Scudo Sports

THY Yabancı Bir Bisiklet Takımına Sponsor Oldu, Peki Ya Biz?

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.603
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Belli mi olur belki ilerde Türk Bisiklet Takımlarına da sponsor olur...

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
Scudo
Tebrik ederim.
THY genelde iyi seviyedeki takımların sponsoru olduğu için şu anki halimizle yerli takımlara sponsor olması pek muhtemel değil. Asıl şimdi Büyük Spor Kulüpleri kolları sıvayıp Bisiklet Spor'una destek vermeliler ki iyi bir yere gelelim. Belki devamında THY gibi sponsorlar görebiliriz. :)

@Tahir Keskin

Gerçekten iyi bir takım team rwanda. Yani bizim mahalle takımının süper ligde iyi olabileceği kadar iyidir diye düşünmekteyim. Ben onu bunu bilmemde tutsilerle hutular birbirini yemese bari.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Adını bile ilk defa duyduğum Afrika kontinentalde bulunan bir takıma sponsor olması ilginç torkuya olabilirdi diye düşünüyorum

THY Türkiye'de bisiklet için sponsor oluyor zaten. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ana sponsoru THY idi.:)
Ruanda'daki takımın sahibi THY değil, sadece sponsoru. Muhtemelen (sadece) takımı ücretsiz taşıyacak. Detaylara bakmak lazım.
Neden Ruanda denirse eğer; çünkü o ülkeden de para kazanıyor.

@MehmetAliB.
THY işi biliyor, genişlemek istediği alanda sponsorluk alıyor. :)

Yarıştan filan anlamam ama bu adamlar gönül adamı galiba. Pek iddialı değiller ama, severek sürüyorlar.

Ben sevdim kendilerini.

Oha, adamların kendi bahçesi var, bağ bahçe çapalayıp, kendileri yetiştirip kendileri yiyorlar.

İç piyasada torkuyu destekleyebilir yalnız thy nin Türkiye de reklama ihtiyacı var mı orası tartışılır .Ama en azından Türkiye de ki bisikletçilerin desteğini alır diye düşünüyorum.Şahsen ben torkuyu elimden geldiğince destekliyorum.THY kendi bisiklet takımını bile çıkarabilir güç de olduğuna inanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Zamanında Petrol Ofisi bi GP2 takımının ana sponsoru olmuştu, hatta bir de Türk pilot finanse ettiler bu takımda yarıştırmak için (Jason Tahincioğlu). Sonuçta ne oldu, takım çok büyük başarılar elde etti denilemez belki ama takım arkadaşları 2 sezon içinde toplam 5 kez zafer elde ederken Jason ilk sezonu 30. (sonuncu), ikinci sezonu ise 37 pilot içinde 33. sırada noktaladı (en iyi derecesi 11.'lik).

Yani herkes istiyor büyük bi Türk firması bi Türk takımına, sporcusuna sponsor olsun. Ancak akıl sağlığı yerinde yöneticileri olan herhangi bir firma her şeyden önce kendi faydasını düşünüyor.

Kenan'a neden kimse sponsor olmuyor o zaman diye bir soru gelebilir akla. O biraz Türkiye'nin kirli siyasetinin kurbanı-kahramanı oldu. Bilindiği üzere RTE'nin büyük bir hayranı kendisi ve her fırsatta bunu dile getiriyor. İkincisi ve bence en önemlisi, Superbike'ın bir alt kategorisi olan Supersport'ta oldukça başarılı olmasına rağmen daha üst serilerde veya diğer serilerde kayda değer bir başarı ne yazık ki elde edemedi.

Tabi tüm bunların dışında, Torku'nun Türkiye dışında kaç tane ve nerede yarıştığı hakkında bi bilgim yok ancak bu da önemli. Bir Boeing 737 indiremeyeceğin pistlerin olduğu ülkede THY kime neyin reklamını yapabilir?

