Scudo Sports

Tamirci hataları

1) Bostancı'da E5'ten Lunapark'a doğru inerkenki yer Delta Bisiklet miydi?

Trek 3700'üm vardı. Amortisörde bir sorun oldu, ne olduğunu hatırlamıyorum, garanti falan da bitmiş, lastik patladığı için onlara uğramıştım sanırım, amortisörle ilgili sorunu söyledim. "Yağ kaçırıyor galiba, amortisörü yenisiyle değiştirmeniz gerek, tamiri yapılmaz, ölmüş o" falan anlamlarında birşey söyledi oradaki vatandaş. Rock shocks amortisör almaya niyetlendim, önce var dediler, sonra yok dediler, sipariş geçicez bilmemne, bi süre amortisör gelmesini bekledim, gelmedi falan filan... Herneyse, allahtan gelmemiş. O arada bisikleti aldığım yere götürdüm, Yeşil Bisiklet miydi, isimleri birbirine karıştırıyorum, herneyse, dedim böyle böyle, amortisörde ne olay var bi bakabilir misiniz? Adam baktı, bunda bişey yok ki dedi, yalnızca sertlik ayarını sağlayan anahtar mı ne bozulmuş, ayrıca "bu amortisör zaten yağlı değil ki, 3700'lerin amortisörü yağsızdır, yay var sadece bunun içinde, yağ da yayın yağıdır sadece" dedi... Bende şafak o zaman attı. Bir daha uğramama kararı aldım Bostancı'ya...

2) Haa bu arada 3700'ü aldığım yerde de "küçük kadro" verilmesi sorunu ile karşılaşmıştım :) Tam sınırdaymışım, eh be kardeş, söylesene, ben de sele en yüksekte gezmeyeydim...

3)2011'de Merida'yı aldım. Küçükyalı'daki mekan, neresiyse işte... İsim kesinlikle hatırlamıyorum. Bi süre sonra garanti bakımına getirin falan dediler. İyi dedim. Bi süre sonra gittim, ufak tefek yıkama yağlama bilmemne, gevşek yer var mı kontrol etti oradaki vatandaş da falan... Ama vites ayarı bozuk. Söyledim, 2dk şöyle bi baktı vatandaş, tamam dedi verdi. Çıktım, vitesler hala çatır çutur, tam geçemiyor, zincirden ses geliyor falan. Sizin yapacağınız işi dedim...

4) Bike&Outdoor çok methediliyordu, en son da yaz bitimi gibi oraya gittim. 3-5 malzeme aldım bisiklete, biraz muhabbet açmaya çalıştım daha sonra da gider gelirim diye... Vites ayarına da bi baksak falan dedim. Arkadaş tamam dedi, bisikleti askıya çıkardı, "bunun kadro kulağı yamulmuş" dedi. Bu noktada günahını almayayım, elindeki aletle 10dk kadar uğraştı, düzgün hale getirdi. Sonra viteslere baktı, biraz ayar yaptı, en sonunda denerken sıkılmış olsa gerek, büyük dişlilere geçerken itinayla kontrol etmişken, geri dönüşlerde "tıtıtıtıtıtıkkkk" diye geldi ve "tamamdır hazır" dedi.

Hadi dedim peki, yoğunlar moğunlar, eyvallah. Bakım da lazım aslında buna dedim, bi ara getirmek istiyorum, h.içi gelirsiniz h.sonu çok yoğun oluyo falan dediler, eyvallah dedim çıktım...

Daha 1km gitmedim, baktım gerçekten de vitesler yukarı çıkarken sorun yok, aşağı inerken vites ayarım yine bozuk. Oturdum bi duvarın kenarına geçtim, biraz ana kabloyla oynaya oynaya düzelttim.

Yahu arkadaş, satmak için binbir takla atan adamlar, iş "iş yapma"ya gelince hepsi mi savsaklama moduna girer? Adam bi yerden memnun etse, diğer taraftan batırıyor illa ki.

Şu dükkan sahibi tiplemeler, çalışanlar artık karşılarındakileri "enayi" yerine koymaktan ne zaman vazgeçecek çok merak ediyorum. Her sektör, her yer böyle. Tüketici de bilinçsiz nasıl olsa, çak gitsin...

