Scudo Sports

The golden arrow marka bisiklet hakkında

Scudo
Tekrar merhaba. Eski bir bisiklet daha edindim. Bisikletin selesinin üzerinde the golden arrow gent's model yazıyor ve seri numarası 82.000 küsür de. Acaba bu marka hakkında bilgisi olan varmı. En azından hangi ülkede üretildiği vs. Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.

MErhaba,

Sizin icin biraz arastirdim. Marka olarak degil ama Raleigh'in Golden Arrow diye bir modeli var. Yalniz bu modelde de alindaki logo Raleigh'in kendi logosu, burada verdiginiz logo degil.

Marka adi Golden Arrow olan da bir bisiklet var, ama onun da logosu farkli. Sanirim Japonya uretimi o da. (link)

Bisikletinizin tam resimlerini yüklerseniz bence çok daha iyi olacak.bide ''''golden arrow''' türkçe adıyla altın ok shimano marka bir grup set aynı zamanda yani donanım.

Golden Arrow'u bisiklet markasi olarak tanimiyorum, belki vardir bilmiyorum ama komponent olarak shimano 105 setin eski klassik modeli oluyor, bu kesin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yakın zamanda resimleri yükleyemeyeceğim ama selenin üzerinde de yaziyor ismi onu ekliycem.

Fotgraf yüklersen cok iyi olur, seleyi cok merak ettim ve fotografdaki golden arrow logosu da cok güzel. Birtane bulasam alirim, benim isime yarar cünkü full golden arrow donanimli bir bianchi bisikleti topluyorum :)

• Beğen
@ilker kızılçay

Fotograflar geldi diye sevinmistim ama neyazikki yorum bos.:(

• Beğen
İlker beyin sunduğu logo ile Mert beyin sunduğu logodaki aslan figürleri birbirine çok benziyor. Belki aynı markanın değişik versiyonlardaki logoları olabilir.

Kusura bakmayın arkadaşlar sadece selenin resimlerini paylaşabiliyorum çünkü bisikleti çok uzun bir yolda elde taşımak için söktüm toplayıp paylaşıcam cumartesi günü. Bisikletin hala yaşını ve üretim yerini bulamadım sadece kadrosunun üst bölümü (ismini bilmiyorum) eski bisanlar gibi çift borulu ve vitessiz bir model.

@ilker kızılçay

Yalniz ustunde Golden Arrow yaziyor olsa da bu sele buyuk ihtimalle Brooks yapimi. Tarihi eser sayilir :)

Ilker bey, logoda ok'un ustundeki ambleme dikkatli bakabilir misiniz, GA mi var icice gecmis orda?

Bi tane de soyle birsey buldum: (link)

(link) burda 5. bisiklet.

Biraz daha arastirma yaptim.

Iki tane bisiklet firmasi Golden Arrow isimli bisikletler uretmis. Birisi Maruishi (japon) digeri SunkYong diye bir Kore firmasi (bir cogu endonezya'da uretilmis)

Internette bu iki firmanin urettigi Golden Arrow'lar hakkindaki tek bilgi "Acaba bu bisikletleri bilen var mi?" temali sorular, baska bir bilgiye erisemedim.

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim mert bey dediğiniz gibi uzak doğu yapımı olma ihtimali olabilir.

Evet ustteki bu logo Maruishi'nin eski logosuymus.

http://s14.directupload.net/images/140302/abzxcky9.jpg

(link)

Merhaba bu marka bisikletten babamında var üzerinde plakası ruhsatıda var 68 model :) babamın söylediğine göre İngiliz malıymış, kadrosu çift borulu klasik bisanların tipinde çok sağlam bir bisiklet, orijinal haliyle duruyo müsayit bir zaman bende toplayıp gün yüzüne çıkarıcam.

• Beğen
Tepkiler: metin0012
Geri