Scudo Sports

Tour De France 2010

Armstrong tur benim için bitti lafından bıraktığını düşünmüşler sanırım, kendisi tura devam edeceğini zaten daha önceden belirtmişti..

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Scudo
Lance'in geçen etapta karıştığı üç kazanın aslında kendi psikolojisinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu turu 7 kere alırken, defalarca riskler ve ölümüne mücadeleler sergilerken tek bir yerini kırmış mıydı? Geçen yıl yaşadığı köprücük kemiği problemi ve ardından göz altına aldığı darbe ve bu turdaki kazalar aslında kendine olan güvensizliğini gösterdi bize. Hayır bu 39 yaşının getirmiş olduğu bir dikkatsizlik yada eksiklik değil kesinlikle! özellikle konu Lance ise. Belki yeni kuracağı takıma mali destek arayışları, belki ailesinin baskıları, giderek artan sorumlulukları yada bilmediğimiz bir dizi başka nedenler Lance'in konsantrasyonunu belliki bozmuş ve kendine olan güvenini etkilemiş.

Lance'in bu yıl turu almasını özellikle 35-40 lı yaşlara kapak atmış ama bisiklet sporunun içinde aktif olarak bulunan ve yarışan bizler kadar isteyen yoktur:)
Bu adam hayatının çeşitli dönemlerinde yaptıkları ile insanlara ilham ve enerji kaynağı olmuştur ve şimdi de bana oluyor. Bisikletimin üstünde ayağa her kaltığımda, yaptığım her atakta kendimi onun gibi hissediyorum, bu iş bitmedi diyorum yapacak daha çook şey var..

Lance 2010'a katılmakla hata mı etti?:D buna ancak kahkalalarla gülerim ben. Kendi durumunun farkındaydı ama o yinede savaşmayı seçti. Kesinlikle saygı duyulacak bir davranış. Sonuç ne olursa olsun gönüllerin birincisi o.

13 dakikalık fark nasıl olur da kapanamaz diye ısrar ediyordum. hala da ediyorum...meselenin bi yandan da bizi, sahneyi, fransayı, avrupayı terk eden bir efsanenin gidişi olarak düşündüğümde ağrıma gidiyor...

geçen gün bi yokuşta arkadaşıma 2001 alp d'huez'den bir bölümü "canlandırırken" işte pantani de lance'nin yanından böyle fışkırarak atağa kalkıp kaçıyordu demiştim. tabii 30 pedallık bir bölümü canlandırabildim. güldük eğlendik. pantani gitti...lance de gidiyor.

bu kadar dramatize etmek ve/veya abartmak gerekmeyebilir ama öyle işte. muhammed ali, pele, maradona, greg lemond, bruce lee :) , say babam say hani bi duruşu, tarzı, ihtirası, kitlelere, çocuklara verdiği ilhamları olan bi yıldızın, insanın tarihte geçip gitmesi gibi bi durum bu.

belki tutunacak ve 14 etabı zaten bitirecek belki de podyum görecek.
hatta şöyle de olabilir...bisikletten inip seyircilerle tokalaşa tokalaşa, sarıla fotograf çektire turu bitirebilir. belki de çevirirken hiç bu şekilde etrafına bakmadan hızla geçip gittiği etapları güle oynaya bitirir turu.

geçen aydan çelik demişti :
(bu şekilde yormak için değil de güzel bi cümle olduğu için yazıyorum)
kazananların gerginliği ve kaybedenlerin neşesi...

lance, dünyaya bisikletin fikriyatını değiştirdi. yaşamanın nefes ve kalbin zekanın biçimine katkıda bulundu.

yürü be adamım !
kral 'gidiyor' hoşgeldiniz yeni krallar :)

@GofletÇok doğru bir yorum.

