Scudo Sports

Tight ve mahalle baskısı

@pikare

Aynen katılıyorum. Olaya o mantıkla bakarsak benim senin yada onun hiç bir yerimiz açıkta değil sadece bir belirginlik var ama bana bakan bir erke yada kızın o anlamda ilgisini çekiyorsa bu onun sorunu onun yanlış düşüncesidir. Ben bundan rahatsız olmuyorum çünkü taytla rahat ediyorum ve biliyorumki kimse bana o gözle bakmıyor. bana baksa bile benden sonra gördğü 3. taytlı bisikletçiye artık öyle bakamıyor çünkü gözü alışıyor... Tamam ortalıkta taytla gezmek medeniyet değildir medeniyet göstergesi değildir ama ben bisiklete binerken edep yeri gözüküyor diyen insanlar gelip bana sorduklarında ben onlara sebeplerini anlattığım zaman hala fikrinde ve düşüncesinde mantıklı bir cevap oluşturamıyorsa bu onun medenyetsizliği gelişememişliği oluyordur. Bu lafım özellikle büyüklerimize değil günüz şartlarında büyümüş şuan 20li 30-40 lı yaşlarında olanlardan yeni nesillerden bahsediyorum...

Ayrıca bisiklete binerken tayt giymek özel bir durumdur bizde her gün taytla gezmiyoruz giydiğimiz zamanda teşhircilik yapmıyoruz ki insanları rahatsız edelimdine aykırı bişey yapalım.

Şimdi buna bir örnek vermek istiyorum bildiğiniz gibi uçaklardaki kabin memurları belli ünüformalar giymektedirler ve göze hoş görünmesi için bu kıyafetler biraz çekici tasarlanmaktadırlar. Uçağa binen 80 kişinin 20si nin gözü fikri bu kıyafetlerden rahatsız oldu diye kabin görevlileri üstlerine şal hırka vs gibi kapatıcı şeyer giymemekte özel durumları gereği o üniformalarıyla hizmete devam etmektedirler.Çünkü bu onların ekkmeklerini kazandıkları bir iştir ve kuralı yönetmeliği budur.

Rahatsız olan bakmasın rahatsız olan görmemezlikten gelsin... Benim sağlığımın gerekliliğide budur. Haftada 4 kere bisiklete binicem başkaları rahatsız olacak diye taytın üstüne şort giyecem bacaklarım normalden fazla terleyecek terden ve rüzgardan dizlerim üşüyecek sağlığım etkilecek. Sebep ne yoldaki insanın gözü popoma takılmasın. Normal bir erkek ben isteyerk yapmadığım halde popoma bakıp etkilecekse bu onun sorunudur benim değil...

Aksi fikirde olanlara pedli şortlar mevcut zaten ama onu giyenlerde bir süre sonra normal tayt giymenin daha rahat olduğunu anlayacaklardır tecrübeyle sabittir.

Sözüm anlayanadır...

Scudo
@Tuonela

Bu hatamı bulmak için kaç dakikanı harcadığını bilmek istiyorum avukat bey!
Bir de noktadan sonra büyük harfle yazma alışkanlığını edinsen ne iyi olur değil mi?

@H.Çağrı

"Yolun ortasına veya kapının önüne bir kese altın bıraktım,aman hiç kimse buna ellemesin,dokunmasın!" Anında götürürler.
Durum 2 taraflıdır. Olmadı kazara gözü kayar. Ben öyle dolaşacam ama kimse bana bakmasın... Sen de o kişinin bakmasına vesile oluyorsun çünkü pantolonlular arasında taytlı dolaşıyorsun.Bu 300 beygirlik bi motorum olsun ama km de 3 lt. yaksın demeye benzer.

Bir şeye bakmamak sadece kafayı yana çevirmekle olmaz ki baktırmaya vesile olanın hiç mi suçu yok yani
Hocanın dediği gibi;hırsızın hiç mi suçu yok!

yok avukat değilim mühendisim. ve görsel hafızam kuvvetlidir. hatırlıyorum otartışmada bende vardım elimle koymuş gibi buldum mesajı :)

@Tuonela

Yok, avukatı, sanki diğer kullanıcıyı savunurmuşsun gibi davrandığın için yazdım. Yani onun avukatı mısın diye...
2. soruma cevap yazmamışsın:)

@stratus

Benim için sağlığım daha önemliyse bunu pek umursamam kimin ne düşündüğü değil benim ne düşündüğüm önemlidir kendim hakkımda. Gözü kayar bakar ama düşünmek tenkit etmek zorunda değildir ki zaten konunun açılmasındaki esas sebepte insanların bakıp tenkit ediyor olmasıdır bana göre.

Dönüp bakmakla o günaha girmez bende girmem ama o benim hakkımda kötü düşünürse takılırsa bu onun çarpıklığıdır benim değil çünkü ben spor yapıyorum ve sağlığım için gerekli olduğu gibi giyiniyorum. Benim padli şortumda var ama bir noktadan sonra oda sıkıntı yaratıyor ve raharsızlık veriyor. Spor yaparken rahat etmedikten sonra ne anlamı kalıyorki huzur bulmak için yaptığım bişeyi yaparken huzur bulamıyorsam.

bir yerde sizde haklısınız ama bazı şeylerin bir şekilde değişmesi insanların biraz daha açık görüşlü olması gerekir. Açık görüşlüğü olduğu sürece baksa bile aklına takılmaz kötü düşünmez ne huzursuz olur nede ben...

Pekala teri çabuk buharlaştıran ve uzaklaştıran şort veya kapri seçenekleri var,bakın bir de pedli şortunuz varmış;yani tüm bunlar taytı giymemek için birer sebep olabilir. Yani tayt giymeseniz de hasta olmazsınız,sağlığınıza birşey olmaz,zaten tıp literatürüne tayt giymediği için sağlığı bozulan bir vaka girdi mi bilmiyorum.
Zaten pedli şortun da taytı sevmeyen,onu itici bulanlar için bir seçenek olsun diye üretildiğini düşünüyorum.
Bir de merak ettiğim şu;çok enteresandır bol olan şort sizi rahatsız ediyor da , tamamen belden aşağısının tamamını olabildiğince sıkan tayttan nasıl rahatsız olmuyorsunuz?
Sizi sımsıkı tutan o şey sizi nasıl oluyor da sıkmıyor?
Bir de dönüp bakmakla günaha girmez demişsiniz... Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz. Kendi düşünceniz mi yoksa hangi kitapta yazıyor?

@stratus

Bu benim kendi düşüncem bu tarz şeyler içinde önümde sadece bir kitap var başka kitap a da luzum yok bu tarz konuları tartışmak istemiyorum...Çünkü yeri burası değil. burda öyle devam edersek çok alakasız yerlere gider uzarda uzar büyür ve biz istemesekte hassas konular olduğu için istenmeyen yerlere varabilir.

Tayt bolluk sıkılık ayrı şey bol bir şrt dizlenize seleniye takılır arazide ağaçlara dallara takılır üstümden kayar ve terletir...Terlemiş eklem yerleri kısa vadede etki göstermese bisiklet gibi sürekli rüzgara maruz kaldığı zaman uzun vadede romatizmal hastalıklara ve kireçlenmelere sebep olur ayrıca askılı taytların (ki askısız taytta giymem ) sırtı ve beli kapatan kısımları bu bölgelerinde soğuktan etkilenmesini önlemiş olur. Bu hobi kullanıcılarını çok etkilemesede haftada 400-500 km yağmur çamur demeden bisiklet biniyorsanız sizi etkileyebilir.
Terletmeyeni var yerini alsın diye üretilmiş çünkü demeyin Giantın ürünlerini üreten Bioracer marka şortum bende o şartları sağlar diye almıştım ama işe yaramadı... Ayrıca o taytlar sanıldığının aksine olabildiğince sıkı değil sadece paa kısımları sıkıdırdiğer genel yapıları oldukça rahattır.

Şimdi o şortu sadece bakkala manava, kısa mesafelere yada büyük alışveriş merkezlerine bisikletle gidip bisikletsiz solaşacağım yerlere mesela şortla gidiyorum ama en fazla 15-20dk lık binişler oluyor.

Tayt ise antremanda, arazide , yolda performanslı binişte gibi durumlarda kesinlikle değişilmeyecek bir aksesuvar. Dolayısıyla bu tarz binişlere giderken şehir içindede giymek durumunda kaldığı için şehir içindede taytla gezmiş insanlara görünmüş oluyorum...

Ped'li şortların üretim amacı bizim gibi gelişmemiş ülkelerdeki dar görüş açısına sahip insanlar bize kötü gözle bakmasınlar diye değildir.
Gerçek amacı, tepeinişi ve serbest sürüş, sokak binişi gibi kategorilerde bol giyim malzeme ihtiyacı olduğundandır.
Tayt gibi sıkı bir giyim, nasıl oluyor da sıkmıyor demişsiniz.
Taytın sıkı olmasının sebebi, aerodinamik olmasıdır.Bolluk yapmadığı için, bol kıyafetlere göre rüzgardan çok daha az etkilenir.Sürtünme direnci düşer.
Aynı zamanda bol kıyafetle terlediğimizde, kıyafetimiz tenimize her değdiğinde rahatsızlık hissi olur.Fakat tayt sürekli temas ettiği için hem bu his görülmez, hem de teri daha kolay atmaya yardımcı olur.
Günah konusuna da o ki girildi, değinelim;
Kimse bakarak günah işlemez.İslamda her fiilin yargılanması öncesinde "niyet" sorgulanır.Eğer fiilin ardında artniyet varsa, fiil olumsuzdur ve zararlıdır.

bence bu sitede kimse avukat vs. değil. özgür düşünce alış-verişi yapılan bi yer. 60 yıl önce insanlara televizyon gösterilseydi şeytan icadı deyip taşa tutarlardı. Ama şimdi her evde var. Tayt mevzuu da toplu olarak hareket edilirse kimsenin teşhircilik yaptığı bir ayıp değil spor ve sağlık amaçlı giyilen bir kıyafet olduğu düşünülür kabul görür(cümlem devrik olduysa çok pardon!!!). BU bence kesinlikle bağnazlık...

@stratus

arkadaşlar Türk dili sınavında değiliz!!.noktadan sonra küçük harfle yazılınca,yazılanlar anlaşılmıyor mu?(burada önemli olan dili iletişim aracı olarak kullanmak ..kişilerin dilbigisi,imla kurallarına uyup uymadığını sorgulamak değil dir!! ) ..gereksiz polemiklere girerek konuyu çarpıtmayalım:mad:

Tüm bunlara cevabım var, ama her işi tadında bırakmak lazım,aşırıya kaçmamakk lazım. O yüzden ben noktayı koydum, ne diyeyim herkesin paşa gönlü bilir demekten başka birşey yazmıyorum...

Kaç kere tartışıldı bu konular, her seferinde sabırla ve hoşgörüyle cevap verildi.
Teşekkür edilecek yerde tartışma çıkarılması üzücü...

Tayt konusuna gelince Athletic, Tuonela ve Çağrı söylenecek söz bırakmamış,
hepsine teşekkür ederim.

Sadece bisiklet söz konusu değil ; bu eleştirilerin atletizm,yüzme hatta
kayakla ilgilenenlere bile yapılıyor olması kötü.
Sporcuların (amatör veya profesyönel hiç farketmez) toplum tarafından
örnek alınması gerekirken bazıları çıkıp kıyafet olayını takıntı haline getiriyor,
teşhircilik yapıldığını ima ediyor. Sizi bilmem ama bu bana hakaret gibi geliyor..
Sporcunun böyle bir niyetinin olduğunu düşünenlere diyecek laf bulamıyorum.

Ortalık gerilmis baya.Olay tarihten dine falan gecmis.Herkes kendi istedigi gibi yasar istedigi gibi takılır.Ama toplumsal kurallara uyucaksın yoksa dıslanırsın. din mevzuatında herkesin dini kedindine.sort giydim sort giymedim. herkesin sevabı kendine günahı kendine .Ayrıca bu tür durumlarda bu tür konularda . halkımız sürekli gerici mal anlamaz alısıcaklar falan gibi seyler söylüyorsunuz. söylemesenizde o anlamlara cıkıyor. kibirlenmenin luzümu yok. Okumak la is olmuyor.Okucaksın ama once adam olmak gerek. Üni versitelerde gizliden örgütlenmeler var. ama halk gerici olur. okuyan bilincli kesim heps ülkenin iyi olmasını ister . ya bolemi. yanı bu olay. sağ sola laf atıp hic kimse bir yere gelemez. .Dğisik görüsleri foruma yansıtmayın.

