Scudo Sports

Timex Ironman Cycle Trainer 2.0 Bike Computer

@emrah9700

Eşleştirdiniz değil mi? Ayarlar>sersörler>hr>scan
Otomatik olarak 'hr' e geçecek eşleşince. Veya sensörü kapatıp, tekrar eşleştirin. Tabi eşleştirirken göğsünüze takılı olsun.

Scudo
@evrenozbilen

denemediğim pek yol kalmadı diyebilirim, eşlestirme, pil çıkarma yenileme, ıslatma, başka birinde deneme, cihazı kapayıp açma, daha neler neler, bazen tam randımanlı oluyor, bi gittimiydide ne yapsanda ne etsende doğru ölçmüyor bakalım, şimdide kemeri deterjanla yıkadım kurusun tekrar takıcam

altdaki linkin alt sayfasında sorunları yaşayanların çözüm yollarıda var

(link)

Selamlar,

Garmin GSC-10 deneyebildiniz mi arkadaşlar? Uyum sorunu yok değil mi? İlla Timex cadance sensöre gitmemize gerek yok?

@Kurtuluş E.

süper bir şekilde çalışmakta!
ürünüm dün geldi :)

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
@Hüseyin Gündoğdu

Bilgi için çok teşekkürler Hüseyin hocam, ben de almaya karar verdim Timex'i... Sensörü ebat'de verilen linkte kalmamış başka araştırıyorum.

@evrenozbilen

Çok teşekkürler...

Arkadaşlar ben de almayı düşünüyorum. Ben gear fit ve note 2 ikilisini kullanıyordum. Ekrandan anlık kalp atım hızına bakmak zor oluyor. Tur sonrası baktığımda maksimum nabızın 187 e falan çıktığını gördüm ve bu beni korkutmaya başladı. Malum benim yaşımda birisinin 220-28= 192 maksimum nabız değeri. Hem yol bilgisayarı tarzı bir şey istiyordum o nedenle bu ürünü alacağım. Bu ürünün herhangi bir kurulumu vs. var mı ? Montaj için? Şu an 80 $ fiyatı uygun mu ? Hız kadans sensörünün tam olarak bana faydası ne olur ? GPS görmediği durumlar dışında? Ben yakın zamanda bisikletimi değiştireceğim. Eski bisiklete bu hız kadans sensörünü monte bile etmem diye düşünüyorum o nedenle gerekirse onu sonra alayım diyorum ? Zaten ben profosyonel antreman yapmıyorum. Amacım kalp atışımı takip edeyim, mesafemi ve süreyi göreyim yeter bana.

@Kıvanç AYDIN

Merhaba,

Öncelikle Timex de kalp, mesafe, süre gibi değerlere sınırlar koyup, bu sınır aşıldığında sizi uyarabilen alarmlar kurulabiliyor. O yüzden size yardımcı olacaktır.
Sizin önem verdiğiniz kalp ritmi izlenmesi için ayrıca bir aparata gerek yok. Zaten içinden kalp atım hızı ölçen cihaz ve kayışı mevcut.

Kurulumu var fakat basit. Yaş, boy, kilo gibi değerlerinizi girmeniz gerekmekte. Buna göre kalp ritmine bağlı zoneları, kalori hesabınızı yapabiliyor. Montaj için ise, kutu içinden 2 adet cihazı oturtacağınız ayak(mount) çıkıyor. Bunları yine kutu içinden çıkan plastik kelepçelerle gidona basitçe sabitliyorsunuz. Bizler 90$+Kargo şeklinde aldık ve şuan dediğiniz gibi 80$+Kargo. Çok az bir araştırma yapacak olursanız; bu rakama başka yerde bu cihazı bulamayacağınızı göreceksiniz. Çünkü rakam gerçekten iyi. :in:
Bu cihazda hız 2 türlü ölçülebiliyor. Dahili GPS sayesinde birim sürede kat ettiğiniz mesafenizden hesaplanıyor veya direk alıp takacağınız hız+kadans sensörü sayesinde daha 'net' bir bilgiye ulaşabiliyorsunuz(lastik çevre bilgisini cihaza yazarak). Bir de belirttiğiniz gibi GPS in kullanılamadığı kapalı alanlarda, sorunsuz hız ölçümü yapabiliyor.

