Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Su Geçirmeyen (waterproof) günlük kullanım tarzında pantolon

olgun şenel

Forum Demirbaşı
Tepki
220
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar.

Kış geldi ve bu tarz sorular ya da konular hareketlendi biliyorum. Bunla ilgili de 3-5 konu var baktım farkındayım ama olay farklı olduğu için yeni konu açtım.

Öncelikle şunu belirmek istiyorum, sadece WATERPROOF yazan ürünler gerçek su geçirmezdir. Water repellant su itici, water resistant ise suya dayanıklı olarak geçer. Saatlerde water resistant yazar mesela çünkü belirli bir derinlikten sonra basınç arttığı için su içeriye girmeye çalışır ve saat dayanamaz. Hasılı waterproof değildirler. Bir çok ürünü de water resistant olmasına rağmen su geçirmez diye millete satıyorlar. Mesela HighMountain K2 waterproof değil. Zaten su geçirmez değil rüzgar geçirmez olarak geçiyor sitelerde. Suyu bal gibi geçiriyor. Bende de 3 adet su geçirmez adı alında pantolon var ama sadece 1 tanesi su geçirmez yani gore-tex. Bu 3 pantolon da eşofman tarzında hantal ve naylon görünümlü pantolonlar. Konuyu açmamın sebebi de bu.

Normal bir kot ya da keten görünümünde ve su geçirmez özellikte pantolon kullanan, gören, duyan, bilen var mı? Bu tarz bir pantolona ihtiyacım var çünkü yaz kış demeden bisiklet biniyorum fakat gün içinde bir kaç yere uğramam gerektiğinde altımda eşofman tarzı bir pantolonla olmuyor. Bu olayı çözersek muhteşem olacak :D

Yaklaşabildiğim tek ürün Levi's Commuter fakat bu ürün de başta belirttiğim gibi su itici özellikli. Yani yağmurlu havalarda suyu geçirmemesi imkansız. Bunun yaptığı işi su itici spreylerle((link)) bile yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu da tartışılır bi konu. Bu tarz ürünlerle su geçirmemezliği sağlayabilir miyiz? Bunu da tartışabiliriz arkadaşlar.

Sonuç olarak günlük kullanım tarzında %100 su geçirmez pantolon arayışımız devam ediyor :) Önerilerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu konu üzerinde farklı ürünler ortaya çıkabilir. Sprey deneyimleri de aynı şekilde.

(link)

http://blkdmnds.com/wp-content/uploads/2013/09/levis-commuter-06-fall-lookbook-06.jpg

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0045/8632/products/caf_water_1024x1024.png

http://www.bikerumor.com/wp-content/uploads/2012/02/nonetheless-compound-neoshort-softshell-waterproof-commuter-bike-pants1.jpg

Scudo
Decathlon da bir çok pantolon çeşidi var su geçirmez. (link)
Ayrıca su geçirmezliğinin yanı sıra gore-tex özelliği olması daha iyi olur.

Bir kumaşın su geçirmez olması için üzerindeki deliklerin su taneciklerini geçirmeyecek kadar küçük olması gerekiyor. Bu da ancak naylon görünümlü malzemelerde mümkün. Günlük kıyafetlerde itfaye hortumundan sıkılan suyu bile geçirmeyecek derecede su geçirmezliğe ihtiyaç duyuyorsanız kıyafetlerinizin üzerine giyilen su geçirmez tulumlar var.

Sızı hem yagmurdan koruyacak hem de kolayca cıkartıp gunluk pantalonunuz ıle gezebılecegınız su urunu tavsıye edebıırım.

(link)

Pantalon olarak da bıke dıscount ta yol ve dag bısıkletcılerının kullanabılıcegı Water proof ozellıklı pantolonlar mevcut .

(link)

Bisiklet ile yağmurlu havalarda işe gidip gelmek için (link) yağmurluk almayı düşünüyorum görüntü ve kesimleri bu kadar şık bir yağmurluk daha olduğunu zannetmiyorum kardeşiminkini kullandım biraz oradan biliyorum ayrıca %100 su ve hava geçirmez yalnız alırken küçük beden almak lazım yoksa çok bol duruyor ve haliyle hava almadığı için antrenman yapmak da mümkün değil ama yağmurlu karlı havalarda çılgınlar gibi su birikintilerine girip çıka bilirsiniz.

@Burak Küçük

@ebubekir sözbir

Arkadaşlar bu ürünler genelde nylon eşofman tarzı pantolonlar. Kadife tarz su geçirmez bir pantolon bile olsa görüntü kurtarır.

@Murat B.

Murat Bey nylon tarzı kıyafetlerde bunun mümkün olduğunu biliyorum fakat kumaş teknolojisinde bazı kumaşlar 3 kata kadar birbirlerine perçinlenebiliyor. İç katmanda polar tarzı arada gore-tex ve kabuk katmanın jean ya da keten vb. tarzı kumaşın olduğu bir ürün illaki bir yerlerde yapılmıştır diye ümidediyorum :) Ne kadar pratik de olsa bir şeyleri üzerime giyip çıkarmakla uğraşmak istemiyorum. zaten bu tarz ürünlerle şu an bisikletimi kullanıyorum.

