Scudo Sports

Tecrübeli Bisikletçiler Buraya

inv151bl3

Üye
Tepki
0
İsim
Nazım Feyyaz
Öncelikle merhabalar. Aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Bisiklet tutkum her zaman için vardı fakat tat alabileceğim bir bisiklete hiç sahip olamadım. Peugeot marka dandik bir bisiklete sahiptim. Hani şu gazetelerin kuponla dağıttıklarından. Tutkum öylesine şiddetliydi ki o bisikletle bile girilmeyecek yollara girdim. Kadıköy - Tuzla ve Kadıköy - Anadolu Kavağı gibi rotalarda takıldım. İskelet yapımın bozulmamış olmasına şükrediyorum. Yeni bir bisiklet alıp;

*sahil yolları
*yokuşlar
*nadiren toprak zeminler

belirttiğim yerlerde rotalar çizmek niyetindeyim. Daha doğrusu uzun yollar hedefliyorum. Bisikletim rahat olmalı çünkü 64 kiloyum ama atletik bir yapım var. Ayrıca 1,76 - 1,77 boylarındayım. Malzemelere çok ama çok yabancıyım. En fazla 500 TL bütçem var. Bisikletimin spor görünümlü olmasını tercih ederim. Sırt çantamı alıp eldivenlerimi geçirmek istiyorum ellerime. Ayrıca dağlık yollarda olmayacağımı belirtmek isterim. Çoğunlukla asfalt yolları tercih edicem. Şehirde olucam kısacası ama yokuşları hesaba katın lütfen. Yardımlarınızı dört gözle bekliyorum. İyi forumlar...

Scudo
O fiyata bisikletlerin özellikle falan pek değişmiyor. Standart bir kadro yapılıp alt seviye ekipmanlar yerleştirilip satılıyor o bisikletler. Şeklini beğendiğin bir tanesini al derim. Tabii araştırmak da gerek. İstanbuldasın. Bizim gibi 1-2 bisikletçiye mahkum değilsin. Bir ton var :)

Bisiklet türüne gelirsek. Sana maşasız bir şehir bisikleti lazım. Çünkü hızdan ödün vermek istemiyorsun. Zaten bu fiyata şehir bisikletleri her markada olmaz.

Mesela şöyle bir tür:

(link)

Burada en altta city fun 70 var. Ne bicim bir siteyse bisikletin linkini atamıyoruz.

@Umut Tekin

Cevap için teşekkür ederim. Yalnız bu fiyata farklı forumlarda farklı yanıtlar verildiğini gördüm. En azından hangi marka ve modelden daha iyi verim alabileceğimi öğrenmek istedim. O kadar aklım karıştı ki soluğu burada aldım. Bisikletlerden hiç anlamıyorum fakat uzun rotalara dayanabilecek ve beni fazla yormayacak modellerle bu işe başlamak isterim. Umarım açıklayıcı olmuştur...

@Umut Tekin

Bu arada belirttiğiniz modeli tasarım ve renk olarak sevdim. O tarz spor ve kaliteli görünümde bir bisiklet istiyorum. Peki özellikleri hakkında ne söylüyorsunuz? Vites, fren veya kadro muhabbetlerini hiç anlamıyorum. O yüzden sizlere danıştım. Enayi durumuna düşmek istemiyorum bisikletçilere gidip...

Merhabalar, aramıza hoşgeldin, öncelikle bu hevesin umarım hep bu şekilde devam eder :) bahsettiğin şekilde kullanmak istiyorsan şehir bisikleti, yol bisikleti veya, cyclo-cross bisikleti seçmeni tercih ederim. Eğer ben uzun turlar yapacağım dersen şehir bisikletini elemeni,yol bisikletlerine bakmanı; ben hafif topraklı yolda da gitmek isterim dersen kesinlikle cyclo-cross bisikletleri öneririm. Ama bütçe olarak biraz daha dişini sıkmalısın bence.. Bu fiyatta istediğin şekilde bisiklet bulmak biraz zor olabilir. Tavsiye olarak verebileceğim decathlon mağazalarında satılan Triban 3 yol bisikletidir. (link) Not: Eğer arkaya bagaj takmayı düşünüyorsan şehir bisikletleri dışındaki bisikletlere baktığında kadroda bagaj deliğinin olup olmadığını kontrol etmeni tavsiye ederim :) sele borusundan da sabitleyebileceğin bagajlar olabilir ama uzun tur dediğin için kendi fikrim, pek sıcak bakmıyorum :) Ve bir de bisiklet alırken eğer bisiklet üzerinde rahat olmak için ergonomik ayarlara dikkat etmen gerek, forumda bu konu hakkında bir çok bilgi var incelemeni öneririm :)

500 liraya iyi bir bisiklet zor uzun tur için yol bisikletilerine bakmalısın en az 2000 tl lik bi bisiklet başlangıç için salcano xrs 030 gibi modellere bakabilirsin mtb ile tur yapmak daha yorucudur arazide olsun dersen cycross lara bakabilirsin ama dedigim gibi önce bi 1500 2000 lira verip iyi bir bisiklet almakta fayda var hiç yoktan üstünde bi tiegra (shimano başlangıç seviyesi) olmalı iyi bir araştırma yapmanda fayda var 500 lirayya bisiklet alıp pişman olmaktansa sabredip 2000 tl lik bir bisiklet almak çok daha iyi olur

uzun turlar için yol değil de tur bisikletlerine bakması daha doğru olmaz mı? :)

@Mustafa balcı Kesinlikle, ama belirtilen fiyatlarda tur bisikleti bulmak zor, o fiyat aralığında bana en mantıklı gelen triban 3 tarzındaki bagaj deliği olan bir yol bisikleti kaldı ki onun fiyatı da 900 tl; zaten tur bisikletleri de hemen hemen yol bisikleti gibi, farkları ya önde bir amortisör oluyor ya da drop gidon yerine flat takılıyor hibrit bisiklet dedigimiz bisiklet oluyor. ama dediğim gibi o fiyat aralığında " tur bisikleti " bulmak çok zor bence :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa balcı
Bugün decathlon'da rockrıder300'ü denedim bisiklet resmen kayıyordu benim bisikletten sonra arkasında bagaj takma delikleride var eğer ben yanlış bakmadıysam.Arkaşdaşlan beraber kararlaştırdık yazın bu bisikletten alacağız ve tura çıkacağız bir kaç ekleme yapıp mesela kelebek gidon olabilir felan ben bisikleti gayet beyendim fiyatıda uygundu 350Tl bence o bisiklete bir bakmanızı hatta decathlon mağazısına bakmalısınız bence.Dağ bisikletiydi ama ben gayet memnun kaldım bisikletten tabi aklıma turcu babanın rockrıder 5.1-5.2 ile yaptığı turlarda geldi bence bir gidip bakın.

2.el b'twin triban 3 al. 600 é falan satiyorlardi

@ktusamet

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz modeli inceledim. Tasarım olarak bana pek hitap etmiyor. Daha sportif bisikletlere ilgi duyuyorum. Bu arada hız yapmak gibi bir amacım yok belirtmek isterim. Yalnız bisikletimin beni yormasını da istemem. Rahat rahat gezmek ve turlamak istiyorum sadece. Yokuşlarda bana kolaylık sağlasın yeter. İnce tekerlerden hoşlanmıyorum...

@ibt1990

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz rakam başlangıç için fazlasıyla uçuk bir rakam. Upgrade edebilirim zamanla fakat başlangıç için bütçeme bu derece yüklenmeme gerçekten gerek yok...

@ktusamet

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Tur bisikleti olarak şartlanmayın. Peugeot marka bisikletle 75 km yol yaptığımı bilirim 1 gün içerisinde. Rahat olayım bana yeter. Yorulmak yerine keyif almak istiyorum sadece. Ayrıca sportif bir tarzım olduğu için tarzıma uygun bir model olsun istiyorum açıkçası...

@Evliya

Öncelikle cevap için teşekkürler. Bahsettiğiniz bisikleti inceledim. Tekerleri fazla kalın geldi gözüme. Bir süre sonra fazla yormaz mı?

@Muhittin C.

Öncelikle cevap için teşekkürler. Sıfır almak niyetindeyim...

Öncelikle cevap için teşekkürler. Bahsettiğiniz bisikleti inceledim. Tekerleri fazla kalın geldi gözüme. Bir süre sonra fazla yormaz mı?

Tekerinin kalınlığı benim gözüme pek takılmadı dikkat etmedim bilmiyorum ama teker inceltme özelliği vardır düşünüyorum

@Evliya

İnceltme gibi detaylarla uğraşmak istemiyorum açıkçası. Yine de teşekkür ederim yardımınız için...

@Evliya

cityfun-70vm-50a50.jpg

Bu tasarım hoşuma gitti. Böyle bir şey arıyorum...

Geri