13 dakikalık fark nasıl olur da kapanamaz diye ısrar ediyordum. hala da ediyorum...meselenin bi yandan da bizi, sahneyi, fransayı, avrupayı terk eden bir efsanenin gidişi olarak düşündüğümde ağrıma gidiyor...
geçen gün bi yokuşta arkadaşıma 2001 alp d'huez'den bir bölümü "canlandırırken" işte pantani de lance'nin yanından böyle fışkırarak atağa kalkıp kaçıyordu demiştim. tabii 30 pedallık bir bölümü canlandırabildim. güldük eğlendik. pantani gitti...lance de gidiyor.
bu kadar dramatize etmek ve/veya abartmak gerekmeyebilir ama öyle işte. muhammed ali, pele, maradona, greg lemond, bruce lee

, say babam say hani bi duruşu, tarzı, ihtirası, kitlelere, çocuklara verdiği ilhamları olan bi yıldızın, insanın tarihte geçip gitmesi gibi bi durum bu.
belki tutunacak ve 14 etabı zaten bitirecek belki de podyum görecek.
hatta şöyle de olabilir...bisikletten inip seyircilerle tokalaşa tokalaşa, sarıla fotograf çektire turu bitirebilir. belki de çevirirken hiç bu şekilde etrafına bakmadan hızla geçip gittiği etapları güle oynaya bitirir turu.
geçen aydan çelik demişti :
(bu şekilde yormak için değil de güzel bi cümle olduğu için yazıyorum)
kazananların gerginliği ve kaybedenlerin neşesi...
lance, dünyaya bisikletin fikriyatını değiştirdi. yaşamanın nefes ve kalbin zekanın biçimine katkıda bulundu.
yürü be adamım !
kral 'gidiyor' hoşgeldiniz yeni krallar