Bu anlamda Neoshell bir ürün var ama %100 su geçirmez denilemez. Aynı şekilde neoshell kullanılarak yapılmış bir pantolon mesela...

(link)
(link)

CragHoppers'ın bi pantolonunu kullanıyorum. İçi polar, dışı su geçirmez bir kumaştan.
Polonya'nın soğuklarında bile sorun çıkarmadı bana. Andoutdoor satıyor sanırım o modelleri, tavsiye edebilirim.

@olgun şenel

Bu tarz bir kıyafetin yapıldığını hiç sanmıyorum... Teknik olarak mümkün olsa bile, su geçirmez katmanı ıslanacak bir kumaşla kaplamak pek mantıklı değil. Yağmurda giydiğiniz zaman suyu çekip hem ağırlaşacaktır hem de nefes alabilirliği çok olumsuz etkileyecektir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Gökhan Toros

CragHoppers'ın hangi model pantolonunu kullandınız? Soğuktan ziyade sağanak yağışlı havalarda kullandığınızda dizlerden su geçirdi mi hiç?

high mountain k2
(link)

Wolfram Softshell
(link)

@Hakan Özcan

@olgun şenel

Malesef bu 2 üründe su geçirmez değil. Profil resmimdeki pantolon zaten K2...

Motorsiklet giyimi ile ilgili ürünlere bakmalısınız, %100 su geçirmez (ve nefes almaz) kıyafetler ancak buradan bulunabilir. Gore-Tex modeline göre su geçirmezliği 2000 veya 3000mm civarında, bunun dışında 8000-10000 mm gibi su geçirmezlik patenti olan ürünler ise değerleri üstünüze sıçrayan suyun süresine bağlı.

Outdoor mağazalarında ancak Panço gibi vücuda fit oturmayan ürünler bulabilirsiniz, şahsen en doğru seçimde bu olacak.

Bu işin yokuşu da var, terlediğiniz zaman ne olacağını biliyormusunuz? Çeşitli cilt hastalıklarına yol açabilir.

Ucuz "teflon pantolonlar" bakıp tecrübe edebilirsiniz hesaplı olarak.

gore-tex astarlı ya da herhangi bir membran astarlı pantolonlar değil de "softshell" tarzı kumaşlara yönelin. günlükte kullanabilirsiniz. belli bir miktarda suya dayanıklı. hatta rüzgar geçirmez. membran astarlı kumaşlar sürtünmeye ve harekete pek mukavemetli değiller. hiç su geçirmemek istiyorsanız yağmurluk tek çözümünüz. ama bisiklet sürerken bacaklar aktif halde olacağından yağmurluk pantolon mümkün gözükmüyor.

@olgun şenel

O kadar yoğun yağmurda hiç kullanmadım. Bir şey diyemiyorum o nedenle.
Modele bakıp, mesajımı düzenlerim maçtan sonra :)

konuyu canlandırmak adına, 3 hafta önce levis 511 commuterlara bakmak için ykm mağazasına gidince indirimlere aldanıp 511 commuter kot ve 508 commuter bisikletçi pantolonlarını almıştım. Konun teması waterproof olduğu için 508 pantolonun waterproof olmadığını test etmiş bulunmaktayım. Hafif yağmur olunca damlalar haline pantolonun üstünde kalıyor içeri geçmiyor ama malesef ağır yağmurda ıslanıyorsunuz. 511i de yağmur altında deneme şansım olmadı ama daha iyi bir performans verecekmiş gibi bir hissi var. Herşeye rağmen 2 pantolonun da kesimleri o kadar güzel ki eski pantolonlarımı unuttum resmen. Çok rahat bir kesim ve çok güzel gözüküyor. Bisiklet sürsem de sürmesem de sürekli bunları giyiyorum. Levis stoklarını yenilesin 511 serisinin açık mavi rengini ve 508 serisinin kahverengi rengini de almayı planlıyorum. Ek bilgi olarak şunu yazayım 511commuter Levis mağazasında 200tl den pahalıydı ama ben ykm den 508 ve 511 i toplam 150 tl civarında aldım.

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
@Roux

(link)

Güle güle kullanın şu renk varsa bende bir uğrayayım YKM'ye.

@Ömer D.

Benimki bunun aynısı, ankara-kentpark ykm'den sipariş verdim 34 beden olmadığı için istanbuldan getirttiler 3 günde. Çok güzel bir indirim vardı umarım kaçırmamışsınızdır

• Beğen
Tepkiler: ibrahim_D
Konuyu yukarı çekelim.

Gerçekten tam manasıyla yağmur geçirmez pantolon bulmak o kadar kolay değil. Bir çok üründe su geçirmez ibaresi olmasına rağmen kullanıcıların yorumlarında yağmurda su geçirdiğini okudum. Sanırım pantolonda da su geçirmezlik için gore-tex kumaşa önem vermek gerek.

Wildlife Northpant Extreme GTX Pantolon

https://www.atlaskamp.com/images/products/00/64/52/6452_buyuk.png

(link)

Bu pantolonu kullanan var mı ?

Pantolon haricinde su geçirmeyen eldiven çorap bere modelleri için Dexshell markasını tavsiye ederim. (link)

Geri