Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tecrübeli Pedallardan Yardım İstiyorum Teşekkürler..

Darth Sirrus

Aktif Üye
Tepki
105
Bisiklet
Specialized
merhaba

ben uzun süre amatör olarak bisiklet kullandım ve bir süre ara verdim şu an kendime yeni bir bisiklet almak istiiyorum epey düşünüp araştırdıktan eleyip 3e düşürdüm

sedona borla

carraro 419 grunge

whistle miwok 1054 v

sedonaların kadro iyi deniliyor hatta ilk bunu beğendim sonra diğerleri işe dahil oldu

carraronun arka vites attırıcı sedonaya göre bir üst model sanırım ama diğer aksamlar?

whistle ın görüntüsüde iyi ama? görüntüye aldanmak istemiyorum hakediyormu verilen parayı

izmirde oturuyorum tabiki asfalt yollar ama yokuşu çok heryer sahil değil sonuçta yollar bozuk arazi parkurunu aratmıyor yer yer sahilde döşenmiş taşlar olsun yada trafikte kaldırıma çıkmak gerekiyo bazen aniden o yüzden dağ bisikleti kategorisine baktım ayrıca maxxis detonator tarzı bir lastikle düz yol performansı artarmı son olarak bunlar arasında hangisi uzun yol performansı daha iyidir misal üçyol urla arası maximum mesafedir şimdilik :cool:

Scudo
Bu 3 bisikletin donanımlarını yazarsan sana daha çok yardımcı olabiliriz :). Sedona carraro whistle gibi markalardan genelde çoğu kişi memnun zaten. Ayrıca bütçene uygun temiz 2. ellerede bakabilirsin. Lastik seçimi kesinlikle çok önemli zaten, araziye girmiyiceksen mtb lastiklerini asfaltta eritmek pek mantıklı değil :) Detonotor tarzı bir lastikle kesinlikle şehir içinde ve düz yolda daha rahat edersin ;)

• Beğen
Tepkiler: Darth Sirrus
SEDONA BORLA
Kadro 6061 Alu.
Maşa Suntour XCM
Furş Neco CC142
Gidon Amoeba HBM-310-1
Boğaz Amoeba STM-311
Sele Borusu Amoeba SPD-330 31.6
Sele RTI
Vites Kolu Shimano ST-EF50 7'li
Ön Vites Shimano C50
Arka Vites Shimano Altus
Aynakol Suntour XCT V2
Pedal Wellgo LU-935
Ruble Shimano TZ37 Mega
Zincir KMC Z-51
Fren Kolu Shimano
Fren Tektro
Jant Alex DC-19
Ön Hazne Joytec
Arka Hazne Joytec
Jant Teli Siyah
Lastik CST
İç Lastik CST

CARRARO 419 GRUNGE
Kadro MTB ALLOY 7005 15,5"- 16,5"-18.5"-19,5"-21,5"
Maşa SUNTOUR SF10 XCT V2 MLO KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon MTB AL. SEMIRISED OS CARRARO
Gidon Boğazı MTB AL H/S OS CARRARO
Fren V-FREN ALÜMİNYUM SİYAH
Krank Takımı SHIMANO AFCM191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ALIVIO ARDM410SGSL
Ön Vites SHIMANO FDC050
Vites Kolları SHIMANO ASTEF50 SİYAH
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8-VİTES 11-32
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH
Sele Borusu ALLOY CARRARO
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant ÇİFT KATLI SİYAH 32 DELİK
Pedal MTB ÇELİK PLS.

WHİSTLE MİWOK 1054 D
Kadro : ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Boğaz : BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Gidon : BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Sele Borusu : ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Furş Takımı : INTEGRATED 1.1/8"
Ön Vites Değiştirici : SHIMANO FD-C050
Arka Vites Değiştirici : SHIMANO ALTUS ARDM310DL
Aynakol :
Fren Takımı : ALÜMİNYUM V-FREN SİYAH
Vites / Fren Kolu : SHIMANO ST-EF50
Lastik : CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Jant : WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK
Maşa : SUNTOUR 26"SF10-XCT V2 MLO KİLİTLİ
Pedal :
Sele : SELLE ROYAL MACH
Kadro Boyu Ölçüleri : PAINDEN 42X34X24

Bu bisikletler birbirine çok benzer özelliklere sahipler bence sen göz zevkine hitap edeni seç benim seçimim whistle olurdu

• Beğen
WHİSTLE MİWOK 1054 D
Kadro : ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Boğaz : BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Gidon : BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Sele Borusu : ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Furş Takımı : INTEGRATED 1.1/8"
Ön Vites Değiştirici : SHIMANO FD-C050
Arka Vites Değiştirici : SHIMANO ALTUS ARDM310DL
Aynakol :
Fren Takımı : ALÜMİNYUM V-FREN SİYAH
Vites / Fren Kolu : SHIMANO ST-EF50
Her zaman ilk tercihim.Bazı arkadaşlar,görsellik olarak görüyorlar ama bence fiyat ve kalitede var.

Lastik : CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Jant : WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK
Maşa : SUNTOUR 26"SF10-XCT V2 MLO KİLİTLİ
Pedal :
Sele : SELLE ROYAL MACH
Kadro Boyu Ölçüleri : PAINDEN 42X34X24

@ibrahim artun

Kadro MTB ALLOY 7005 15,5"- 16,5"-18.5"-19,5"-21,5"
Maşa SUNTOUR SF10 XCM V2 RL. GİDONDAN KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon MTB AL. SEMIRISED OS CARRARO
Gidon Boğazı MTB AL H/S OS CARRARO
Fren SHIMANO V-FREN BRM422
Krank Takımı SHIMANO KFCM443 44X32X22
Arka Vites SHIMANO DEORE KRDM592SGS SHADOW
Ön Vites SHIMANO DEORE KFDM590
Vites Kolları SHIMANO DEORE SLM590
Arka Dişli SHIMANO KCSHG50 9-VİTES 11-32
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH
Sele Borusu ALLOY CARRARO
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant ÇİFT KATLI SİYAH 32 DELİK
Pedal MTB ÇELİK PLS.

435v brake dusunebılırsın uste 100avro fazla verırsın ancak daha ıyı bır bısıklete sahıp olabılırsın.

• Beğen
Genel olarak CARRARO 419 GRUNGE modeli alivio arttıcıyla biraz daha önde gibi BORLA da xcm maşa ve altus, Miwok 1054 d modelide altus ve xct maşa.
Hepsi hemen hemen birbirine çok yakın özellikteler, carraro alivio arttırıcıyla ilk seçim olabilir. Gözüne en hoş geleni yada içine en çok sineni seç sen yinede zamanla upgrade yaparsın. Forumun 2. el kısmı ve sahibinden com a da bakmanızı öneririm

• Beğen
mesajıma yorum yapıp benimle bilgisini tecrübesini paylaşan herkese teşekkür ederim

arkadaşlar eleyip 3e indirdim demiştim ama bilirsiniz şeytan rahat durmuyo dürtüyo size belirttiğim 3 bisiklette gerçekten iyi ama şunu düşündüm 2 sene evvel aldığım cep telefonuna bile 528 tl verebiliyorsam bu bisiklet olayında biraz daha cömert olabilirim :D ben bakmaya bianchi speed den başlamıştım o da ayrı bir olay :)

kararımı verdim CARRARO 435 DAYTONA V-FREN 27 vites 365 euro fiyatı var maşa lo sistem vites full deore sistem vs vs.. rakiplerinde daha üst modellerinde kullanılan aksam bunda kullanılmış bu da bir nimet sebep olarakta piyasaya yeni girmesinden kaynaklandığını düşünüyorum ayrıca forumda da isim olarak değilde diğer kategoride yer almasıda bu izlenimimi kuvvetlendiriyor kendini gösterme ve müşteri çekme adına whistle ın bu seneki fiyatları da bunu gösteriyor hani tabiri caizse yeni bi dönerci açılır ilk gün bedava falan o hesap :D CARRARO nun ilerleyen zamanlar için dişli bir rakip olcağını ümit ediyorum en yakın zaman da kendimi ayarlayıp gidip alıcam fotoları atarım herkese tekrar teşekkürler

Bisiklet işi gönül işi hocam :) bütçenizi genişleterek doğru bir karar vermişsiniz bence ;) deore set gerçekten iyidir, güzeldir, profesyonelliğe girişdir, pek sorun yaşatmaz :rolleyes:.
Ama ben size hazır bütçenizide genişletmişken 2. defa da olsa, 2. el temiz bisikletlere bakmanızı öneririm .

• Beğen
;) önerinizi değerlendireceğim aynı paralara daha donanımlı bisiklet alma fikri güzel ama yeni yenidir be abi ha ne dersin forumda bi arkadaş çok iyi fiyata sedona 741 almıştı 2.ci el kırmızı üstünde ince lastikler kullanılmamış mtb lastikleriyle birlikte veriyodu satan kişi bisiklette çizik yok çok az kullanılmış herhalde maşallah diyelim tekrar :D öyle olursa neden olmasın ki tekrar teşekkür ederim

son karar carraro 435 daytona v

2.ci el bölümüne baktım ama pek umduğum gibi bişe bulamadım iyi fiyat diye girip baktıklarım sadece kadro :D çıktı sanırım alabileceğim en iyi fiyat performans budur konuma ilgi gösterenlere teşekkür ederim kazasız sürüşler

Eğer kışında yağmurda, çamurda da binecekseniz bütçenizi biraz daha zorlayıp seçtiğiniz bisikletin hidrolik disk frenlisini seçin derim;zira yağmurda,çamurda v frenlerin tutuş gücü bir hayli azalıyor.hidrolik fren sizi çok rahat ettirir,1,5-2 sene masraf yapmadan sizi çok rahat götürür.:)

• Beğen
yok hocam ben öyle çamura suya pek girmeyi düşünmüyorum o yüzden v fren daha ekominik :D olur :D 436 daytona da var disk fren 440eu zorlar biraz yinede sağol tavsiyen için kazasız yolculuklar

• Beğen
Tepkiler: dinçer karadayı
çok doğru seçim.bende bisikleti 3 ay önce aldım(wistle miwok 1052V) 435 daytona almayı düşündüm ama bütçe yetmedi.hayırlısı olsun.

• Beğen
oğuz bey sizinde whistle ınız hayırlı olsun onuda düşündüm fiyattan elemiştim sonra ne olduysa 435i düşünmeye başladım bnde daha fazla düşünmeye fırsat olmasın diye biran önce işi bitirmeyi düşünüyorum :D

ayrıca diğer oğuz bey :D öneriniz için sağolun hiç aklımda yoktu dediğim gibi araştırdıkça bisiklet hakkında kadrolar hakkında daha çok şey öğreniyorum buda tercihlerimin değişmesine sebep oluyo daha almadan böyleyse alınca nasıl olcak acaba ??? :D dedim kendi kendime almışken al şöyle birşey bin git gez kredi kartları sağolsun yoksa nereye carraro sedona bu arada oğuz bey sizin fotoya yeni dikkat ettim sizdede carraro 478 k race mi var ?? eğer varsa kadrolar hakkında ne söyleyebilirsiniz kullanıcı olarak??

bisikletim kısmına bianchi yazmışsınız herhalde carraro olmadığından bende zaten yok diye boş bıraktım carraro yer alana kadar da birşey yazmıycam ama carraroda whistle gibi bianchiyle bağlantılı yanlışsam düzeltin

türk milli takım bisikleti olarak carraro kullanılıyo bu da hem promosyon hemde kalitesini gösterio diye düşündüm ne dersiniz abartımmı ?? :D

arkadaşlar madem konuyu açtık neticeyide söylemek lazım :D izmirde ki bisikletçilere telefon açıp sordum ama hepsinin verdiği cevap maaalesef hiç carraro kalmadı ama güzel whistle larımız var gelip bakın şeklinde sağolsunlar :) gidip bide yerinde görmekte fayda var diye düşünüyorum en olmadı 2011 bize şans mutluluk azcıkta $ getirsin ne diyelim sağlık olsun

ben konuya katılıp yorum yapan herkese tekrar teşekkür ederim

salcano lara bakmanıda öneririm. astro modelını ınceleyebılırsın.. 520 tl gıbı bır fıyatı var.. ve malzemelerı fıyatına gore cok ıyı..
gıdon kompenantları ve jantları, kalıtelı taıwan malları.

• Beğen
@ibrahim artun

ben bu fikre pek katılamıyorum. yeni alınan çoğu bisiklet ilk kullanımlarında ya bakım eksikliğinden ya da 'yeni' olmanın getirdiği sorunlardan dolayı 1-2 yıllık iyi bakılmış bisikletlere göre daha fazla sorun çıkartır bence.

sıfır bir bisiklet için gözden çıkarttığınız para ile ikinci elde sadece maşası daha üst model bir bisiklet alsanız, artırdığınız para ile 1 senelik bakımları bedavaya getirebilirsiniz...

tercih sizin, bol bol pedallamanız dileğimle.

performans olarak düşününce tabiki öyle ama benim yeniden kastım görüntü olarak yeniliği çizik olmayışı falan :D ayrıca bisikleti hor kullanıp satmadan bi elden geçirip satma durumlarıda beni düşündürüyor forumda bir yerde okumuştum alüminyumun hafızası yok diye yazıyordu kırılan yer kaynak tutmaz aynı yerden gider diye ayrıca garantili bisiklet olsa bile sanırım garantisi geçerli olmuyordu bu konuda bilginiz varsa beni aydınlatabilirseniz sevinirim

dediğinize katılıyorum o fiyatlara daha iyi sonuçlar alınabiir ama o paraları verdikten sonra herhangibir sorun olması baya bi can sıkar biraz riskli geliyo . bisikletten özellikle(kadrolardan) iyi anlayan biriyle bakmakta fayda var ama ne kadar çekinsemde bakıyorum hala netten :D 2011leri bekliyorum bakalım artık :D sizede iyi pedallar kazasız sürüşler :D

Geri