Tembel Tur 'u

iksis

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2014
Mesaj
188
Tepki
155
Şehir
Gemerek
İsim
ihsan
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar bir tembel tur'u düzenleme niyetindeyim. Bizler İç Anadolunun bağrında denizi sadece yaz tatillerinde yada liman ticari esnasında görmüş Karayağız Anadolu gençleriyiz. ( Kendi Adıma Konuşmuyorum sadece genç kısmı için )
Niyetim yaş grubuma hitap edecek bir tur. Havanın sıcak olduğu saatlerde otel-pansiyon vb yerlerde duş yemek olayı ile oyalanıp akşam üzeri çıkıp gezeceğimiz, eğleneceğimiz serin saatlerde de pedallayacağımız bir Akdeniz Ege Turu Düşlüyorum.


Niyet Mersin - Muğla Arası ama Büyük ihtimalle süremiz ancak Fethiye ye kadar yetebilir. Mesafe sahile yakın takip edince 800 km civarı. Günde 70-90 pedallasak 10 günde geliriz sanıyorum.

Dedim ya tembel turu diye. Yol boyunca bizi işinin ehli bir minibüs takip edecek, yolda belli noktalarda bizi bekliyor olacak, sorun çeken grup arkadaşımızın yardımına o koşacak ve arkadaşımız geride kalmayacak. Kaç kişi başladıysak o kadar kişi tur'u bitirecek. ( Başka sebepler olur bilemem )

Şimdi bu hat üzerinde ki arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var. Kalınacak yerler, dik rampalar, daha uzun pedallamamız gereken yerleri bize birinin anlatması gerek.
Turu planlayacağız, ardından katılımcıları belirleyecek ve yola çıkacağız.

Hadi bize yardım edin bölge bisikletforum üyeleri kardeşlerim, sizinde bir tuzunuz olsun çorbada.


Şimdiden teşekkürler
 
Scudo
Kayıt
23 Nisan 2017
Mesaj
79
Tepki
89
Şehir
istanbul
İsim
selim
Bisiklet
Scott
Güzel bir tur olacağa benziyor. Tarih belli mi tahmini de olsa?
 

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.350
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Madem aceleniz yok; Antaya Çıralı yol ayrımından Çıralıya sapın ordan Olimpos a (sahilden) geçin Adrasan a uğradıktan sonra Karaöz Gelidonya Feneri ve Korsan koyunda ister kamp yapın ister pansiyonlarda kalın burdan da gene sahili takip ederek Kumluca ve Finike ye ulaşabilirsiniz. Çok dik yokuşlar ve yoğun trafik yoktur bu güzergahta Kamp için çok uygun yerler vardır. Lıkya yolununda bir kısmıni geçmiş olursunuz böylece adrasan harita.png
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik

bysutcu

Aktif Üye
Kayıt
29 Kasım 2016
Mesaj
169
Tepki
208
Yaş
34
Şehir
Mersin
İsim
Yusuf Emre
Bisiklet
b'Twin
Mersin Silifke arası rahat geçebileceğiniz bir yer. Konaklama konusunda sıkıntı çekmezsiniz. her bütçeye uygun yol boyu pansiyon ve otel var. Silifke sonrası yolu tam bilmiyorum ama burada daha yeni antalya mersin turu yapan biri vardı. onun tur yazısı fikir verebilir.
 

hypocrisy

Üye
Kayıt
13 Mart 2017
Mesaj
35
Tepki
18
Şehir
konya
Bisiklet
Ümit
@iksis
valla benimde aklımda vardı bu güzergah.. şuanda 90 kiloyum, 75 kiloya düştükten sonra düşünüyorum bende fakat ben öyle 10 gün falan değil her 60-70 km mesafede 2-3 gün falan konaklayacam. hem tatil hem işte deneyim olsun maksadı. turunuzun fotolarını güncel olarak bekliyoruz. umarım eğlenceli kazasız belasız bi tur olur.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@iksis Merhaba, aşağıdaki konu başlığına bir göz atmanızı ve bu turu yapan arkadaşlarla irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Onlar da geçen yıl Mersin'den başlayıp sizin rotanın da dahil olduğu bir rotayla tüm Türkiye'yi sahilden turlamışlardı. Yaptıkları tur size çok faydalı olacaktır.

(link)
 

iksis

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2014
Mesaj
188
Tepki
155
Şehir
Gemerek
İsim
ihsan
Bisiklet
Canyon
@charlieselim Cidden henüz tarih belli değil ancak bu yaz bu işi gerçekleştirmek istiyorum
@atasoy Hocam sizler bizim için çok değerlisiniz ara ara sizi rahatsız ederim, bölgeye hakim arkadaşlara ihtiyacımız var
@bysutcu ÇOk teşekkür ediyorum sizleri tekrar rahatsız edeceğim
@hypocrisy 113 kg ım 90 a düşme niyetindeyim. Ama kilonun turda çok önemi yok zaten bisiklet üzerinde kg lar yolda düşer.
@BF Okuru hocam çok sağolun hemen bakıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy

Lenny07

Üye
Kayıt
28 Nisan 2017
Mesaj
81
Tepki
145
Şehir
Alanya
İsim
Lenny07
Bisiklet
Carraro
Merhaba.Alanya da yaşıyorum,Alanya ile ilgili sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışayım.
 
  • Beğen
Tepkiler: iksis

macerakolik

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Ekim 2006
Mesaj
3.858
Tepki
2.697
Şehir
Esenyurt-İstanbul
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Heyecan uyandıran bir rota imrenerek bakıyorum. Şimdiden kazasız belasız bol pedallı günler diliyorum.
 

cngz

Daimi Üye
Kayıt
4 Ocak 2016
Mesaj
244
Tepki
333
Şehir
izmir
İsim
cengiz
Bisiklet
Specialized
@iksis İsimler önemlidir. Tembel Tur'u projenizin büyüklüğüne göre çok küçük kalmış. Mütevazi bir isi olsun diye düşündü iseniz birşey diyemem. Bu tür projelerin hayata geçmesi biz bisikletçiler için çok heyecan verici. Bol pedallamalar...
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.190
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@iksis
Bir destek minibüsünün varlığını bilmek bile sizi yavaşlatacak, kaslar yorgunluk sinyallerini daha önce verecektir. Kapıya dayanan (?) yumurta tekniği ise sizi nice rampalardan tırmandıracaktır :)
 

iksis

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2014
Mesaj
188
Tepki
155
Şehir
Gemerek
İsim
ihsan
Bisiklet
Canyon
@Lenny07 Alanya ayağında sizi bezdireceğim emin olunuz.
@soneryen Teşekkürler inşallah proje gerçek olurda burada bol bol paylaşırız.
@BerkEvren Haklı olabilirsiniz ama projenin adını veren bu minibüs bence. Teker patlağı, yorgunluk vs gibi konularda değilde daha çok ciddi arıza ve sağlık problemlerinde destek olacak bir minibüs düşünmüştüm ben. Yoksa bi anlamı olmaz bence tur'un zaten rampa sevdiğimiz bişey, ama düşünsene eşya taşımıyorsunuz, çok büyük sıkıntılar çekmiyorsunuz, tam tembel işi. Ben 38 imdeyim. Şuanki Kondisyonum günlük 75 km yi zorlar derecede ama fazlasını bilemiyorum. Kısmet inşallah güzel olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik