Scudo Sports

Tour De France 2010

@Yetkin Sal

Sizin söylediğiniz cümle

(link)

All eyes were on Contador, of course. The Spaniard sat comfortably behind his teammates - so much for Astana not being strong enough in the mountains - and resembled a coiled spring. The question seemed to be when, rather than if, he would attack.

Tercüme kurbanlığı falan yok . Benim okuduğum başka bir cümlede ise Astana domestiklerini arkada dinlendiğini söylüyordu .Belki de etapları karıştırdım. Yoksa Navarro ve Vinokourov ; Contador'u çekerken bende gördüm .Sonuçta takımlar 9 kişiden oluşuyor biliyorsunuz . Geri kalan 5-6 kişi kendini arkada dinlendirmiş olabilir. Siyahla yazılan yazıyı anlayacak kadar ingilizcem var Allaha şükür

Scudo
@gurol
:):)

@gurol

Birkaç takım ,diğerlerini baskı altına almak yada ratingi artırmak için Lance ve takımına çalışabilir.TV veya reklam kuruluşları bunları yönlendirebilir. Olmaz olmaz demeyin ;hayatta neler oluyor.

Ayla ablanın dediği gibi Lance birinci olamayacak ama onun istediği kişi birinci olacak.

Contador ve Schleck mükemmel gidiyorlar ya, Contador' un domestiği (Navarro) süper çalışıyor gerçekten.
Lance ise tek başına savaşıyor :(

andy ve contador kardeş kardeş el ele finişi görecekler galiba.
su gibi akıyorlar maşallah.

ama pazar günkü talihsizlikler olmasaydı lance ilk 10da idi.

cadel andy'ye verecek mayoyu...bi giydiremedik cadel'i...giy çıkar giy çıkar...üşütcek ya !

Cadel ağladı ; ağlamakta da haklıydı . Sen dünyanın en iyi bisikletçisi ol ama bir Grand Tour kazanama . Ben de olsam ağlarım. Contador ve Schleck başbaşa kaldılar . Artık ortalık yeni dönem bisikletçilere kaldı. Ivan Basso sessiz ve derinden geliyor.

Genel Klasman
1 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 43:35:41
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 0:00:41
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:02:45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:02:58
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:03:31
6 Levi Leipheimer (USA) Team Radioshack 0:03:59
7 Robert Gesink (Ned) Rabobank 4:22
8 Luis León Sánchez Gil (Spa) Caisse d'Epargne 4:41
9 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:05:08
10 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Doimo 0:05:09

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
geçen sene cadel, contadorun arkasından sıyrılıp da dünya şampiyonluğuna sprinte kalktığında caner eler, "acıların çocuğu cadel evans dünya şampiyonluğuna koşuyor sayın seyirciler" de miş ti ! :(

zotemelk 6 kez
ullrich 4 kez
cadel de 2 kez TdF'de 2. olmuşlar...

kimilerine kavun kimilerine kelek :(

Bahsi geçen yarış "Fleche Wallonne" bahar klasiğidir.
Cadel Evans o yarışda zaten dünya şampiyonu ünvanı ile katılmıştır.

Not: Dünya şampiyonasında atak yaparak geçtiği sporcu Rus Alexandr Kolobnev.

http://img534.imageshack.us/img534/2287/wallonne2010evansclimb.jpg

@Yetkin Sal

evet ! dooru cevap :) bildiniz hehee ihiii :(

ama "acıların çocuu"nu duymuştunuz o zaman diil mi?

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Cadel Evans'ın dirseğinde kırık olduğu için bu dereceyi aldı sanırım .Yarışı İtalyanca seyrettiğim için bazı şeyleri daha sonra ögreniyorum:)

ANDY VE CONTADOR aldı gidiyor diyorsunuz. LANCE nin kazanmasını beklemiyorum. ama ayni uğursuzluk onlarında başına gelebilir. bir inişte arka arkaya düşebilirler. bunun bir garantisi varmı ?
bakın bu gün EVANS ne hallere düştü.hiç beklemediğim bir şeydi. ben unun artık SARI mayoyu kolay kolay bırakacağını düşünmüyordum. o kadar badireleri atlattı, zaman kazandı ama bu gün zora girdi.
PARİS te finiş cizgisini geçinceye kadar, garantisi yok. büyük konuşmayın. yoksa benim gibi hayal kırıklığı yaşarsınız.

• Beğen
@ayla abdan

tabii ki garantisi yok ,Ayla Abla. Biz günlük etap yorumları yapıyoruz.

Matthew Lloyd (Omega):"Bütün büyük kazalara Euskaltel Euskadi sporcuları sebep oldu ;onlara birilerinin bisiklet sürmeyi öğretmesi lazım" diyor.

Yıllar önce TdF'de Eddy Merckx'in karnına bir seyirci okkalı bir yumruk atınca , Eddy o turu kaybetmişti. Düşmeyede gerek yok ; manyağın biri saldırsa yeter

@Ali Gelir

Cadel Evans belki kaliteli bisikletçi ama dünyanın en iyi bisikletçisi kesinlikle değil.Tamam subjektif yaklaştınız belki de Lance Armstrong, Contador gibi bisikletçiler varken subjektif olarak Cadel için dünyanın en iyi bisikleti derken bile insanın içinden ' Hadi be!!!! ' diyesi geliyor.Sadece sesli düşündüm :)

• Beğen
Evans geçen etap baya kasmıştı kendini ama bu sefer olmadı çok üzüldüm kendi adıma. Yaşıda ilerliyor o yüzden tura bu kadar bidaha yakın olamayabilirdi. Yapacak bişey yok gençler gerçekten çok iyi. Schleck Contador ikilisinden sonra Robert Gesink bişeyler yapabilir diye düşünüyorum ama oda kazada hasar gördü sanırım. Son 52 km lik zamana karşıda Contador diğerlerine göre avantajlı gözüküyor. Schleck ilerde yarışın kızıştığı etaplarda inişlerde sorun yaşayabilir belkide kazaya kurban gidebilir..

• Beğen
Lance bu güne kadar yarıştığı tüm Fransa turlarındaki düşmelerinin toplamından daha fazla düşmüş bu yıl.:( Californiye da gözünü kaybediyordu neredeyse o da cabası.

Umarım Levi :in: için çalışır takım bundan sonra.:in:

Lance den sonra en çok sevdiğim adam olan Cadel, sadece psikolojik olarak geldi finişe anlaşılan. Beden zaten öndeki km'lerde bitmişti sanırım. Finişi görünce beyinde bıraktı işe ve o duygu seli yaşandı, hem orada takım otobüsünün merdiveninde hemde bizde ekran karşısında. :(

Bu sene Cadel'in "Çin'in:boese157: Tibet'i işgali" ile ilgili protestolarına çok değinilmiyor nedense ?

Cadel' e sarı mayo çok yakışmıştı fakat Andy'ye de yakıştı.:)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden ve mcanb
Cadel dirseğindeki çatlak yüzünden o hallere düştü, yoksa bu kadar kolay bırakmazdı. Anlaşılan Dünya şampiyonu formasının laneti devam ediyor.

Yarış beklediğim gibi Contador ile Andy arasında geçiyor, eğer Franki kaybetmeseydiler çok çok daha iddialı durumda olabilirlerdi. Yokuşda Andy farkı yaptı yaptı yoksa zamana karşıda şansı yok :/

• Beğen
Geri