2011'de yeni taşınmışız, Teknosa'ya girdik, eve TV bakıyoruz, adama diyorum ki 42 inch TV arıyoruz, "artık 42inch üretilmiyor" dedi. Nasıl üretilmiyor lan, daha yeni üretiliyorlar zaten neredeyse. Bu arada 5-6 tane 42 inch TV bu hıyarağasının çalıştığı dükkanın vitrininde sergileniyor :D Tepem attı "o ne demek ya, vitrindekiler ne o zaman? Ha hayır elinizde yoksa bilelim de, 42inch artık üretilmiyor gibi aptalca bi cümle sarf etmeyin" dedim bağırarak. Mağaza bi an durup bana döndü :D Babamlar falan da aptallaşmış bana bakıyolar :) Bu bizim salak "gelin efendim göstereyim ben TV'ler burada, yanlış söyledim kusura bakmayın, şurada 1-2 modelimiz var" gibi bişeyler zırvalıyordu ki, çevirdim bizimkileri "yürüyün ya dedim, bu mallardan bi halt alınmaz", çıktık :)

Böyle dallamaların eline düşüyoruz ya uyuz oluyorum.
Çok az mağazada var gerçekten ne sattığını bilen, müşterinin ne aradığını ne istediğini anlayan ve buna göre size ürün önerebilen...

Bir defa Teknosa Bodrum'da bi eleman bana bir fotoğraf makinesi sattı, adamı ödüllendirin falan dedim yani o derece :) Üşenmedi açtı makineyi herşeyini gösterdi etti, acayip ikna olarak aldım, bunun fiyatı daha fazla ama bakın buna gerek yok, bu özellik var ama sırf bunun için bu kadar fark var cart curt, süperdi...

Ama %90 herkes lanet ettiriyor, pişman ettiriyor...

Araba alacağım mesela, gitmiş fiyat almışım etmişim, indirim ne yaparsınız dedim, şu kadar indirim yaparız... Tamam dedim, düşüneceğim.
Karar verdim, parayı yatıracağım, son fiyat nedir şimdi vs. diye konuşuyoruz, efendim şu kadar indirim, şu renk olursa bu kadar fark var ama... Ulan daha üzerinden 1 hafta geçmiş konuşmamızın. Hatırlattım, bakın dedim geçen hafta geldik konuştuk falan filan, ama efendim kampanya vardı o zaman bilmemne... İyi dedim, arabayı başka bayide aynen de konuştuğumuz fiyata bulduğumu ve bu aptalca tavrı içeren bi mesajı başka bi forumda yazınca, diğer satış elemanını tanıyan birisi haber uçurmuş. Ertesi gün arandım, efendim o bayiye gitmeyin, o araba zaten havuzda, konuştuğumuz ilk fiyattan biz verelim size... E tamam dedim, benim de şehir değiştirmeme gerek olmaz bu sayede... Öyle anlaştık da öyle almıştım.

Her yerde mi her şeyde mi şerefsizlik fırsatçılık... Bu kadar da olmaz ya...

Scudo
Ya çok sevdiğim ve bilgisine güvendiğim bir abim var.. Kendisi de eski bir bisikletçi ve mali durumlardaki zorluklar sebebi ile bisiklet tamiri de yapıyor. Geçen genel bakıma verdim mtb yi.. Kendisinden hiç beklemediğim bir hata yapmış. Aslında gayri ihtiyari üstlendi hatasını ama geçmiş olsun.. Jant göbeklerinin bakımını yapmış ama ne akla hizmet arka fren pabuçlarının janta olan yakınlıklarını ayarlamak için törpülemiş.. Ama ne törpüleme bitirmiş pabuçları.. Yeni bir çift pabuç aldım vede ne desem bilemedim.. Kendisine yaşından dolayı saygım olduğu için ismini açıklamıyorum..

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
bursa aydın bisiklet 70 tl lastik başına değiştirdim lastik başına 10 tl değiştirme parası 30 tl ye v fren papuç aldım 5 tl takma parası oranın sahibi var ihtiyar ona denk geldiyseniz ayvayı yediniz genç bir arkadaş var onlar iyi

• Beğen
Tepkiler: suat akman
2011 sonu veya 2012 başları olması lazım, Mersin'deyim. Antmen bisiklet şehrin en büyük bisiklet dükkanı. Esnaflıklarına da asla laf söylemem.
O dönem Sedat diye bir usta gelmişti dükkana. Arkadaşlar tavsiye etti. Ben de jantları düzelttireyim dedim. Hafif yalpalama vardı. Jantların akort ayarı yapıldı, iyi güzel. Verdim parayı eve dönüyorum. İki jant da 3 km sonra sekiz çizmeye başladı. Hemen aradım telefonla söyledim. Gel dediler yeniden ama eve yaklaşmışım ve jantların o haliyle dönemem zaten. Eve döndüm ve bir daha o ustaya uğramadım, daha da beter olmasından çekindim açıkçası.

