Scudo Sports

Tecrübe ehlinden lastik önerisi

Osman Uygun

Daimi Üye
Tepki
124
Bisiklet
Sedona
Öncelikle herkese merhaba;

Şu aralar sona yaklaşmakta olduğum bisiklet toplama macerasında yavaş yavaş sıra lastiklere gelmeye başladı. Bu konuda gerçekten az tecrübe sahibi olduğum için denemişlere ve bilenlere danışmak istedim.

Samsun'da yaşıyorum bisikletimi çoğunlukla asfaltta(Çukur Kaldırım tümsek tabiki var) kullanacağım ama vaktim oldukça buradaki arazi parkurlarına gitmeyi düşünüyorum.Sizin anlayacağınız; Dişli ama asfaltta çok ağır olmayacak, mümkün oldukça ıslak zeminde tutuşu iyi olan orta halli bir lastik tavsiyesi istiyorum.

Benim baktığımda schwalbe nobby nic/rapid ralph, continental mountain King/Race King/X King modelleri var aşağı yukarı ağırlıkları benzer tabi kendi iç modelleri fark ediyor ama tercih olarak kararsız kaldığım için bu lastiklerden veya maxxis, hutchinson, michelin, vittoria gibi başka markalardan tavsiye edeleceğiniz bir model var mıdır ?

Not; jantlarım 27.5 ölçüde ve bütçe olarak da beni düşünerek bir tavsiyede bulunursanız sevinirim :)

Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Scudo
Continental raceking 2.2 kullanıyorum memnunum. Asfaltta hızıda pek kesmiyor. Daha iyisi elbet vardır, ancak kullanmadığım lastikler ilgili yorum yapamam. Benim tavsiyem raceking olur

@Osman Uygun

Hem dişli hem de asfaltta ağır olmasın istiyorsan Bontrager öneririm.Hem Schwalbe kadar pahalı diil hem de yola iyi yapışıyor. Ama biraz ince olduğu için yormuyor da..... :in: :alkis: Benim bisiklette şu var;(link)

Yukarıda paylaşılan Bontrager LT3 güzel lastik, eski bisikletimde vardı öneririm.

Bontrager LT3 çok güzel görünüyor ve gayet hafif fakat 27.5" boyu yok sanırsam ne dersiniz

Diğer markalar hakkında görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar bontrager için sanırım jant boyum uyumsuz.

continental raceking patlaklar canını sıkmayacaksa arazide iyi asfalttada arkadaşın dediği gibi fazla hız kesmiyor
bide cst kullanmışlığım var ismi gibi ceset

Gayet güzel, başka tecrübe ehli yok mu koca forumda

Pm: ceset benzetmesi beni benden aldı

race king al. bide patlaklara dayanıklı olsun diye şerit al şamyal ile lastik arasına. sonra keyfine bak.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@alperK

Yaklaşık iki sene kullandım. Birkez ön ve arka lastiklerim patladı. Onda da birer tane yama yaptım. Çevremde de race king kullanıp da memnun olan çok.

İç lastik patlam koruma ile de kullanırsan hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Smart Sam kardeşimin bisikletinde var. Fena değil ama raace king değil ;)

Raceking kullandım 1 sene bir dahada almam sebebi arazide çok aşırı patlaması ne kadar sabredersen sabret o sabır bir yerden sonra taşıyor. Şuanki lastiğim maxxis crossmark arazide ve ıslak zeminde 10 numara daha önce hutchinson python kullandım 2.0 ama ıslak zeminde tutuşu bence kötü. Asfalt için bilmem ama arazide maxxis crossmark 10 numara.

race king çok hafif lastiktir. onu patlak önleyici şerid ile kullanmak gerekir.
ben hem patlak önleyici şerid hemde slime ile kullanıyorum.
hızlanırkende çok iyi farkettiriyor. tabi tercih meselesi. sade kullanmak istersen lastiği maxxis modellerede bakabilirsin.

Aslında tecrübelere bakınca bana Uygun olanın raceking olduğunu düşünüyorum çünkü benim için asfalt ve ıslak asfalt Performansı daha önemli, çok fırsat bulmadım araziye kaçamayacağım aşikâr; en azından asfaltta hızımı kaybetmeyeyim ve yağmur attırdı mı bisikleti altımdan alıp götürmesin

Raceking sipariş edeceğiz gibi

şunu söyleyeyim sadece.
race king lastiği asfaltta kullanacağım zaman 60 - 62 psi hava basıyorum.
asfaltta 49 yaptım düz yolda. asfaltta okadar iyi yani.
başka lastik denemedim hiç ben kullandığım lastik üzerinden konuşuyorum sadece.

@Osman Uygun

her turda rezil oldum yollarda kaldım en ufak dikende patlıyor,yumuşak hamurlu,15 tane iç lastik değiştirdim 1500 kmde,slimeli iç lastik bile patladı düşün,smart sam 1000km geçtim her yola girdim 0 patlak.belki benimki fabrikasyon hata vardı.

@Mehmet Yusuf Koçak

Schwalbe 45 Euro'ya geliyor çifti şimdilik biraz fazla üstelik MTB lastiği şart, marathonla buradaki parkurlara gidemem

Geri