Süspansiyonlu maşa nasıl açılır, bakımı nasıl yapılır, adım adım anlatan biyer bilen?

OzgurIskin

Daimi Üye
Kayıt
6 Haziran 2006
Mesaj
297
Tepki
215
Şehir
Istanbul
Bu işten hiç anlamayan birine anlaşılır bi dilde, adım adım demonte işlemini anlatan bi kaynak biliyor musunuz? En ufak parça nasıl sökülürden, hangi çeşit yag ne kadar konura kadar.. Hangi maşa oldugu çok önemli degil, bi referans noktası olsun yeter.
Bendeki maşa giriş seviyesi bişey, suntour xcr-ta. Nette dökümantasyonu var ama ne nasıl çıkartılır yazmıyo. Sadece maşanın ayrılmış halini koymuşlar. Şuan için memnunum maşadan ama misal böle arkası arkasına küçük engebelerden geçerken maşada hiçbir hareket gözlemlemiyorum. Küçük darbelere karşı etkisiz. Şimdi merak ediyorum acaba olayı mı böyle kendiliginden (trail ya da XC maşası degil, daha freeridea yönelik bi maşadır BELKİ, diye düşünüyorum. O yüzden daha sert olabilir), yoksa içindeki yag azaldı, kir doldu içi ondan dolayı mı normalde küçük şeyleri absorbe edebilecekken etmiyo? Dün bi açmayı denedim böle altında iki tane vida var her iki tarafta da, onları açtım sonra çekip çıkarmayı denedim gelmedi, ben de zorlamadım çok, zira ne yagım var ne bişey, salakça bi denemeydi zaten. Sonra geri taktım tekrar.
Arkadaşım da Chase'indeki dirt jam pro'yu açmak istiyo, ama marzocchinin sitede hiçbişey yok! Bi suntour kadar bile olamamışlar yani..

Kaynak bilen, böyle kendisi açan eden, teker teker fotolarını çekmiş birileri varsa ve paylaşırsa çok iyi olacak. Forumda da bu konuda bi eksiklik gözlemledim ben bu arada :(

Bu arada bi sitede böle açmış birisi, patlamış maşa falan fotosunu koymuş ama yani neyi nasıl çıkarmış anlatmıyo :/

Bi de şuan sökmem bilsem dahi, çünkü yagım yok bişey yok ama istanbul'a dönünce girişmek istiyorum ögrenmek için. Bozsam da açmak istiyorum yani, o sebepten hiç uğraşma demeyin =)
 
  • Beğen
Tepkiler: Alican
Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
rockshox markasının resmi sitesinde bakım kılavuzları vardı gibi hatırlıyorum ama emin değilim.vakit sıkıntısından ben bakamadım ama kontrolde fayda var.
 
  • Beğen
Tepkiler: OzgurIskin

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Rock Shox'ın "Service Guide" dediği bakım klavuzları mükemmel. Adım adım anlatıyor nedir ne değildir diye. Bakım esnasında ince detaylar vs hepsi var.
Marzocchi için kendilerine mail atılabilir. Genelde bu tip firmalar müşterilerden gelen bu tip isteklere oldukça sıcak bakıyorlar. Mail ile *pdf dosyası istenebilir.
SR Suntour için de biraz cesaret gerekiyor sanırım :). Ama çok karmaşık bir sisteminin olmadığına da eminim. SID'in açılışına şahit oldum daha önce, o bile nispeten basit duruyordu :).
 

OzgurIskin

Daimi Üye
Kayıt
6 Haziran 2006
Mesaj
297
Tepki
215
Şehir
Istanbul
Of rock shox'ın sitede çok iyi pdfler var çok sagolun valla :)

Oy oy süper pdfler var iki kere teşekkür edebiliyoz mu :D
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Önce puan verince arkasından teşekkür edebiliyorsun :D. Ama önce teşekkür edersen sonra puan veremiyorsun :D.
Bu arada madem böyle bir şeyin eksikliği var, sen maşayı açarken çek fotoğrafları da sonra foruma koy olmaz mı? ;)
 

Alican

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2006
Mesaj
1.290
Tepki
739
Şehir
Acıbadem, İstanbul
Evet özellikle RockShox ın ki gerekiyordu...Çok teşekkürler....:)
 

meto1975

Üye
Kayıt
26 Haziran 2008
Mesaj
2
Tepki
1
Şehir
İSTANBUL
(link)
arkadaş cevabı bulmuş hala paylaşmamış. paylaşım güzeldir.