Scudo Sports

Testosteron kokulu forum

Yahu sadece forumda değil, tüm sosyal mecralarda erkeğin kadına karşı bir ilgisi var.
Tabiattaki her erkek birey, dişinin kendisini fark etmesi için türlü türlü numaralar yapar, bi şekilde iletişim kurmanın yolunu arar.
Hepimiz sonuçta genlerinde soyunu devam ettirme içgüdüsü taşıyan canlılarız. Milyonlarca yıldır böyle.
Galapagosta da, serengeti düzlüklerinde de, amazon ormanlarında da böyle. O canlılardan farkımız, düşünüp yorumlama yapabiliyor olmamız ki bizi insan yapan temel faktör de bu.
Farkında olmadığı bu üreme içgüdüsünün etkisiyle bir kadına yanaşmaya çalışan bir canlının da düşünüp yorumlayamadığı, yani kısacası insan olmayı becerememiş bir canlı olduğu sonucuna ulaşabiliriz.
2 cinsiyet arasındaki farklılaşmaların başlangıç noktasından bahsetmişsiniz. ''cinsiyetler arasındaki herhangi bir eylemin talep olan/başlatan tarafı erkektir'' fikri. bu fikir, doğadaki diğer hayvan türlerinde geçerli diye, ''doğru, ideal, iyileşme yolunda olan'' olarak kabul etmemiz mi gerekiyor? bu fikir var ise, ''cinsiyet eşitliği'' uzak bir hayalden ibaret olur çünkü.

ayrıca, bu kurala uyan erkeklerin, düşünemeyen, yorumlayamayan, hatta ''insan olmayı becerememiş'' olduğunu iddia ediyorsunuz. merak ettim kendinizi de bu ''insan olmayı becerememiş'' sınıfına koyuyor musunuz?

tarafımı söyleyecek olursam, kafamı kesseler, hayattaki cinsiyet rollerinin zerresine uymayacak bir kimseyim.

@emir yakup bulut aklınca dalga geçiyor. bu forumda meriçlik yapınca ne olacaksa artık... türkiye'deki kadın profiline güzel bir örnek vermişsiniz, erkeğe karşı şımarıklık, küstahlık, kendinde saygısızlıkta bulunma hakkı görme çok yaygın şeyler, senin de belirttiğin gibi. sebebi de meriçler. böyle olmayanlar olabilir ama oranları kaçtır? istisnalar kaideyi bozmaz.

Scudo
Forumda niye eşcinseller yok?Dünden beri bunu düşünüyorum :D
Bırakın bu işleri arkadaşlar..

Genelde dinsizlerin takıldığı bir forumda inançlı insanları zor görürsünüz..Niye?Çünkü orada baskın olan taraf dinsizler..Atıyorum 10 tane dinsiz varsa,1 tane inançlı vardır..
Burada da baskın olan taraf erkekler..Konu bisiklet ama Türkiye'de bisiklet sporu ile ilgilenenlerin nerdeyse tamamı erkek olunca,bu forumda da erkekler baskın olur tabi..

Testosteron hormonunun kendine has bir kokusu olduğunu sanmıyorum. Bu bahsedilen koku olsa olsa "feromon"dur. Bundan yıllar önce izlediğim bir BBC belgeselinde, kaslı ve yakışıklı erkeklerin terli atletleri ile şişman ve çirkin erkeklerin terli atletlerini bir dizi kadına koklatıp içlerinden seçim yapmalarını istemişlerdi. Kadınlar "çoğunlukla" kaslı ve yakışıklı erkeklerin atletlerini seçmişlerdi. Bu neyi kanıtlar tabi ben bilmiyorum, aslında bu deneyi yapan insanlar da pek çözemediler. Belki de şişman insanların terlerinde daha fazla yağ olduğu için kadınlar kokuyu beğenmemişlerdi, bilinmez.