Kadans için ise, aşağıda linklerini koyduğum yazıları okumanızı tavsiye ederim. Buna göre size gerekli olup/olmadığına daha kolay karar verebilirsiniz.

(link)

https://www.bisikletforum.com/f25/yuksek-kadans-her-derde-devaymis-13391/

• Beğen
Tepkiler: K. Aydın
Teşekkürler fiyatta değişiklik olmaz umarım ayın 15'inde sipariş geçeceğim. Hız kadans sensörünü kendim monte edebilir miyim peki ? Bir de şu an kullandığım bisikletten çıkartıp başka bir bisiklete sonra takmam problem olur mu ?

@Kıvanç AYDIN

Ürünün yanında 2 adet gidon apatarı gelmekte, 2 bisiklete de aparat koyarsanız sadece timex'i taşımanız kalıyor geriye :)
hız kadans sensörü 3 parçadan oluşmakta (garmin gsc 10 ) montajı 3 dk kadar sürmekte, eşleşme olayı 2 saniyenizi almamaktadır :)

Fiyat çok iyiymiş gerçekten. Her gün foruma girmeme rağmen konuyu hiç görmedim, yoksa çoktan alırdım şimdiye gelmiş olurdu. :(

dcrainmaker'ın incelemesini de okudum performansı gayet iyi gibi.

Sanırım en düşük 73 doları görmüş. Acaba iner mi tekrar?

@Oğuzhan Y.

90 dolardı. Tekrar yüksele de bilir. :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Oğuzhan Y.
@Oğuzhan Y.

Alma düşünceniz varsa 3-5 bakmayın alın derim, fiyat makul. Tabii kadans için de ekstra 45 dolar ayırmak lâzım.

konuyu tekrar canlandırmış olayım. benim de 28 ekimde siparişini verdiğim cihazım bugün elime geçti.
20 gün bekledim ama beklediğime değmiş gibi görünüyor :) :in:

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Hayırlı olsun ilker bey,

güzel bi öneri olsun GPS'i resetlemek istediğinde resetlemezseniz çok daha iyi oluyor. ilk bağlantıda gps kalitesi biraz düşük olabiliyor ama 2. turda çok çok iyi bir şekilde düzelmekte

@ilkerturker

Benim cihaz da bugün elime ulaştı :) Ancak şu sıra denemem zor sürekli seyahat halindeyim.

Bir de kadans/hız sensörü de geldi mi tamamdır.

Bu arada fiyat geri 89,90 dolares olmuş...

• Beğen
İyi geceler,

Cihazı biraz kurcaladım, ayarları falan yaptım sorun yoktu. Sonra 1.02'ye güncelledim, saat ayarlanmaz hale geldi (şehir Istanbul seçili olmasına rağmen). Sürekli +3 saat ilerde gösteriyor.

Bir de boy değerini girmiş olmama rağmen her seferinde 99 cm olarak yeniliyor. İnatla bir metre bile yapmıyor boyumu :D

Bu ayarları hem cihazın kendisinden hem de PC arayüzden yaptım aynı. Olmadı factory reset atacağız sanırım...

Benzer "garabet" bir ben mi yaşadım acep?

• Beğen
@Kurtuluş E.

Kurtuluş hocam,

Eğer eski profili cihaza tekrar geri yüklediyseniz o yüzden yapıyor. Factory reset çekip tekrar ayarlayınca sorun ortadan kalkmakta.
cihazdan'da ayarlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
@Hüseyin Gündoğdu

Çok teşekkür Hüseyin hocam, bu şekilde oldu ama ayarı cihazdan yapınca düzeldi. PC arayüzü nedense almadı.

Şimdi bir fırsat bulup teste kaldı iş :)

• Beğen
Geri