Dostlar, insan bedeninin sınırları var. Zamanla yaşlanırız gayet doğal. 2005 de bıraktıktan sonra maraton koşup 4 yıl sonra geri dönen bir bisikletçi hem de bu yaşta zirveye çıkamaz. Gayet normal.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
şu an Paris te podyum görme ihtimali çook zor da olsa, zamana karşı yarışında ilk 3 te hatta belki 1. olarak podyum görmesi gidişini dahi şanlı yapar. Umarım geri kalan etaplardan birinde podyum görür.

Büyük ihtimale bu seneden sonra bir daha katılmaz ama Hawaii ironman e katılacak sanırım seneye. Ona katılması için diğer yarışlarda belli dereceler alması lazım ama işin popülarite boyutunu hesaba katarsak direk Hawaii ye kabul edeceklerini düşünüyorum.

• Beğen
@TeoremosHer fark kapanabilir, yeterki peloton izin versin. 2006'dan 30 dakikalık fark kapanmıştı.. Pereiro, Landis dopingli çıkınca o turu kazanmış oldu.

Fransa turu bu, her şey olabilir.

Stage 13 Result
Rank Name Country Team Time
1 Jens Voigt Germany Team CSC 5h 24'36"
2 Óscar Pereiro Spain Caisse d'Epargne-Illes Balears s.t"
3 Sylvain Chavanel France Cofidis 40"
4 Manuel Quinziato Italy Liquigas-Bianchi 40"
5 Andriy Grivko Ukraine Team Milram 6'24"
6 Robbie McEwen Australia Davitamon-Lotto 29'57"
7 Bernhard Eisel Austria Française des Jeux 29'57"
8 Tom Boonen Belgium Quick Step-Innergetic 29'57"
9 Carlos da Cruz France Française des Jeux 29'57"
10 Arnaud Coyot France Cofidis 29'57"

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Hep Lance Armstrong konuşuyuroz biliyorum ama sizce peloton tempoyu onun için biraz düşürüp atak yapmasına izin verip en azından aradaki farkı kapatmasına yardımcı olur mu ?

@Can Özbek

yok artık.

• Beğen
Tepkiler: levent sünger
@Can ÖzbekHayır.

Vino, Contador daha sürüyle Lance'i sevmeyen adam dolu ortalık. Emin olun Lance atak yaptığında karşılık verecek bir çok takım ve sporcu var. Yeni yetmelerin hepsi onun döneminin kapanmasını isterler. Normalde hala genel klasman için tehdit. O yüzden olmaz.

• Beğen
@Can Özbek
Kapanmaz diye bir şey yok tabii ki. Eğer bu kişi Lance değil de Hans falan olsaydı kimse onun üzerine oynamaz ,aradan sıyrılırdı .

Pelotonda Lance'in yarışlarıyla büyüyen yeni nesil gençler olduğu gibi ondan nefret eden ,babalarını ,babalarının arkadaşlarını,diğer hayran oldukları bisikletçileri tarihe gömen bir adama karşı nefret duyan,onun gelirini ,popularitesini kıskanan bisikletçilerde var.

Lance'i tarihe gömmek için ellerine büyük bir fırsat geçti .Onu daha çok yıpratmak için ellerinden geleni yapacaklar. Özellikle Fransızlar,İspanyollar ve İtalyanlar yıllardır ,bugünleri bekliyorlardı.Artık her atağa karşılık vermesi gereken bir Lance var. Sırf onu paspal etmek için ataklar olacaktır,göreceksiniz. Özellikle Vino , Contador'a yalakalık yapmak için ;Lance'a oynayacaktır. Aslında Vino kendinden başkasını da sevmez . Contador ve Martinelli dün gece mutluluktan uyumamışlardır,muhakkak .Bekleyip ,göreceğiz.

Haftaiçi haber vermiştim .Bruynell ,Landis davası için ifade vermeye gitti. Bu bile takım üzerinde baskı yaratır ."Acaba" sorularını akıllarda uyandırır. Lance ,bu seferde başarırsa ; "bir Jesse Owens,Kareem AbdulCabbar,Magic Johson,Micheal Jordan,Larry Bird" neyse o olacaktır.

