Tirreno-Adriatico 2015

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Dauphine ile birlikte belki de en önemli iki haftalık yarıştan birisi Tirreno-Adriatico , iki deniz yarışı olarakda adlandırılıyor. kategori olarak World Tour yani en üst kategoride bir yarış.
11 Mart -17 Mart arasında 1 takım zamana karşı ve 6 etap olmak üzere 7 günden ibaret bir yarış.
Sonunda Marcel Kittel'i izleyebilicez ama ondan önemlisi Froome ,Contador ve Nibali düellosu tekrar sahne alacak. Bunların yanında ,Kreuziger,Sagan,Pozzovivo,Betancur, Riblon, Scarponi, Thibaut Pinot, Van de Broeck, Quintana, Hejhedal, Rolland, J. Rodriguez, Cancellara gibi yıldılarda bu yarışta yer alacak. Bakalım bu sefer düello kim de kalacak ve Nibali , Froome ile Contador varken ne kadar varlık gösterebilecek.
IMAG2162.jpg
 
Scudo

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.203
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Aslında geçen seneye kadar genel klasman iddialıları genelde Tirreno-Adriatico yerine Paris-Nice'de yer almayı tercih ederlerdi. Ama ASO'nun "her etap heyecanlı olsun" planı biraz geri tepti ve GC iddialıları Tirreno-Adriatico'ya yöneldiler.

Bu arada, Mayıs başındaki Romandie Turu da TdF iddialıları için iyi bir sınav oluyor.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Paris-Nice süphesiz çok iyi bir yarış fakat Nibali,Contador ve Froome Tirreno-Adriatico gidince bu yarış daha fazla ön plana çıkıyor. Yoksa Paris-Nice kadroları da hiç fena değil, çoğu takımın lideri, bazı takımlarınsa baş domestikleri yarın ki yarışa başlayacaklar. İki yarışta world tour yarışı olduğu için zaten takımlar bunlara katılmak zorunda o yüzden kadroları ikiye bölüyorlar ve Giro için olan kadroları bir arada tutmaya çalışıyorlardır.
 

Oğuzhan Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
1.253
Tepki
1.795
Şehir
Bolu
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Felt
Froome, hastalığı geçmediği için Tirreno-Adriatico'ya katılmayacakmış.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Demir

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Ne hastalık bu böyle daha kaç gün önceden katılmasına engel oluyor. Neyse Nibali , Contador çekişmesi ile idare edicez.
 

Ali Demir

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Eylül 2009
Mesaj
679
Tepki
1.572
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
göğüs enfeksiyonu varmış sanırım. çok kötü oldu.


artık dauphine turunda froome, contador çekişmesini izleyebileceğimizi düşünüyorum. katılırlar inşallah.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Italya Turu biter bitmez Dauphine de yarışmasi Contador u yorabilir ,yarışsa da kendini çok zorlamaz sanıyorum
 

Artık Yok

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
1.301
Tepki
1.463
Şehir
Türkiye
Froome'nin olmayışı contador için bir nebze rahat geçecek diye düşünenleriniz olabilir ama işin aslı öyle değil çünkü pistolero rövanş anını iple çekiyordu yine de sorun değil çünkü ona da kafa tutabilecek sağlam isimler burada podyum mücadelesi verecekler özellikle ben bu yarışta adı ''Olağan şüpheliler'' listesinde yer almayan fakat her zaman birşeyler yapabileceğine inandığım ve zaman zaman da yapmış olan isimlere konsantre olmayı planlıyorum Pozzovivo , betancur , Van de Broeck , Hejhedal , riblon ilk izleyeceğim isimler arasında bu isimlerin yanında elbette favorilerim de var Quintana , ve J. Rodriguez
Rolland , Sagan , Nibali ve Contador zaten büyük favoriler listemdeler bakalım neler olacak
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sagan sprint etabı alırsa en azından Milano-Sanremo için gözdağı verebilir, Yine Riblon sadece zirve etapları için iddialı olacaktır. Nibali biraz düşünmesi gerekir çünkü herkes Contador, Froome yokluğunda Tour kazandın şimdi de kazan bakalım diye bekliyor ve Nibali hiç birşey yapmazsa bu yarışta ve Tour'da geçen yıl ki galibiyeti ona yetmeyecektir. Quintana, Nibali, Contador üçlüsü genel klasman için diğerleri de etaplar için çabalayacaktır fakat geçen sene ki Dauphine de Talansky'nin yaptığı sürpriz benzeri bir olay izlememek için neden yok. Ayrıca son etap 9 km lik TT olarak geçiyor fakat bu etap ortalama eğimi %4.7 maksimum eğimi % 8.5 olan bir yokuş.

