Fra) Saur - Sojasun 0:05:08
7 Cyril Gautier (Fra) Team Europcar 0:18:42
8 Andrey Zeits (Kaz) Pro Team Astana 0:22:56
9 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team 27:26
10 Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling 27:32

Rein Taaramae ve Andrej Zeits(2011 ToT genel klasman ikincisi) , bizim Türkiye Turuna da katılmışlardı . Robert Gesink'te ise büyük performans kaybı var. Pierre Rolland harika . Geçen sene Caisse d'Epargne takımıyla İspanya Turunda başarılı olan Rigoberto Uran Uran bu sene Team Sky ile daha iyi. 13. Sıradaki Tejay Van Garderen ise umutlarımızı hepten yok ediyor.

Geri