Neyse bu kadın/erkek konusu o kadar derin bir mevzudur ki, semavi dinlerin ilk hikayesi erkek ve kadının cennetten kovulması ile başlar. Elma ve yılan meselesi. Benim kişisel görüşüm erkek ve kadının birbirine aslında çok uzak iki tür olduğudur. Bir araya gelmelerinin yegane sebebi ise, soylarını devam ettirebilmek için birbirlerine muhtaç olmalarıdır. Onun haricinde kadınlar erkekleri, erkekler de kadınları kendi kişisel çıkarları için kullanırlar. Bu da hayatın acı bir gerçeğidir malesef.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Triban günün bombası, yine yaptın yapacağını, olayı bağladın farklı bir yere :koptum:
@Ahmet Kanter çok ilginç ve isabetli bir tespit bilimsel olarak kanıtlanmıştır sağlıklı bir tür diğer sağlıklı bir türün kokusunu alır, Allah Allah konu nerelere kadar gitti yahu

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
bisiklet foruma story atma özelliği gelirse kadınlar da gelicektir 😉 şuan için kadınların ilgisini çekecek birşey yok burada

bisiklet foruma story atma özelliği gelirse kadınlar da gelicektir 😉 şuan için kadınların ilgisini çekecek birşey yok burada
Sadece kadınlar uğraşmıyor öyle saçmalıklarla 😒.

Bursamızın sayılı kadın bisikletçilerinden, arada birlikte turladığımız bir arkadaşımız var. Kendisi yaz - kış kamuflaj yapar, tanınmamak üzere (2-3 tane buff ile başını ve yüzünü kapatarak) yollara çıkar...
Niye sizce ?

Bu konuyu okuduktan sonra forumda fixie kültürünü yaygınlaştırmak için fake bir hesap açıp kadın profilinden yürümeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım. Profil resmine alımlı bir kadın resmi koyup fixieciyim ben, birlikte sürecek fixieciler arıyorum diye konu aç haftasında 150 forumdaş fixieye başlar. 😂

Filan yerde fixie ile tura gidecem, ama kendimi çok yalnız ve savunmasız hissediyorum, beni koruyup kollayacak forumdan yoldaşlar arıyorum desem turda 500 kişi garanti.
😂😂😂😂😂😂

Hattâ profil resmine bikinili fake bir foto koyup "Sadece fixiesi olanlar gelsin." desem o hafta tüm Türkiye'de yok satar fixieler yemin olsun. 😂

Single toplucam diyen kendi halindeki "kadın" üyeye 18 sayfa 340 küsür yorumla yürüyen forum ahalisi bikinili fixieciye jet kiralayarak yürür.

Benim bu konudan anladığım budur. Türkiye'de kadın olmak gerçekten çok zor.

Bursamızın sayılı kadın bisikletçilerinden, arada birlikte turladığımız bir arkadaşımız var. Kendisi yaz - kış kamuflaj yapar, tanınmamak üzere (2-3 tane buff ile başını ve yüzünü kapatarak) yollara çıkar...
Niye sizce ?

Çünküğ. Özgürlük> testosteron mu yoksa t>ö mu :)

images-7.jpeg

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Niye sizce ?
Az önce haberlerde,Bursa'da bir sokakta uzman çavuşu gençlerin bıçakladığı söylendi..!
Türkiye böyle bir yer..Böyle bir yerde,bir kadının sokağa atım atması bile ''anksiyete'' nedeni..!
Türkiye'de her sene 300-400 kadın sokakta öldürülüyor..

Bizim forum ahalisi de,bu forumda niye kadın yok,onu araştırıyor..Bu konunun açılması bile,kadınların niye bu foruma girmediğinin nedeni aslında..!
Şu an bir yerden bu forumu keşfeden bir genç kız,forumda aktif olan şu konuyu görecek..
''Testosteron kokulu forum..''
Anında sekmeyi kapatır çıkar :D

Bisiklet kullanımını bir kenara bırakıp spor amaçlı ( yol, dağ, triatlon vs ) kullanımı göz önüne alırsak sanırım dünyanın her yerinde kadınların ilgisi çok az. Buna paralel olarak forumda kadın üye sayısın az ( hiç? ) olması da gayet normal.

Bisikletle tura çıktığımda nadir olarak kadın bisikletçi görüyorum. Belki günde bir ya da iki tane. Işin ilginci arada tt bisikleti kullanan ablalar görüyorum onlara çok saygı duyuyorum.

Bir de malesef forumda da başlığı açıldığı üzere erkek bisikletçiler dahi tayt giydiğinde garip bakışları hissedebiliyorlar. Kadın bisikletçiler ne yaşıyor allah bilir.

@necmeddin o kaskın ne olduğu, ne amaçla üretildiğini biliyorum tabiki. fiyat konusun da haklısınız elbet ama yinede garibsiyorum işte.

