Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Son düzenleme:
Scudo
Ben haftada 10 Suriyeli göçmen statüsünde hasta bakıyorum, tercüman var bizim -onun vatandaşlığı var tabi- ona soruyorum arada, gitmezler hocam bunlar diyor, bence de çoğu gitmez, Avrupa neden almadı ısrarla, yapılmış çalışmalar var, bu tarz durumlarda çoğunluk geri dönmüyormuş.
Müjdesi geldi daha 10 milyonlar gelecek.

Yurtdışından ürün getirtmenin zahmeti iyice kafayı yedirtmeye başladı…

Yurtdışından ürün getirtmenin zahmeti iyice kafayı yedirtmeye başladı…

Getirmediğin taktirde hiç bir zahmeti olmayacaktır hatta paran da cebinde kalacak, dış ticaret açığımız da büyümeyecektir.

Dosyalar

• useless.jpeg
    useless.jpeg
    130 KB · Okunma: 5
Dışarıdayım, hava soğuk.
Titriyorum, soğuktan titriyorum.
Birazcık rüzgar, hafiften yağmur.
Bekliyorum, gelmeyeceğini bilerek bekliyorum.
O gün, yine bugün değil.
Olsun, yalnızca bu olsun...

Yozgat'ta 40 ton altın bulunmuş, hadi gene iyiyiz...

Uzun zamandır kafama takılan bi durum vardı, nihayet müjdesi gelmiş. Yav İzmir'dir, Çanakkale'dir, Bursa'dır hepsini birbirine eşek yüküyle para vermek suretiyle kullanabildiğimiz yollarla birbirine bağlayan yüce devlet büyüklerimiz niye Ankara'yı da bu ağa bağlamıyor diyordum. O Bolu Tüneli'ndeki çile, o kamyonların aman vermediği yollar, mevcut otobandaki trafik yüzünden YHT'lerin bile vaat edilen sürelerde Ankara - İstanbul arası seferlerini tamamlayamadığı bu çile ne zaman sona erecek diyordum. Devletimiz artık bizi düşünmekten vaz mı geçti diye endişeleniyordum, geceler sabahlara varamıyordu bu derin ve yaralayıcı düşünceler sebebine. Nihayet ulaştırma bakanı geçenlerde katıldığı bir programda bu konuya dikkat çekmiş ve müjdeleri vermiş sanırım..

Bunlar sayesinde ahlak kayıp oldu.
Aklı başında hiçbir erkek evlenmek istemiyor.
Evlilik dışı ilişkileri diziler vb platformlar ile normalleştirip şimdi evlenin çocuk yapın demekle işlerin düzeleceğini düşünüyorlar.
Evlenmek isteyen kızlar, evlenecek erkek bulamıyor. Neden ??
Başlık parası yok (mu?), kalktı ama 750gr altın isteniyor (yakın zamanda başımıza geldi)
Evliliği zorlaştırmayın diyen peygamber ümmeti kapıyı 750gr altın ile açıyor.

• Üzgün
Tepkiler: Kerem Atalar
Yozgat'ta 40 ton altın bulunmuş, hadi gene iyiyiz...
Aşağı yukarı galiba 5,5 milyar dolara denk geliyor. Amerika ve Çinli firmaların, sadece bir yerde yapacağını ilan ettiği yatırımların, 15-20 hatta 200 milyar dolarlı rakamlarının yanında aslında hiçbir şey gibi gözüküyor. Bir de hangi firma çıkartacak ve işletecek, kimin ortaklığı vs. Böyle olunca ülke ekonomisine katkısı zaten sınırlı olacaktır diye tahmin ediyorum.

Bunlar sayesinde ahlak kayıp oldu.
Aklı başında hiçbir erkek evlenmek istemiyor.
Evlilik dışı ilişkileri diziler vb platformlar ile normalleştirip şimdi evlenin çocuk yapın demekle işlerin düzeleceğini düşünüyorlar.
Başlık parası yok (mu?), kalktı ama 750gr altın isteniyor (yakın zamanda başımıza geldi)
Evliliği zorlaştırmayın diyen peygamber ümmeti kapıyı 750gr altın ile açıyor.
Bunu isteyen hanımefendi 750 gr altın karşılığında ne verecekmiş peki? Bugünkü fiyatıyla yaklaşık 4.3 milyon yapıyor bu altın. Her milletten, çeşit çeşit renk, boy ve yapıda hanım arkadaş edinmeye yeter bu rakam.