Umarım ki Torku gibi bi kaç tane daha takımımız olur hatta içlerinden bazıları en üst seviyede yarışlara katılabilecek statüde olur, o zaman işte Sabancılar Koçlar sponsorluk için birbiriyle nasıl kapışıyor görürüz. Team Turkish CyclingSA :)

Bence su firmaları sponsor olması lazım.Çok süper reklam olur onlar için(mesela sponsor firma bisiklet matarası şeklinde su şişeleri yapıp daha çok su satabilirler)
Suyu biten herhangi bir bisikletçi de matara tutucuya uyacağı için o suyu tercih eder,böylece iki taraf için de güzel olur. :harika:

avrupadaki kış cx yarışlarında heryerde beko yazıyordu, bi yarışta kocaman çamaşır makinesi vardı hatta :D ülkede bisiklete oyuncak diye bakıyorlarken sponsor olunmamasıni yadırgamıyorum

ben bir Türk vergi mükellefi olarak merak ediyorum. THY nin yıllık karı ne kadar? zarar ediyorsa bu zarar nasıl karşılanıyor? bu bilgileri bana sağlayabilecek bir internet bağlantısı biliyorsanız paylaşır mısınız?

@Gökhan G.

Evet Beko bi ihracat markası olduğu için genellikle yurt dışındaki organizasyonlara sponsorluk açısından daha istekli.

@Mehmet Levent

Wikipedia'ya göre 2013 yılı net gelir miktarı 683 milyon Türk Lirası'ymış. Ekonomiden anlayan arkadaşlar daha detaylı bilgi verebilir ama yanılmıyorsam sanırım yıl sonlarında şirketler karlarını falan açıklıyor herkesin ulaşabileceği bi kaynağa. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir bizleri.

Şu linkten 2013 yılı faaliyet raporuna ulaşabilirsiniz:

(link)

@Mehmet Levent

thy halka açık bir şirket şuaradan (link) istediğin bilgiye erişebilirsin.

@M.Ozkul

Neden olmasın ! Fakat türk insanı şimdilik bisiklet sporuna çok uzak.

Afrikalılar genel anlamda güçlü ve atletikler, belkide THY desteği ile ileride büyük müsabakalarda birincilikleri toplarlar.

@BT35, post: 1610010, memb3354

Ona zaman ayırmak için çok para lazım, zenginlerde de o merak yok
Uzun lafın kısası o iş yaş :D

THY veya Beko'nun sponsorluk veya reklam için etkinlik tercihi yaparken, etkinliğin bisiklet sporu olup olmadığına dikkat ettiklerini hiç sanmıyorum, bu tesadüf sadece. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru kitleye ulaşmak gibi dertleri var sadece.

@Emre Yönlüer

Maalesef :(

Bu konu Gürkan Genç'i de isyan ettirmiş:

"Konu Bisiklet olunca araya bir giriş yapayım. Malum biliyorsunuz bisikletle bir dünya turu gerçekleştiriyorum. Adamın biri bir vakit sormuştu
- Baba Ee Çin'e vardın oradan karşıya nasıl geçeceksin
- Erikli sponsor oldu bisiklete uygun bir sistem yaptılar damacanaları yanlara bağlıyorum Çin denizin'den Japonya'ya çıkıyorum. Nasıl ama?
- Baba yürü be büyüksün senden de bu beklenir.
- Lan manyak mısın? Uçağa binip geçeceğim.
İşte Böyle Uçağa bindiğim alanlar oluyor. Japonya'da o dönem 61 gazeteye falan çıkmıştım. Hele 3 gazete var ki dünyanın en büyükleri her birinin günlük tirajı 5 milyon yakın. şu adreste durur örnekleri bakarsınız
( (link))
Thy'den dönüş için bir bilet istedi Türk Büyük Elçiliğimiz. Neden? Yahu 61 gazeteye çıkmışım ülke genelinde. Hani bir bilet verilir kontenjandan. Japonya'da Türkiye reklamı yapıyorsun kaç paradır akıl uçuklatır o reklamın değeri. Bileti isteyen yetkilimiz de şuan Konsolostur kendisine de buradan selamlarımı gönderiyorum özlediğimi de iletiyorum. O zaman Bölge müdürünün verdiği cevap "Gürkan Genç Tokyo'ya varmış haber değerini yitirmiştir". Sonrasında kendilerine dediğim tek bir cümle ile 1.800 TL ye inmişlerdi fiyatı. 150$ da bisiklet için almışlardı. Uçağa bindiğim de gördüğüm manzarada ilginçti %30 boştu uçak.
Ne reklam kaçırdılar var ya.. "gürkan genç 11 ayda japonya'ya bisikletle gitti 11 saatte THY ile Türkiye'ye geri döndü" haha
Neyse olabilir. Dünya Turu için kendilerine başvuru yaptım. Kıtalar arası uçuşlar için hem nakit destek hem Uçak bileti istedim kabul etmediler. ( Kafa şöyle işliyor "biz parayı vereceğiz o dünyayı gezecek biz oturacağız oh ne ala! yok öyle dünya) Böyle işliyor diyorum çünkü bunu diyen başka bir firmanın CEO'su var. Pazarlama müdürü odadan çıktıktan sonra bana e-posta attı. Bir ihtimal benden kaynaklı olabilir sanırım kendimi neler yapacağımı ifade edememiş olabilirim ( bir ihtimal!) Tamam olabilir tekrar başvuru yaptım sadece 5-6 tane uçak bileti parası verin hani Afrika'dan Güney Amerika'ya Japonya'dan Avusturalya'ya fakat gene kabul edilmedi. Gençleri Pedallamaya 15 günlüğüne yanıma davet edeceğim onların uçak biletlerini verin 2 veya 3 kişi gene olumsuz döndüler. Gürkan Kime ulaşıyorsun bu firmada derseniz en tepedeki amcayı telefonla aramışım Sponsorlukları veren hanımla görüşmüşüm yani daha ötesi yok. Sonuç Türk hava Yollarından bir destek alamadım. Olabilir arkadaş kendilerinin bana yazdığı mesajda olduğu gibi "hedeflerimiz çakışmıyor" olabilir.
Dünyayı bisikletle gezerken bazı ülkelerde her noktada THY'nin reklamını gördüm gurur duydum helal olsun adamlara. (ciddiyim) İtalyan tur bisikletçisi arkadaşıma destek oldular sorun yok, Amerikalı dağcıya destek oldular sıkıntı yok olsunlar önemli. Ne yapıyorlar? bilet veriyorlar. Versinler arkadaş. Bizler için bu paralar büyük paralar yolda can yakar. O paralarla bir ülke geçiyorum ben çok önemlidir. Geçtiğimiz aylarda biliyorsunuz 300$ bilet parası 200$ kargo parası verdim Tunus'dan Ürdün'e. Libya savaş nedeni ile sınırı kapamış kıtanın alt tarafında da Ebola virüsü yayılmıştı
Son olarak THY'nin Rwanda milli takımına destek olduğunu arkadaşların mesajı ile öğrendim. Sponsor oldukları ülke Rotamda şehirleri de yolumun üstünde gider uğrar iki muhabbet eder kahvelerini içerim. Hatta uzun zamandır yol bisikleti ile antreman yapmak istiyordum ona da fırsat bulurum iyi oldu bu destek. THY birlikte el sallar film patlatırız.
Peki ya bizim Milli Bisiklet Takımı Sporcuları? Rwanda'ya sponsor olan THY milli sporcularımızdan da yurt içi ve yurt dışı uçuşlarından sanırım bilet talep etmiyordur diye düşünüyorum veya bundan sonra etmez. En Kralından Milli sporculara destek olmalıdırlar
Ayrıca buradan siteme girip yazılarımı okuyup bana destek olan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde desteklediğim sporcuların ulaşım masraflarına bile yardımcı oluyorum.
(link)
Beni soracak olursanız Emirates'in ofise 3000 km kaldı. Arap kahvelerini içmeye davet ettiler."

Geri