Arkadaşlar birçok kişi konunun özünü kaçırmış. Kadınların daha az bisiklet sürdüğünün ben de farkındayım. Peki bu "norm"al mi? Norm budur derseniz, "zaten böyle" deyip işin içinden çıkarsanız bu böyle gider. O zaman Afganistan'da ya da Suudi Arabistan'da kadının tek başına sokağa çıkamamasını ya da araba sürememesini de "Norm bu." deyip tartışmayalım. Bunun başka türlü olması mümkün mü? Mümkün. Bu anlamda gelişmiş ülkelerde kadınlar özgürce bisiklet sürebiliyor. Bizde de böyle olması için önce sorunun fark edilmesi, muhataplarınca hissedilmesi gerekiyor ki değişim bilinci oluşsun.

Arkadaşlar birçok kişi konunun özünü kaçırmış. Kadınların daha az bisiklet sürdüğünün ben de farkındayım. Peki bu "norm"al mi? Norm budur derseniz, "zaten böyle" deyip işin içinden çıkarsanız bu böyle gider. O zaman Afganistan'da ya da Suudi Arabistan'da kadının tek başına sokağa çıkamamasını ya da araba sürememesini de "Norm bu." deyip tartışmayalım. Bunun başka türlü olması mümkün mü? Mümkün. Bu anlamda gelişmiş ülkelerde kadınlar özgürce bisiklet sürebiliyor. Bizde de böyle olması için önce sorunun fark edilmesi, muhataplarınca hissedilmesi gerekiyor ki değişim bilinci oluşsun.
Valla bu konu çok konuşuldu, çok tartışıldı, mevcut sorunlar çok irdelendi, ama bir sonuca varılamadı, artık kimse de konuşmuyor zaten, saldık yani :)

Sanırım bunu bizim değil kadınların kendisinin tartışması daha faydalı olur.

Bana sorarsanız bırakın kadınları bu konuda cesaretlendirmeyi erkek arkadaşlarıma bile siz de sürün diyemiyorum, ülkemizdeki trafik durumu nedeniyle.

Merak ettim ve birkaç kadın forumuna şöylece bir göz attım.Bu forumlarda gündem kadın ama konuşulanlar kadınlar değilo_O:ssrtcbya:İnanın erkekler konuşuluyormuş:eek:
Örneğin
Aman kızlar aşkitom için(kocası) her şeyi yapıyorum ama memnun edemiyorum deyip kendi mutlu olamayanlar
Kız takma kafana, benim kociş de böyle diyenler

Kadınlar , kadın forumlarında tanınmadıkları için çok rahatlar.Kimse kimseyi tanımayınca gördüğüm kadarıyla gün yüzü görmemiş çok ilginç sorular havada ucuşuyor.Bu özgürlük galiba onları rahatlatıyor.
Açık açık ben kadınım demeye gerek yok.Cinsiyetin de önemi yok.Foruma giriyorum ve ben bir kediyim diyor muyum? Miyav:D

Merhaba,
Normal tanımını kullananlardan birisi benim. Neyin normal olduğunu iyi ifade edememişim sanırım, kendimce açıklamaya çalışayım.

Konu forumda kadın üyelerin az olması.
Forumdaki üyelere bakarsak pek çoğu bisikleti günlük ulaşımın dışında spor ya da hobi maksatlı süren arkadaşlar. Sanırım bisiklete meraklı diye genelleyebiliriz.

Kadınların belki de en özgürce bisiklete bindiği ülkede yaşıyorum. Tanıdığın bisiklete meraklı sadece 2 kadın var. Bahsettiğim gibi sürüşe çıktığımda hava güzelse ve rotasına bağlı olarak yüze yakın bisikletçi görüyorum bunların içinde kadın bisikletçi sayısı çok az. Meet up üzerinden grup sürüşleri oluyor, 50+ kişilik katılımda dahi belki bir iki kadın var. Buradan da belki uygun olmayan bir genelleme yapıp diyorum ki bisiklet spor olarak kadınlar arasında yaygın değil. Hobi olarak da genelde başka şeylerle uğraşıyorlar.
Bu şartlar altında bisiklete meraklı kadın sayısı az olduğu için forumda üye profili de bu formatta olduğu için kadin sayısı az.

Günlük yaşam, ulaşım için bisiklet kullanan kadınların forum gibi bir yere üye olmasını beklemek pek makul değil.

Geri