Arkadaşa parasının 1/4'ü ile güneydoğu asya tarafına gidip fındık almasını ve bunları itinayla kırmasını öneriyorum.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Bu cümle fena islamcılık kokuyor. "Birey evlenmeden karşı cinsle münasebette (münasebet derken, cinsel münasebetten bahsetmiyorum) bulunmamalıdır" kafası bu. Kadını "erkek tarafından açılan paket" olarak gören kafa.

Çünkü "nefes alsın"cılar tarafından g.tleri havaya kalktı, ne havası resmen "uzaya" kalktı. Keyifleri bilir.

Bu cümle fena islamcılık kokuyor. "Birey evlenmeden karşı cinsle münasebette (münasebet derken, cinsel münasebetten bahsetmiyorum) bulunmamalıdır" kafası bu. Kadını "erkek tarafından açılan paket" olarak gören kafa.

İslamcılık mı?
Ahlaklı olmak mı?
Ayrımını iyi yapmak lazım.
İslam dini kadına ve kız çocuğuna verdiği değeri yok saymak apaçık ortada olan bir durumu görmezden gelmektir.
Bu durumun din ile hiçbir alakası yok bence.
Bunu isteyen hanımefendi 750 gr altın karşılığında ne verecekmiş peki?
...

Hiçbir bilgim yok. Sabah kalkıp eşine kahvaltı hazırlayan ve işine yolcu eden ev kadını bile kalmadı.

Son düzenleme:
Yaş bir ay sonra olacak 25 bırak evliliği 6 yıldır bir kız arkadaşım bile yok 30-35 ten önce evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum evlenirsem düğünmüş kınaymış cart curt bunları kesinlikle istemiyorum bunlara harcayacağım parayla eşimle kendime soulrider dan titanyum bir bisiklet yaptırırım.

(link)

Yaş bir ay sonra olacak 25 bırak evliliği 6 yıldır bir kız arkadaşım bile yok 30-35 ten önce evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum evlenirsem düğünmüş kınaymış cart curt bunları kesinlikle istemiyorum bunlara harcayacağım parayla eşimle kendime soulrider dan titanyum bir bisiklet yaptırırım.
İnşallah be hocam, hayaller/hayatlar eğrisi seni de vurmaz.

Yanlış anlama ne olur, fikirlerini sonuna kadar destekliyorum, umarım herşey gönlünce olur. Ama bu iklimde biraz zor 🤷‍♂️

"Kadınlar evlenmeden verirse, erkekler tabii ki evlenmez. O işi nikahtan sonraya saklayacaksın ki erkek kadınla evlenmek zorunda kalsın" kafası bu. Ve evet, bu kafa islamcılıktan gelir köken olarak. Cinselliği işteş bir şey değil, isteyen (erkek) - istenen (kadın) ekseninde görmek.

İslam dini kadına ve kız çocuğuna verdiği değeri yok saymak apaçık ortada olan bir durumu görmezden gelmektir.
Nisa Suresi 3. Ayet:

"Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır."

A pardon, cariyeler kadından, daha doğrusu insandan sayılmıyordu öyle değil mi?

Casio'nun şu siyah deri kayışlı saatini 2008'de almıştım bir sene sonra pili bitti değiştirmeye götürdüğümde içinde iki pil olduğunu öğrendim, ikisini de kaliteli pille değiştirdim içindekinin bayat olduğunu düşünerek ama 1,5 sene sonra yine bitti. Canım sıkıldı pil işinden gidip şu 10 yıl pil garantili modelden aldım 2010'dan beri aynı pille çalışıyor. Bir ayarınız olsun be kardeşim.

Dosyalar

• ab9964d8e70d4fae93ba37fd89b7ef95~.jpeg
    ab9964d8e70d4fae93ba37fd89b7ef95~.jpeg
    48,3 KB · Okunma: 6
  • 712dMFWDQSL._AC_UY1000_.jpg
    712dMFWDQSL._AC_UY1000_.jpg
    94,5 KB · Okunma: 6
Geri