Scudo Sports

Tour De France 2010

artık ARMSTRONG tan bir şey beklemeyelim. kocaman gözlüklerinin arkasından, çok sevdiği ayçiçeklerine, dağlara, kenardaki kalabalıklara, onlarca kere geçtiği yollara, hüzün ve acı içinde veda ediyor. ben onun nasıl bir ruh durumunda olduğunu hissedebiliyorum. çünkü insan hayatında geçen her yıllın neler götürdüğünü,yapmak istediklerine bedeninin cevap veremediği zaman nasıl bir çöküntü yaşandığını biliyorum. ARMSTRONG şu anda veda ediyor. onu artık eleştirmeyelim.hakkında fazla yorum yapmayalım.
bence o artık pılaton un kendisine kaçması için müsade edeceklerinin küçüklüğünü asla görmeyeceğiz. bir şeyler yapmasına gerek yok. onun dağlarda bisikletinin üzerinde ayağa kalkarak km. relerce gittiğini, sisler içindeki dağlarda tek başına inişini, podyumda sarı mayosunu giyerken mutlu tebessümlerini asla unutmayacağız
BENDE O YOLLARIN KENARINDA OLUP SENİ ALKIŞLAYARAK GÖZ YAŞLARI İÇİNDE UĞURLAMAK İSTERDİM. GÜLE GÜLE GÜZEL İNSAN. PATRON. KRAL SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIM. ÇOCUKLARINLA UZUN YILLAR MUTLU YAŞA
GÜLE GÜLE GÜLE

Scudo
@Ali Gelir

Sevgili Ali Bey
Cav'in o hareketinin Garmin ile ilgisi olduğunu pek sanmıyorum. Takım olarak çok iyiler ama Cav de iyi yabana atmayalım 13.etap sonunda o tırmanışı yaptı ve Thor'a toz yutturdu resmen. Son sprinti ile Ale-Jet i sürklase etti ve hiç bir yardım yoktu.
Turun da zayıf geçtiği fikrinize pek katılamayacağım. Eurosport tanıtımlarındaki düello kahramanlardan biri farklı olsada gerçekleşiyor.Müthiş takım yardımları, tırmanışlarda domestik performansları yeşil mayo'daki kıyasıya mücadele (umarım bırakmaz da Ale-Jet alır) Arenberg etabı,Spa etabı hep heyecan fırtınasıydı.
Turun kalanından zevk almanız dileği ile.

evet, bu resim çok şey anlatıyor. turun yeni bir capo su var. askerler de onu kabul ediyorlar artık.

@Mustafa ÇAKAR

işte bu iyi oldu...
daha çok yazı okumak istiyordum. camionbalai'den bahsediyordu caner eler. ama ismini bi yakalayamadıydım.

ben gene ankara'daki avrupa şampiyonasından bahsedeceğim. sprint finişi seyrettik bugün. 18 ve 18 yaş altı erkeklerde, 10X13,9km ile 46km ortalama vererek finişi yaptılar...peloton önümüzden geçerken kamyon gibi rüzgar oluştu. ve ülkelerin çadırları altındaki organize olmaları food zone'lardaki telaşlar...seslenmeler, çabalar görülesi. bugün 91 sporcu yarıştı erkeklerde. U23 kadınların startını seyredip gitmemiz gerekti.

yarın (18 temmuz pazar)10:00'da genç kadınlar start alacak
14:00'da ise, U23 erkekler 14X13.9km yapacaklar...çok coşkulu helikopterli kameralı fotograflı bir gün olacak yarın da.

fransa takımından bir çanta istedim. o minik foodbag'lerden :) gündelik olarak da kullanacağım ve örnek olarak kullanıp, ketenden diktireceğim bolca arkadaşlara hediyeler vereceğim.

umarım yarın ankaradaki arkadaşlarla görüşürüz...
sevgiler

@Mustafa ÇAKAR

Bu forumdaki bilgiler ve yorumlar daha açıklayıcı .Bahsettiğiniz bloglar ise yalnızca Yetkin Sal'ın görüşlerini yansıtıyor.Çok okumaya değer bulmadım.

www.bisikletforum.com 'u tavsiye ederim

@Can ÖzbekElbette podyum için beklenen isim bu görüntüsüyle şaşırtıyor. Ama şaşırtmasın. Dikkatimizi çekmiyor ama genel klasmanla ilgilenmeyen bir sürü iyi bisikletçi var. Çünkü bu yarışta bazılarının hedefi farklıdır.

Bence Lance TT (ona oldukça uygun) de Cancellarayı haklamaya çalışacak. Bir de TT'ye çok yakın olmayan bir tırmanma etabını almaya çalışacak. Geride kalması bir etap için kaçma isteğinin göstergesi. Çünkü genel klasmanda iddialı birine peloton asla izin vermez.

O şimdi hiç bir etapta zorlamayıp dinleniyor. Ve süre farkının artmasını bekliyor.

http://www.cyclingfans.net/images/2010_tour_de_france_stage14_profile.gif

Bugünkü etap profili, yaklaşık 55 km sürekli tırmanış var ve asıl tırmanmanın son 13km 1000 m den fazla irtifa kazanılıyor.

Şu an tırmanmanın ilk 10kmsi içindeler heralde 30 dk sonra falan heyecanlı kısım başlar.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
casartelli eski arkadaşı, yarın armstrong un etap için gideceğini düşünüyorum. umarım bırakırlar.

@Mustafa İçdağ

Mustafa Abi bende hiç anlamadım kesildiler mi yoksa bıraktılar mı aralarında anlaşıp hiç çözemedim gerçekten. Bir ara Contador özellikle yavaşlatıp atak yapacak diye düşündüm ama yapmadı.. :rolleyes:

• Beğen
port de pailheres'yi ne kadar zamanda çıktılar bilgisi olan varmı?zaman tutmayı unutmuşum o ara.

Contador ve Andy ikiz gibi beraber dolaşıp duruyorlar.Buda heyecan ve seyir zevkini azaltıyor.Artık birbirine karşı acımasız olmalarının vakti geldi bence....

kontodor alacak bu yarışı demedi demeyin

anlamadığım başka bir konu var pino neden benekli mayonun peşinden koşmayı bıraktı artık kaçan gurupda bile yer almıyor

• Beğen
Contador'un alma ihtimali bir hayli yüksek ama kesin konuşamayız.Sonuçta oldukça riskli bir spor her an herşey olabilir.Bir aksilik çıkmadığı sürece bende Contador'un alacağına inanıyorum.Bugünkü etabı izleyemedim fakat bu gece muhakkak tekrarını izleyeceğim.Denis Menchov,Cadel ve Schleck in performasını merak ediyorum.Sanırım Menchov bugün oldukça iyimiş.Bu arada Basso nerelerde?Bu yıl bir hayal kırıklğı da Basso'dan :(

• Beğen
iş taktik savaşına döndü,sinir harbi yapılıyor,sanırım contador,zamana karşıda aradaki mesafeyi kapatıp belki açarak,sonra andy nin onu zorlamasını beklemeyi planlıyor olabilir,belki andy nasılsa ben avantajlıyım ,o beni zorlaması gerek diyor olabilir,yada başka şeyler,ama boşuna armstrong vs.eski rakiplerini arayıp durmuyoruz,o kopan gruplar,tırmanışlardaki o mücadele yok,çok fazla taktik var buda seyri pek hoş hale getirmediği kanısındayım.

Geri