Tolga’nın Bisikleti Kampüse Zincirlendi

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Tolga’nın Bisikleti Kampüse Zincirlendi

Son sürat gelen bir sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden bisiklet tutkunu Tolga Beyenir’in (19) çok sevdiği bisikletini arkadaşları, beyaza boyayarak, üniversitenin Tandoğan Yerleşkesi Nilüfer Havuzları bölgesine zincirledi.



http://img.hurriyet.com.tr/_np/5504/26995504.jpg

Beyenir’in anısını yaşatmak amacıyla üniversitenin Çevre Planlama ve Geliştirme Koordinatörü Doç. Dr. Duygu Özel Demiralp’ın öncülüğünde bir araya gelen grup, Tolga’nın hayatını kaybetmesine neden olan olaya kazaya ve sürücüye tepki gösterdi.

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ 5 YIL CEZA ALDI

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Tolga Beyenir ve üç arkadaşı, geçen yıl bisikletleriyle bayram tatili için Eskişehir’den İznik yollarına düştü. Ancak dönüşlerinde, İznik-Ankara yolunun 7’nci kilometresinde, emniyet şeridinde ve tüm güvenlik önlemlerini almış şekilde ilerlerken, son sürat gelen bir araç aralarına daldı. Gece yarısı meydana gelen kaza sonucu Tolga Beyenir olay yerinde hayatını kaybetti, diğer iki arkadaşı da yaralandı. Araç sürücüsü ise hız kesmeden olay yerinden kaçtı
.
Bir süre sonra sürücü yakalandı ve ehliyetinin olmadığı anlaşıldı. Tutuklanıp mahkemeye çıkarıldığında 5 yıl 8 ay hapis ve bir miktar para cezası aldı.
Yurt dışında ‘ghost bikes’ (hayalet pedallar) adı verilen bisikleti beyaza boyama uygulaması, bisiklet üzerinde ölen biri için yapılan anma töreni için kullanılıyor.

8 ARALIK 2014
(link)

 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Allah rahmet eylesin çok üzücü, bir de ehliyeti olmadığı halde 5 yıl yiyor, ehliyeti olsa 2-3 yıl yatıp çıkacak maganda. Kesin güvenlik şeridi boş diye basıp giden bir dallamadır.
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
Allah sabır versin sevenlerine. dünyada adalet yok maalesef. ülkede de kalmadı. ehliyetsiz araç kullanacak kadar iç görüden uzak birine her ceza az ama suçlunun kayırıldığı bir sistem sanki adalet sistemi. hakim, vefat eden kişinin ailesine sormalı ne ceza vermesi gerektiğini.