Scudo Sports

Stx Rc

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
STX RC bildiğim kadarıyla Shimano nun eski bir serisi ancak bu serinin seviyesi nedir bilen var mı ? Ve acaba neden üretilmiyor bunları sorarken Shimano nun üretim politikasını da irdelemek istiyorum aslında..

Scudo
Evet shimanonun eski serilerinden.Şimdilik tabiri caizse lx olarak bütünleşmiş durumda.bu kanıya en çok fren kollarından varıyorum.TAm olarak neden üretimi durdurduklarını bilemiyorum ama bi ara bi abinin stxrc kompenentli biiskleti vardı viteslerde tolerans yoktu.Geçti geçti geçemedi uğraşırsın.aynakoldan vardı bi ara bende gayet güzellerdi.Bildiklerim bukadar....

Shimano'nun üretim politikası derken?
Onlar da satışlarını istedikleri seviyede tutmak için sürekli ürünlerini güncelliyorlar. Eğer ciddi anlamda bir fark yarattıklarına inanırlarsa da (belki de bazen sadece kafalarına estiği için :)) komponent gruplarının isimlerini değiştiriyorlar. Çünkü model adlarının eskimesi gibi bir şey söz konusu...

Birde Lx ile STX grubu gerçektende birbirine çok yakın gruplardı gerek teknolojik olsun gerek kullanıldıkları sahalar olsun.Bence sadeleştirmeye gittler...

STX RC 1998 yılında üretilmiş sonrada bidaha üretilmemiş o zamn xt ile lx arasında bi malzemeymiş sanıyorum

benimki atmasyon olacak araştırmadım ama stx ve stxrc gruplarını görmüş biri olarak stxrc stx ile lx arasında bir gruptu... biz hep stx in race versiyonu derdik :D

Arkadaşlar kendim de kullanmış olarak bazı yanlış bilgileri düzeltmek istiyorum...
Stx günümüzde Deore serisine takabül eden bir gruptu, yani Lx veya Xt ile ilgisi yok... STX Rc ise bir seneye mahsus özel bir üretim idi farkı ise Stx Rc stikırları ve kromaj kaplaması idi , güzel bir guruptu o zamanlar (sanırım 95-98 yılları gibi) aldığım bisan montana-te bisikletin üzerinde gelmişti bazı parçalarını halen trainer a takılı sabit bisikletimde kullanırım...
Selamlar,
Hakan Yazman...

• Beğen
Tepkiler: mai ve Emre Özhan
hakan in da dedegi gibi stx ve stx-rc deore serise yakin komponentlerdi.zaten stx rc nin oldugu zamanlarda lx ve xt vardi ama stx serisnin kalitesi kesinlikle lx in altindaydi. o zamanin katologunda bisiklet sporuna baslangic seviyesi gibi bi sey yaziyodu yanlis hatirmiyorsam.

Evet stx serisi 95-96 lı yılları gibi hatırladığım deoreye denk ekipmanlar ve çok da sağlamdırlar...İnsanlar hale stx aynakol arıyor inanın bana ...Ayrıca stx serisi 8li bir seri idi vede sanırsam talep üzerine stx-rc serisi 9 lu bir set olması açısından üretildi...Bende hala stx-rc göbek kullanıyorum v-fren jantımla ve yarışlarada bu göbeklerle katılıyorum çok memnunum valla ...

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Bende STX RC fren kollarındaki esnemezliği çok seviyorum...Bilmiyorum hepsinde öyle mi? Fakat bir iki arkadaşta var ve dikey olarak esnemezliği çok iyi kolların...Onun dışında zaten LX kol hastası olan ben için çok bir şey farketmiyor...Aynakolunun çok sağlam olduğunu duymuştum ama birsürü kişinin arayacağı da aklıma gelmezdi...

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
kusura bakmayın bn yanlış biliomuşum uyardıgınız icin teşekkürler

Bisan apennin 1996 üzerinde full set olarak vardı.marzocchi maşa, alu kadro. Ooff off, alabilecekken parama kıyıp alamadım. Hala içimde sızıdır.

Stx rc 8 li vitesti.zamanın en iyi fp ürünü olan setti. Türkiyede az bulunduğundan xt muamalesi görürdü. Rc alamayıp 9 lu lar ilk çıktığında lx almıştım. O senede stx ve rc katalogtan çıkmıştı. Slx çıkana kadarda o kadar iyi f/p ürünü olmadı shimanoda.

Halihazırda kullandığım ön göbektir kendisi.benim yaptigim 22bin km yi gecti kedisi 50 bini cok rahat geçmiştir bakımını yapıp devam ediyorum kullanmaya
184781184782

şöyle bir grupset varmış zamanında
184784

Stx rc en sağlam kompanenttir bugün birisinden setine 4 bin tl teklif aldım full sıfır set mükemmel derecede sağlam ve ayar bozmayan bir set lx den biraz daha düşük ama mükemmel bir set eski bir grizzlye toplamışlardı

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Benim retro makinada full stx set var . Ozellikle jantlari cok akicilar
186922

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
İçimde yaradır. Bisan apennin 1995 veya 1996 model full stx rc idi. Alu kadro, marzocchi maşa. Ooof offf.

@Mehmet Metin Levent
Sen bir uçaga sahipmissin haberin yokmuş bro :D Neyse ki benn rc olmasada duz stx in tadina variyorum Kona-mi satasiya kadar :D
186937

186939

Sadece arka aktarici Lx kalan full stx ehehe

Geri