Saygılar

Dünkü etapta da 3. karıştığı kazadan sonra bile peloton hemen tempo arttırdı doğru aslında. Bakalım önümüzde ki günler neler getiricek...

• Beğen
Lance Armstrong sanki hiç düşmedi, hiç teknik sorun yaşamadı.
Kendisinden 10 yaş küçük adamlarla hala yarışmaya devam ettiği için giderayak da olsa bize unutulmaz dersler veriyor yinede yaranamıyor.

Fransa bisiklet turunu, Sarper Bey'in yayında bulunduğu günlerde sessiz izliyorum, tavsiye ederim.

Son kaza olmasa da belki yine gruptan kopabilirdi son tırmanışta ama o düşüşten sonraki pelotonu yakalama temposunda rezervlerini tüketti daha dinlenemeden tırmanışa başladı. Çoğu şeye malolan düşüş te burada, nası düşmüş anlamadım, amatör kamera görüntüsü

Bu arada Cadel Evans ın sarı mayo almasına çok sevindim. Adam sadece bisikleti sürüşüyle ilgili anılıyor, başka hiçbişeyle alakası yok. Sarı yakışmış ta :)
(link)

• Beğen
Burdaki düşüşte selesi çıktı gibi bir şey duydum sanırım ben ama emin değilim

• Beğen
Tour direktörü Christian Prudhomme'un dediğine bakın :

@cyclingnews

Herşey mümkün . Ama kesin olan birşey varki Lance ,TdF 2010'u kazanamayacak .Millet davul çalıp oynamaya başladı bile .Tur direktörünün yorum yapması ne kadar saçma !!!

(link)

Lance ,hiç olmazsa bir-iki etap kazansın da bazılarına kapak olsun !!

@cyclingnews
Atılan başlığa bakarmısınız? Tur direktörü ,Armstrong'un mücadelesinin yokolmasına dair üzüntülerini dile getirdi.Daha iyi çeviren varsa yardımcı olsun lütfen

Fransız Prudhomme ,Fransız Chavanel'i sarı mayoyla gördüğü için çok mutlu
http://i26.tinypic.com/k9c5lh.jpg

• Beğen
Tepkiler: SRT ve Can Özbek
ilerdeki günlerde LANCE belki sarı mayoyu kazanamayacak ama, şu anda sevinen favorileri, allak bulak edecek. hiç ummadığımız bir kişinin kazanmasına sebeb olacak
bu benim temenim, umarım doğru olur. dualarım bu yönde.

Ali, kazanamayacak çevirisi hatalı olur. Kazanmayacak. Sanırım Lance'in twitter mesajına istinaden söylemiştir.

@Ali Gelir

Buraya değinmek istiyorum. Lance'in bugüne kadarki başarılarında çok önemli bir kişilik özelliği yatar. Hiç mütevazi değildir. Ne istediğini çok iyi bilir. En büyüğünü ister. Bence geri dönüşünde bu özellik ona kazanç sağlamaktan öte zarar verdi. Eğer geri dönerken, kanser vakfı ile ilgili ve yeni sporculara örnek olabilmekle ilgili hedeflerini, kendi fransa turu 8. zaferinden önde tutabilseydi... Eski bir usta olarak domestiklik yapmak için takımı kursaydı... Bu turda bir iki etap kazanmayı sarı mayodan önde tutsaydı... İşte o zaman bugün karşısında olanlar saygı ile eğilecekti.

Lance 7 kez yaşadığı sevinci geçen sene ve bu seneki kazalar sebebi ile 8. kez yaşayamayacakmış gibi görünüyor. Umarım bu turda daha başka şanssızlığı olmaz. Belki de 7 kez kazanırken çok şanslıydı... Kim bilir...

yarınki etaba bakıyorum da aslında tam lance lik :) İnişle başlıyor Lance çok iyi bir inişçi sonrada peş peşe dağlık etaplar var.Ben olsam kaçmayı denerdim :D

ne lance mış:)....tek başına yarışsın lance...ona özel TDF düzenlensin.

Geri