Scudo Sports

Tour De France 2010

Scudo
38. ARMSTRONG Lance 21 TEAM RADIOSHACK 68h 42' 14" + 39' 44"

Haydi Lance kim tutar seni! HC de atak kaldırıp son 21'i de iniş-bireysel zamana karşı çevirir etabı alırsın.

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2010/1500/PROFIL.gif

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Murat ÇiftciBen de ondan bahsediyorum. Çok uzun yıllar oldu Giro ve Tour'u aynı sene kazanan yok. Demek istediğim şudur; Basso zaten Giro'yu kazandı. Ve buraya yorgun geldi. Rakipleri ise sadece Tour'u hedefleyip hazırlanıp geldiler. Basso'dan bir de Tour kazanmasını beklemek yanlış olur.

• Beğen
@gurol

Bence çok doğru bir tespit...Basso İtalya Turunu kazanmış gelmiş aynı performansı Fransa turunda da beklemek biraz acımasızlık olur.

Tam tersi performansı hiçde kötü değil bence...

• Beğen
Bir saat önce yaptığınız bir interval bile bisikletde sizi takip eder , 2 ay önce Giroda 1. olduysanız ve rakipleriniz Giroya gelmediyse bile ,Basso dan bir şeyler beklemek haksızlık gibi geliyor bana , aynı şey Schleck ve Condator için de geçerli , unutmayınki 2 haftadır her gün yarışıyorlar ve onlarda insan ve biz hala neden atak yapmadılar diye söyleniyoruz ,bu biraz haksızlık , daha önlerinde 3 zor dağ etapı ve bir TT var bırakında biraz hesap yapsınlar , hep bu beklentilerimiz değil mi onları dopinge iten bu tip insan üstü beklentileri olmasa kamuoyunun belkide doping olmazdı , onlara daha insanmış gibi bakmayı öğrenmeliyiz bence , onlarında sınırlı bir güçü var sonuçda, ki turun her hangi bir gününü resmi sürede bir çoğumuz biteremez, bence süper bir tur oluyor , yeni generasyon geliyor , saygılarımla.

@gurol

yeterli puan farkı derken ? şuan benekli mayo onda değil ve puan peşinde koşmayı bırakmış durumda :cool:

contodora 1 e 5 oynadım :) üstüne totem yaptım alacaz bu turu :)

• Beğen
@hüseyin karakurt
Pardon, isimleri şaşırdık.

1.CHARTEAU A.BTL115 Pts
2.PINEAU J.QST92 Pts

Haklısınız, mantıklısı atak yapmasıydı. İki anlamı olabilir, ya cidden yorgun ve çıkamıyor. Yada rakibinin yorulmasını bekledi, bugün atak yapıp puanların peşine gidecek.

• Beğen
Bugün 15. etap biraz önce sona erdi. Contador ayıp etti, izleyemeyenler için kısaca açıklamak gerekirse, son yokuşta andy schleck atak yaptı ve contador cevap veremeyecek gibi göründü,fakat atağın 10. saniyesinde andy'nin zinciri attı, bunu gören contador arızanın giderilmesi için beklemek yerine, fırsatı değerlendirip atak yaptı ve etap sonunda 8 saniye farkla sarı mayoyu andy'den aldı.(15. etap için 39 saniye fark atmış oldu) Yoruma açık bir durum ama bana kalırsa yarışmanın ruhuna ve yazılı olmayan kurallara aykırı hareket etmiş oldu contador. olmadı...

• Beğen
Tepkiler: SRT
Ayıplık bir durum yok. Olayda dış etken yok. Tıpkı lastik patlayanı beklemedikleri gibi, zinciri de beklememesi normal.

Ama Andy çok kızdı. Bu kızgınlıkla Tourmaleti kesin alır.

• Beğen
İyi sporcu olmak başka şey efsane sporcu olmak bambaşka. Alberto Contador malesef efsane sporcu olmayı bir türlü beceremiyor.Cevap veremediği Schleck atağında zincirin atmasını fırsat bilip atak kaldrdı. Olmaz olsun böyle sarı mayo 10 kere üstüste kazansa benim için farketmeyecek. Bir röportajında Lance hiçbir zaman idolüm olmadı derken meğer çok haklıymış.

sarı mayoyu giyerken seyircilerden protesto sesleri yükseldi, dediğim gibi yoruma açık . bence rekabetin ruhu için beklemeliydi, üstelik contador'un bence bugünkü farka ihtiyacı yoktu. Fakat şu andan itibaren andy'nin çok daha hırslı olacağına katılıyorum.

Contadorun atağı bir tek şeyi net olarak gösteriyor. Demekki kendine güvenmiyor.

Turu büyük ihtimalle (bu olaya rağmen) Andy alacak.

@Yılmaz Uyar

Üst bölümdeki mesajı 04.Temmuz tarihinde yazmışım... ;)

Contador un yaptıgı tartışılır bir durum bence de... Andy Schleck'in zinciri attıktan sonra atağı kesip daha sonra kozlarını paylaşabilirlerdi.. Zaten Contador etap sonunda mayosunu giyerken ıslıklarla yuhalamalarla yani protestolarla karşılaştı ve tadını cıkaramadı.

Bu arada Schleck'in vitesinin vites degistirirken attıgını söyleyip durdu caner abimiz fakat tek etmen o degildi bence.. Tekrarlarında daha net gözüküyor ki bir taş vb. birşeyin üzerinden arka tekerlek zıplıyor.. Belki tek basına vites degistirme degil de yol durumu da etkiliydi.. Cevresel bir faktör sebebiyle sorun yaşandığında splint e kalkmayıp toplu bitim yapıldı; burada toplu bitim olmasa bile atağın kesilmesi gerekirdi diye düsünüyorum.

Etapla İlgili Konu Dışı Eğlencelik Not:
Etabı izlerken tam bu zincir olayının oldugu zaman "Andy Schleck Sorun Yaşıyor!" dendiğinde annemin "En dişlek sorun mu yaşıyor, ne alaka!" demesi ve devamında her Andy Schleck adında yahu Andy gercekten de dişlekmiş hafif demem de etaba ayrıbir tat kattı benim acımdan =) =) =)

• Beğen
Tepkiler: Okan71 ve SRT
Geri