Scudo Sports

Tavsiye istiyorum arkadaşlar...

Tepki
2
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar. Arabam var ama şehir içinde kısa mesafe yolculuklarında kullanabileceğim bir bisiklet almak istiyorum. Bütçem en fazla 600 TL. Kararsız kaldığımdan dolayı tavsiyelerinize ciddi şekilde ihtiyacım var. :) Şu bisikleti buldum bugün sizce nasıl, tavsiye eder misiniz?

(link)

Scudo
o bisiklet sizi baya yorar, onun yerine buna bir bakın derim çok fark var. (link)

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Yorar derken nasıl yorar anlatır mısınız? Neyine dikkat etmem gerek? Bir de çamurluklu bir model var mı önerebileceğiniz malum kış ayındayız...

(link)

burada da bütçenize uygun modeller var, sizin için fitness serisi ideal diye düşünüyorum ayrıca kadrolar kibar ve sade görünüyor...

Teşekkür ederim cevabınız için dediğiniz modelleri mutlaka inceleyeceğim Hocam. Verdiğim linkteki bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz? Tasarımı hoşuma gitti ama yoracağını söylemiş arkadaş.

Cihan bey beğendiğiniz bisiklet estetik olarak gözünüzü doyurmuş olabilir ama çok ağır bir model.Kısa mesafelerde çok sorun olmaz ama bindikçe belki daha fazla sürmek isteyeceksiniz ve o zaman seçtiğiniz bisiklet uygun bir tercih olmayacak.Ayrıca bu tarz modellerin gidonları bisikleti bir yere sokup çıkartırken bile sorun oluyor.Kısacası eğer sadece çok kısa mesafelerde keyif için sürecekseniz beğendiğiniz model güzel ama bisikletten bazen daha fazla bir şey beklediğinizde seçeceğiniz başka modeller sizi tatmin edecektir.Şeçiminizde şimdiden kolay gelsin.

Her ne kadar gideceginiz mesafe ve yol sartlarina bagli olsa da verdiginiz linkteki bisiklet tipi kadro ve gidon ile yüksek hizlara ulasmaniz biraz zor. Sirt dik olacak sekilde bir sürüs pozisyonu var. Kisisel olarak pek sevmiyorum bu tip bisikletleri ama siz alisik iseniz düsünebilirsiniz tabi ki. Meblag olarak oldukca yakin fiyatlara Salcano'nun City Sports serisi bisikletleri mevcut. Onlarla daha rahat bir sürüs yasayacaginizi düsünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Soner Bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten aydınlatıcı bir cevap olmuş. Sizin önerebileceğiniz bir model var mı acaba?

Murat Bey daha önceki bisikletim de dik sırt ile sürülen bir bisikletti onun için bu konuda pek sıkıntı yaşamam. Zaten sadece kısa mesafe süreceğim. Dediğiniz modeller güzel gerçekten ama ben çamurluklu bir model olmasını tercih ediyorum malum kış aylarındayız. Bu tarz bir bisiklet var mı önerebileceğiniz?

Açıkçası modeller ve seçenekler konusunda arkadaşların önerdikleri dışında pek fazla bilgim yok.Salcona city sport iyi bir tercih gibi duruyor.Forum içi arama yaparsanız bu bisikleti kullananların tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.Seçeceğiniz bisikletin amortisörsüz olmasına dikkat edin yeter bence.Hangi modeli beğenirseniz beğenin almadan önce bizlere de haber verirseniz,geri dönüş yapar ve yine yardımcı olmaya çalışırız.Bu arada aklıma model gelirse buraya yazarım

Başka bir konuda şöyle bir şey gördüm.Ağırlığı hakkında bir bilgim yok ama bagaj,dinamo vs. istiyorsanız uygun bir tercih olabilir.
http://www.carrarobisiklet.com/urunler.aspx?urunid=75
Bu arada çamurluk işi kolay,en fazla 30 liraya montaj dahil halledilir.

Carraro Elite Man hoşuma giden bir bisiklet ve tam aradığım tarz bir dizayna sahip. Yalnız fiyat olarak biraz aşıyor beni. Grande Man hakkında ne düşünüyorsunuz Hocam? (link)

@Cihan ARIKAN

Camurluk, arkadasin da dedigi gibi büyük bir problem degil. Cüzi bir ücrete eklenebilir bisiklete.

Grande Man'i hic görmedim, fakat forumda söyle bir konusu gecmis: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=116746 Herhalde o arkadas arastirmistir. Dilerseniz özelden bir danisin.
Elite Man'a göre amortisörü olmamasi, sehirici kullanim amaciniz dikkate alindiginda lehinize bile olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Arkadaşlar gayet güzel açıklamışlar, yorar demem ağırlıkla ilgiliydi, birde buna bakın madem çamurluklu olsun istiyosunuz
(link)

Cihan bey kusura bakmayın,amortisörsüz olsun dedikten sonra amortisörlü bir model paylaşmışım :)
Dediğiniz model güzelmiş.Yerinde görmekte fayda var

Osmaniyede yaşadığım için yerinde görmem mümkün değil Hocam. Burada sadece hizmet tipi bisikletler ve ucuz dağ bisikletleri var. :) Sizin sayenizde kafamda birşeyler şekillenmeye başladı çok teşekkür ederim. Sunacağım bisikletler arasında siz olsanız hangisiniz seçersiniz?
(link)
(link)
(link)
(link)

ben salcano city sport 27vs kullanıyorum, salcanolar fiyatına göre diğerlerinden donanım olarak daha üstün, fiyat performans açısından salcano tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Atalay Mete
gösterdikleriniz arasından bu 2si olabilir
(link) farklı bir renk olursa iyi ama :)
(link)
Ya da
(link) bunun çamurluğu yok ama daha uzun mesafeleri rahatlıkla çıkartabilir.
(link)
(link)
biraz da bunları inceleyin bence

Osmaniyeyi bilirim, bisiklet kullanmak için son derece uygun, düz yolları olan bir şehir. Yeni yerleşim alanlarına doğru (valilik, emn md) oldukça geniş, kaldırım içinde bisiklet yolu yapılmıştı. Umarım devamı gelmiştir.
Sizin gibi kullanıcılar için, kısıtlı kullanım, park, çalınmaya karşı güvenlik gibi sorunları çözmeye yönelik olarak Alanya belediyesi çok güzel bir çözüm sunmuş durumda. Şehrin 20 noktasından kredi kartı ile 2 TL karşılığında bisiklet parkından kilidi çözüp kullandıktan sonra gittiğiniz yerde de kilitleyip bırakıyorsunuz.Tekrar ihtiyacınız olduğunda o gün yeniden ücret alınmıyor.
sorunuza gelince, ayırdığınız bütçe ile çok yanılmazsınız. Aynı bisiklet için en az üç yerden, yüz yüze fiyat alın. Malum kış dönemi, sizi boş göndermek istemeyeceklerdir
http://1.bp.blogspot.com/_DMXYGi5zDZY/SpKXdQlPRwI/AAAAAAAACjo/Jdmxp4Tc1tU/s400/alanya+belediye2.jpg

Hırsızlık olayı burada büyük problem. Geçen ağustosta bizim binadan 3 adet yan binadan 6 adet bisiklet çalınmıştı. Bu nedenle çok pahalı ürünlere yönelmeye korkuyorum. Çok ucuz bir ürün de almak içime sinmiyor. Araştırdıkça yeni modeller çıkıyor. En iyisi Adanaya gidip görüp deneyip almak sanırım.

Evet görüp deneyip almak çok farklı, hiç aklınızda olmayan bir bisikleti alıp dönebilirsiniz :)

Geri