Scudo Sports

Tel kopması

H.Genç

Daimi Üye
Tepki
133
Bisiklet
Trek
Selam arkadaşlar. 1'i kaza 2'si durup dururken olmak üzre 3 kere tel koptu. Bisikletim trek ds 8.4. Kilom 115. Bisikletçi kiloyla alakası yok diyor. Hoplayıp Zıplayan biride değilim. DüZ yol veya hafif stabilizede sürüyorum. Tamirci tellerin kalitesiz olduğunu söyledi ama pek inanasım gelmedi. Sebebi ne olabilir? Teşekkürler

Scudo
Bir göz atın...

(link)

Doğru :) Yalın halde tel yazınca fren vites tellerine gitti aklım.

Jantınızın akordunu sürekli kontrol etmelisiniz. Yanlış akort yüzünden teller kopuyor olabilir.

Vites veya fren teli kopuyorsa ayarladiktan sonra sıktıgınız kilitleme civatasini cok asiri sıkarak tele zarar veriyor, kisa surede lif lif ve sonunda tamamen kopmasina neden oluyorsunuz. Bir ihtimal... Jant telleri kiriliyorsa duzgun gorunse bile tellerde esit gerilim yok. Bir tel asiri gergin veya akort sirasinda burgulanmis. Bu nedenle kisa surede metal yorgunlugu ve asiri gerilimden kiriliyordur.

Tamirci duzgun gerginlikte akord etmedigi icin telleri bu sorunu yasiyorsunuz.
Daha duzgun bir yere gidin derim.

pardon arkadaşlar jant teli yazmayı unutmuşum :) evet jant teli kopuyor. cevap yazan arakdaşlara teşekkürler. anladığım kadarıyla sorun akordunda..

Bazı tellerde ya da jant setlerinde üst limit vardır diye biliyorum bisiklet +sürücü 99 kg gibi..

@Hasan SAYLIK

Valla aldığım satıcı ve tamire götürdüğüm kişiler sorun olmayacağını söylediler ama ..

Ön teker neredeyse 10 senedir aynı, arkayı da göbeği dağılana kadar 7-8 sene kullandım. Bu süre zarfında kilom 120 ile 80 arasında gidip geldi. Bol bol hopladım zıpladım, hiç tel kopmadı. Nedeni kesinlikle kilonuz değil :)
Bence kalitesi de değildir çünkü benim tekerler yerli yapım bir bianchi track'in tekerleriydi. Benimkilerden daha kalitesiz olamaz sizinkiler.
Diğer arkadaşların bahsettiği akor problemi daha büyük ihtimal.

Arkadaşlar, Trek Fx 7.0 28 bisikletimin arka iki jant teli koptu. Kopan Teli ölçtüm 30.5 cm , kilom 100. Iğdır'da olduğum için hangi bisikletçiye gitsem uygun jant teli bulamadım. Siyah jant teli ( uygun fiyatlı ) arıyorum. Önerebilecek yada link verebilecek varsa çok sevinirim.

Mtb bisikletimi 2 yıldır arazide kullaniyorum lastikler asvalt görmedi diyebilirim fakat şu son 2 haftada arka janttan iki tel koptu(çıkmadı) sizce tüm telleri degistireyim mi yoksa sadece kopanımı değistirmeliyim? (Akord ayarlarımı düzenli olarak yaparım). Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim bol pedallar. :)

Mesajim altta olduğu icin mi görünmüyor acaba :D

yine aynısını yazıyorum.Ördür iki jantada Dtswiss jant teli kafan rahat etsin

• Beğen
Tepkiler: kasssap
Öncelikle iyi forumlar. Yıllar yıllar önce satın alınan Jaguar isimli bisikleti 2 yıl aradan sonra depodan çıkardım. Lastiklere hava basıp kullanmaya başladım. Düz yolda frenler sorun yaratmazken %35-40 eğimli yokuştan inerken ön ve arka frene abanmama rağmen yavaşlamasına rağmen durmuyordu. Mahallede ki bisikletçiye götürdüm. Pabuçlar metal janta göre değil değiştirilmesi lazım dedi. Benimde hiçbir bilgim olmadığı için tamam değiştirilsin dedim. Bir setin 30 TL olduğunu söyledi. Ayrıca 30 TL nin içinde fren sıkma kolu da yokmuş. Sitelerden baktığımda ise sıkma kolu dahil o fiyatta olduğunu gördüm. Fren kolu gevşekken bile janta değdiği için akort yapılması gerektiğini söyledi. Akort yaparken telin iki tanesini kopardı. Burada iki sorum olarak
1-) Jant telinden 2 tanesinin kopmuş olması bir sorun teşkil eder mi?
2-) Fren setinde sıkma kolu dahil değil mi?
Daha yeni merak saldım bu bisiklet olayına. Sadece Youtube'dan 2-3 video izledim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Geri