@amoush00

Aynı yerin mağduru olabiliriz. :( 3-4 defa gittim. Her defasında sorunlar. Kendisi eski bisikletçi ama şimdi tamir yapıyor. Satış yapıyor.

Ancaaaak, Nasıl iyi bir futbolcu bir gün iyi bir teknik direktör olacak diye bir kaide yoksa.(Hagi, Rıdvan vb...örnekler çoğaltılabilir.)
İyi bir bisikletçi, iyi bir tamirci olacak diye bir kaide yok. Bu aklıma gelmemişti. :)

Yine mefhumu muhalifinden amatör süren bisikletçi, iyi bir bisikletçi olabilir. Mourinhonun bildiğim kadarı ile futbolcu geçmişi yok.

32sene bisiklek surmedim. Acaba ondanmidir? Kötü tamirci denk gelmemesi☺6ay once bisiklet kullanmaya kalkinca gordumki cevremde 2 mahalle tamircisi disindakiler TIRT...yani oyle,boyle degil harbi TIRT. ßedona 410 icin aylik bakima gittim. Sozde bakirkoy meshuru bakim yapti. Ama orada deneme suruşunde vites atlama yapti dedigimde bana hemen hikaye anlatmaya basladi ( uzun oldugu icin kisa keseyim) eve dondum viteskeri kendim ayarliyayim dedigimde arka kulagin gevsek oldugunu gordum.bu kulagin gevsek olmasi kazaya ve hatta olumle bile neticelenecek kazaya sebep olabilirdi.bubdan sonra kimseye guvenip tamir bakim yaptirmam.ulen 4 vidasi olan su meretin tamirinide bize is diye anlatiyirlar ya.ayip exigirlar.birde utanmadan cocuklarin harclikkarini tirtikliyorlar.sozde ekmek parasi adina.Birde satis yapilan yerlerde bakim yaptirmayin .

tamirci değil de şunu diyeyim.Ben Lapierre kullanıyorum ne yazık ki accell in bünyesinde.Hic gitmedim oraya zaten gitmem de.Arkadas benim bisiklet almak istedi 3200 tl hem de 2015 model'e demişler nakit 3000 demişler.Euro kurunu cevirsen bile 3075 tl ediyor resmen.Bu Kızıltoprak.Sirkecideki adamdan bahsetmiyorum bile.Alibeyköyde Sen bisiklet var Bülent abi.Öneririm orayı süper bir insandır kendisi.Eskiden dağ bisikletimi götürürdüm şimdi yok bisikletimi götürüyorum.

@hogutmen Ya ne bileyim işte. Şaşırttı beni. Ankara'da yaşıyorsanız aynı kişi olma olasılığı var. Buradan çıkacak sonuç kendi işini kendin yapmayı öğreneceksiniz. :)

• Beğen
@hogutmen

Rengine gore fark olacagini sanmiyorum ancak metal alasim ve kalitesine gore fark varsa sorun cikabilir.
Kotu akordun temel sorunu tellerin esit gerginlikte olmamasi olur. Jant belki duzgun gorunuyordur ama bazi teller gevsek kalmis ve bazilari asiri sıkılarak gerilmis olabilir. Bu durumda yuk janta esit sekilde dagilmaz ve tellerin bir kısmı yuk almazken, bir kismida asiri yuke maruz kalir.
Buna kullanicinin agirligi, kullanilan yer, metal yorgunlugu gibi etkilerde eklenirse kirilma kacinilmaz olur.
Kotu akort yapan bir usta, kirik teli degistirdidiginde bu hatalari yapiyorsa, yani bir sekilde teller yuku esit sekilde tasimiyorsa, kirilma surekli tekrarlanacaktir.
Bir baska hata ise tel basi vidasinin asiri sikilmasi veya telin akort ayari sirasinda telbasi vidasi ile birlikte donerek burgulanmasi olabilir. Bu telin zayiflamasina yol acacak ve kirilmasina neden olacaktir.
Umarim sorununuzu kalici olarak cozmustur son ustaniz ;)

• Beğen
@suat akman

Çözdü. Yaklaşık 4 aydır jant telim kırılmıyor. Tüm telleri değiştirdi. Jantı yeniden ördü. Akord yaptı. Sadece 30₺. İlginiz için teşekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Ustaya kizana kadar anahtarini alıp kendim yapiyorum bisikleti mi.
Keske arabayida yapabilsem ama orda usta maceram cok hatırlamak bile istemiyorum

Geri