Contador'un yarışla ilgili açıklamaları oldu elimden geldiğince çevirmeye çalıştım.
Bu yarış benim için çok önemli, çünkü bu sezon ki ilk hedefim Giro ve bu yarış için hızımı alacağım noktalar Tirreno-Adriatico ve Volta Catalunya. Fiziksel kondisyonum ile ilgili Endülüs Tur'unda biraz da olsa iyi olduğumu düşünüyorum, umarım formumu hala koruyorumdur, nasıl olduğumu ise günden güne göreceğimizi düşünüyorum.
Bu sene ki yarışla ilgili :Edisyon olarak diğerlerine benziyor fakat, Terminillo zirvesini gerçekten hiç bilmiyorum,yarışın kopma noktası burası olabilir. Biz her etapta dikkatli,özenli olucaz.
Rakipleriyle ilgili soru geldiğinde ise Nibali ve Quintana ile ilgili:Gerçekten böyle usta Büyük Tur'cularla aynı yarışta olmak güzel.Bisiklet seyircileri ve takım liderleri için güzel bir gösteri olacak. Emin olduğum bir tek şey var o da yarışın çok güzel olacağı.
Takımı ile ilgili: Biz güçlü ve dengeli bir takımız ve burda bir seviye atlayacağımızı umuyorum. Bu grupla(sanırım takım demek istiyor) burada olduğum için mutluyum,çünkü bazı takım arkadaşlarımla kocaman bir sezonu paylaşıyorum. (Eksik yada hatalı çevirilerim için kusura bakmayın, bir daha ki sefere daha iyi olacaktır ;))
 

Özgür R

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
999
Tepki
2.208
Şehir
Aydın
Yarın 5.7 km'lik prologue ile Tirreno-Adriatico'ya start veriliyor. Marcel Kittel ve Chris Froome hastalıkları nedeniyle yarıştan çekildiler..

Takım listeleri ise şöyle:

(link)

http://www.steephill.tv/2015/tirreno-adriatico/photos/stage-00/021-PIC523099814.jpg

Özledik seni :)
http://www.steephill.tv/2015/tirreno-adriatico/photos/stage-00/090-PIC523120752.jpg
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Kittel daha bu sezon pedal basmadı. Cancellara bu yarışı eskiden kazandı tabi artik bu yokuşlarda zor. Tour de France bile prolog yapmıyor artik ve zamana karşının etkisini azalıttar.Contador ve Cancellara arasında geçecektir yarın ki etap zaten çok kısa. Belki Orica yada Movistar dan sürpriz yapacak birisi çıkar ama zor gözüküyor Cancellara son yarışlarında liderlik mayosu giymek isteyecektir.
Bu arada yayın Paris Nice 3. Etap sonrası 16.45 civarı Eurosport 2 de olarak gosterildi,değişiklik de olabilir.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Malori, Fabian'ın önünde 1 saniye farkla mayoyu kaptı. Contador,Nibali ilk onda yoklar, sanırım kısa olmasından dolayı zorlamadilar kendilerini. Fabian 'a üzüldüm.
 

Özgür R

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2014
Mesaj
999
Tepki
2.208
Şehir
Aydın
1.etap Camaiore-Cascina arasında 153 km'lik düz etapla geçilecek ve sprint finishi ile bitmesi bekleniyor.

http://www.procyclingstats.com/races/profilesmaps/2014-12/Tirreno-Adriatico-Stage-2-1418916096.jpg
 

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
1.366
Tepki
2.562
Yaş
37
Şehir
Zeytinburnu
Yahu sözünüzü balla kesiyorum. Su Quintana'ya bayiliyorum. Ben de fizik yapisi olarak kisa boylu ve zayif oldugumdan midir yoksa adamin tipinden midir anlamadim. Cepten cikartip 20tl verip sigaraya gonderip ustu sende kalsin desem hic yadirgamam vallahi :) oyle samimi geliyor adam. Quintana ve wiggo'nun yeri ayri bende :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Quintana'yı Apocalypto filminde figüran olarak kullansak hiç sırıtmadan oynardı, adam gerçekten Orta Amerika kızılderilisi. Halkın böğründen kopup gelmiş.
 

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
1.366
Tepki
2.562
Yaş
37
Şehir
Zeytinburnu
@Hasan SAYLIK

bizim mahallenin kahvesine koy, okey oynarken kimsin sen diye soran olmaz :) ama bisikletin üstünde canavara dönüşüyor adam. tam bir poker face var. yorulduğunu da anlayamıyorsun.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Evet ama belki genleri bozulmayan bir ırktan olduğu için daha sağlam, yükseklerde yaşadığı için de kanı o duruma alışmıştır. Böyle yokuşçular nadirdir birazda zamana karşısı olsa adam ortalığı darmadağan eder.
 

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
1.366
Tepki
2.562
Yaş
37
Şehir
Zeytinburnu
@Hasan SAYLIK
Kolombiyali tirmanicilar son senelerde fazlalasti. Uran, quintana, carlos betancur ve eminim pelotonda birkac kisi daha vardir. Kolombiyalilar Dagciliktaki sherpalar gibiler. Sherpalar everest rehberleri oranin koylerinde dogduklari icin (rakim ortalama 6000m) oranin oksijensiz ortamina daha kolay ayak uyduruyorlar. Yuksek rakimli yerlerde yetisen sporcularin kanlarinda dogal bir avantaj oluyor ve alyuvar sayilari yuksek oluyor. Gerisini anlatmama gerek yok sanirim :) bir nevi dogal dopingli gibiler
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa balcı

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Tek eksikleri disiplin ve bu çok önemli bir nokta, Betancur geçen yıl Paris-Nice sonrası hiç birşey yapmadı, Uran ise ticaretle uğraşmaktan bisiklete önem vermiyor, antrenman yapıyor ama beyninde bisikletten başka bir çok şey var. Yazın İnstagram da görmüştüm tshirt, helikopter falan reklamları dolu. Kendilerine göre normal ama insan beynini ne kadar çok şeyle meşhul ederse hiç birisine tam olarak yoğunlaşamıyor. Bir de Türk futbolcusu misali parayı görünce daha fazlasını istemiyor bir doygunluğa ulaştıkları için beyinsel olarak başarıya olan açlıkları azalıyor.