Scudo Sports

Tek el ile bisiklet sürmek

fren sistemi kontra olsa iyi olur
hatta bisiklet 3 tekerlekli geniş koltuklu olmalı

• Beğen
Tepkiler: chizer.adam
Scudo
Tandem de düşünülebilir. Hatta satın almadan önce kiralık bir tandem ile deneme yapılması da iyi bir hazırlık olabilir.

Kontra konusunda nacizane fikrimi paylasmak isterim, ilk surus ve ogrenme asamasinda olmadigi icin kizarkadasiniz icin gecerli olmayabilir ancak ben kizima ilk bisiklet olarak kontra bir bisiklet almistim. Aynakol yere paralel haldeyken duran pozisyondan hareket pozisyonuna gecmek istediginde pedala daha fazla guc uygulayabilmek icin pedallarin birini yerden yuksek pozisyona getirmek icin pedali geri cevirme egiliminde oldu. (biz yetiskinler de yapariz bazen) Kontra pedal oldugu icin de bunu yapamadi ve of pof etmeye basladi ve bisiklete binmedi. Kontrayi iptal edip yolumuza sadece on frenle devam ettik, (sadece bahcede biniyor) biraz ustalassin kontrayi tekrar aktive decegim.
Kolayliklar dilerim.

Eğer yüksek hızlara çıkılmayacaksa Fixie göbek arka fren için kontraya alternatif olabilir. Fixiede hız ayaklarla daha kolay kontrol edilebiliyor. Sadece ani durma gereği olduğunda ön freni sıkıp, düşük hızda pedalın hızını ayarlayarak kendini daha güvenli hissedebiliyor insan. (En azından bana öyle olmuştu.) Ancak tabi pedalları sürekli çevirmek zorunda kalmak yeni başlayan biri için yorucu olabilir. Ona bir şey diyemem.
Normalde fixielerde ayak pedala bağlanır, ama düşük hızlarda veya yokuş falan inilmeyecekse buna gerek kalmıyor. Ben kısa ulaşımlarda kilitli pedal olmasa da fixie ile normal viteslere göre daha rahat ediyorum, arka frene de gerek duymuyorum.

Türkiye'de beyni olmadan araba sürenler var..Beyin yok yani ama bir şekilde ehliyet almış,gaza/frene basabiliyor :eek:
Beyni olmayanların araba sürebildiği bir ülkede,tek kolla da,tek bacakla da bisiklet sürebilirsiniz..Çok tehlikeli ama yapılabilir..

Fren yapmadan önce bilinen tüm duaların okunması gereken bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Siz bisiklet surerken ellerinizi kullaniyor sunuz? :)

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
47 yaşıma gelmişim hala el bırakmayı öğrenemedim :komik:
Oysa mükemmel bir dengem vardı...
Ya benim şimdiye kadar seçtiğim bisikletlerim çok oynak, ya da harbiden beceremiyorum. :hımm: :komik:

Son düzenleme:
(Düzeltme) Konuyu incelemeden cevap yazdım, özür diliyorum, tek elle bisiklet kullanmak denge ve kontrol açısından tehlikeli olabilir ama imkansız değildir. Azim, gayret ve destek ile bahsi geçen kızımızın bunu başarabileceğine yürekten inanıyorum. Önceki arkadaşların dediği gibi kontra fren kullanmak mantıklı olabilir. Bilmiyorum, belki protez destek falan ilk başlarda yardımcı olabilir. Umarım keyifle neşeyle bisiklet sürebildiği günler görür.

Tek eli bilmem de ben ciddi ciddi yeni bisiklet hayatımda ayakta sürmeyi beceremiyorum.
Öğreneceğim işallah :D

Geri