Scudo Sports

Tiagra 4603 - 3x10

Ruhpastası

Forum Demirbaşı
Tepki
328
İsim
Şafak Çalışkan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Dahon
Bisiklet türü
Katlanır
bu gereksiz bir ağırlık mı yapar yoksa rahat sürüş için iyimidir? Rampa çıkarken hem zorlanıyorum hemde kırılacak diye korkuyorum. ne önerirsiniz?
(link)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
Scudo
@Ruhpastası
Bence gerek yok yol bisikleti için zaten 4700 serisi tiagra gs arka aktarıcı max 34t kapasiteli.Aynakoluda 50-34 yaparsanız sizin için bir sıkıntın olmaz tavsiyemde 4700 serisine bakın.

@Ruhpastası
Profildeki bisiklet için konuşuyorsak ağırlık yapmaz, kuş gibi olursunuz. Ama bu hafiflik bisikletten değil, cüzdandan kaynaklanır. Rampa çıkarken zorlamak normal. Antrenman yapın. Dişliler sertse rubleyi büyütebilirsiniz.

Kırılacak diye korktuğunuz nedir?

• Beğen
Tepkiler: Ruhpastası
@Ruhpastası
Sadece kol şeklinde alabilirsiniz. Bende tourney varken aynı korku bende de vardı. Şimdi slx var. Hem güven veriyor, hem gücümü daha iyi aktarıyor. İlla alacaksanız yol değil, dağ seti alın. Bisikleti dropbara çevirecekseniz iş başka.

(link)
Hem yeni bir set, hem güzel. 26 aynakol 46 ruble alıp pedalın boşa döneceği kadar Aralık elde edebilirsiniz(son derece gereksiz olur) sonradan aynakolun küçük dişini, sol kolu söküp 1x11 yaparsınız.

@Mustafa Zeybek dağ setim var full xt
Ben yol bisikletime upgrade istiyorum. Rampalarda rahat olsun, kırılacak diye korkmayayım istiyorum. Sadece kol alsam sorun çözülür mü acaba? Sora ser var şuan üzerinde

@Ruhpastası
İlk cümleme cevap vermeyince profildeki bisiklet olduğunu varsaydım :D yol bisikletinde aynakol kırmak hiiiç kolay değil. Dağda hadi atlayıp zıplıyorsun, ağırlık biniyor. Yolda en fazla ayakta sürüyorsun. Sora kötü bir set sayılmaz. Kırılacağını hiç sanmıyorum.

Şimdi yol bisikleti için konuşursak 1800 lira verip sora yerine tiagraya geçmek zaten mantıksız. (bence) üstüne alacağınız set eski seri olunca hiçbir mantığı kalmıyor.

O fiyata değmez bence illa yokuşta rahat etsin diyorsanız microshift 3x8 veya 3x9 alın ya da ruble büyütme, aynakol küçültme daha mantıklı olur.

22 vitesli bişeyler bakmak lazım. Daha rahat ederim.

@Ruhpastası
Hocam 20 vites te işinizi görür önemli olan dişli oranları bunu göz önünde tutun yinede bende 22 vites yani 105 tercih ederdim ayrıca yurt dışından alır iseniz grup seti daha uygun fiyata gelecektir(kanaatimce)

Çok para,çok..Sıfır bisiklet alırsınız bu paraya..
Sorun rampaysa ruble büyütün..

@ahlaksız
Evet çok para. 2. El gruplarında 700 e tiagra setleri görüyorum. İşin güzel yanı yol parçaları dağ gibi hırpalanmıyor. 2. El almaya daha müsaitler.

ruble büyürse zincirinde uzaması gerekiyor mu? vites kolları falan?

@Ruhpastası
Zincir uzayacak, yani değişecek. Arka aktarıcı kısa bacaksa uzun bacak yapılacak.(duruma göre) Bu kadar.

(link)

model yılını yazmıyorlar. 300 dolara birşeyler bulurum gibi

Geri