şöyle diyebilirmiyiz;

Kısa binişlerde (bakkal manav veya alışveriş merkezlerine gidip çok fazla yürümemiz gereken yerlerde) gereksiz..

Ama uzun binişlerde (antreman sürüşleri, geziler) hem sağlık hemde aerodinamik açısından son derece gerekli ve yararlı...

kaldıki uzun sürüşlerde tutupda artis gibi ortada dolaşmıyor tam tersinde bisikletin üstünde oluyorsunuz. Ve bisiklete biniş pozisyonundan dolayı zaten insanların sizin oranızı buranızı gözlemleyecek bir görüntü yok...

arkadaşlar dün gece taytın önemini anladım. Çünkü şu anda malum bir bölgemdeki ağrı sebebiyle oturamıyorum.Hele okulda bütün gün ayaktaydım.Çok yorgunum ve canım yanıyor.Ve bi süre bisiklete binemiyeceğim sanırım.Yeni scott ıma kavuştuktan sonra ilk işim bir tayt almak olucak gibi gözüküyor.Bizzat yaşayarak taytın önemini anladım bu bana ders oldu...

Benim sorunum taytla ilgili değil ama bisiklet sporunu yaptığım için resmen mahalle baskısı görüyorum.

25 yaşındayım. Kpss'den iyi bir puan aldım ve atama bekliyorum.

Bu bekleme sırasında da gittim spor salonuna yazıldım. Bazen gitmediğim günlerde de bisiklet süreyim dedim. Önce çocukluktan kalan emekli bisikletimi bakıma götürdüm. Biraz sürdüm. Ailemde ve çevremde homurdanmalar başladı tabi. "Kaç yaşına geldi yaptığı şeye bak?" , "Hanım bizim bu oğlan manyak!" , "Yuh 30 km mi gittin? Bir daha binmek yok, bir yerine bir şey olacak" gibi gibi.

Sonra gittim biriktirdiğim 150 Tl ile ikinci el bir Bianchi Magnum aldım. Allahım o nasıl bir bisiklettir :) Ne kadar ağır ve hantal. Pedala basmadığım iki saniye içinde yavaşlıyorum :) sonra bunu 250 Tlye sattım. Biraz daha para biriktirmiştim, gittim 750Tlye ikinci el bir Bianchi Tdl1300 aldım. Allahım nasıl bir mutluluk! Uçuyorum :) yahu meğer eski magnumu ben sürmüyormuşum, o beni sürüyormuş :) Bianchi Tdlyi bizimkilere 200 tlye aldım diyebildim. Çünkü bizimkilerin aklına göre bisiklete 750 tl vermek tam bir delilik! Arkadaşlarıma fiyatını söylediğimde "Oğlum sen manyak mısın? Paran çok herhalde? Ee şimdi kaç km gidebiliyon? Oha bisiklette km saati mi var?" gibi tepkiler alıyorum. :) Adım bisikletçiye çıktı.

Bir keresinde Yalova'dan Derince'ye amcamların yanına gittim bisikletle. İnandıramadım insanları yahu :)

Şimdi de kafayı taktım, gözlük ve kask alıcam :) Benim gibi tepki alanlar yoktur herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@sgtalper
sistem iyiymiş hocam :D

Pazar günü başımızdan boyle bir olay geçti.Sehir içinden anayola dogru giderken karşımıza belediyenin asfalt ekibi çıktı.Adamlar bizi yabancı zannetti ve hello, hallo, hola (daha birsürü merhaba) deme şekliyle bize doğru el salladılar ve bende istemsiz bir gülme oluştu. Herneyse 3-4 km sonra ışıklarda durduk (bende quick step arkadaşımda sky forması var) adam arabasının camını açtı ve bize birseyler söylemeye çalıştı fakat hem ingilizce hem türkçe yi karıştırarak ,daha fazla dayanamadık güldük.Adam Türk olduğumuzu anladı ve "olim siz nasıl sporcusunuz, erkek adam bisiklet sürermi" pis pis gülmeye başladılar o sırada yeşil ışık yandı ve gittiler.Söylenenlere 1 gram kulak asmadım, malesefki şuanki ülke kültürü bisiklet sporu için yeterli değil size tavsiyem sizde soylenenlere kulak asmamayı öğrenin

Geri