Scudo Sports

street-dj kadro yardım

kesinliklet scott almanı öneririm ömürboyu garantisi wr kadronun bnce scott voltage yz 3 kadrosu yada 3,5 kadrosu almanı şiddetle tavsiye ederim :D

Scudo
Hussar ve hussar dj
arasında dağlar kadar fark var.......
Bu farkı ayırt edememek ilginç

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
Scott Voltage Yz 3 Kullaniyorum Çok SaĞlam Zaten İzmİr Sokak Vİdeosuna Yorum Yazmişsin;)

@borab

harbi ne kadar küçültüyosunuz bunları ya

bu arada küçük xc kadorsu fln alma voltage yz 2008 kadro (şu yeşil renkli olan nikelaj üstüne) 400 euro ama 15 650 euro civarlarında filan zaten ondan daha iisinin toplaaman kötü bir tercihdir acemiyim diosun yz 15 saeni baya bi süre götürür

nie küçük xc kadro su alma sinto die bi arkdaş var üç veya iki tabi dört de olabilir tane kırdı xc 2000 kadrosundan:04: :ha: :winkenlux

bu arada küçük xc kadorsu fln alma voltage yz 2008 kadro (şu yeşil renkli olan nikelaj üstüne) 400 euro ama 15 650 euro civarlarında filan zaten ondan daha iisinin toplaaman kötü bir tercihdir acemiyim diosun yz 15 saeni baya bi süre götürür

nie küçük xc kadro su alma sinto die bi arkdaş var üç veya iki tabi dört de olabilir tane kırdı xc 2000 kadrosundan:04: :ha: :winkenlux

mesajlarında yazdıkların genelde pek anlaşılır olmuyo

evet sinan sadece bir kadro kırdı ve bu kadro adından belli oldugu üzere xc 2000

evet Erkan abinin dediği gibi kırdığım kadro XC2000 di adından da kolayca anlaşılacağı gibi bu tür kullanım için tasarlanmamış bir kadroydu.

arkadaşım alıcaksan en iyisini al. seni belli bi süre idare edicek bişey alma. hussarla hussar dj arasında çok fark olabilir ama 100-200gr bi fark çokta fazla bi fark değil. sonuçta dj diye geçse bile xc kadrosu gibi ince ve markadan kaybediyo. hussar dj olması onu voltage gibi chase gibi stp gibi sağlam yapmaz. stp ve chase de ince xc kadrosu görüntüsü var ama sonuçta marka farkı burdan doğuyo.bi kadro 200 ytl bi kadro 300$(yurt dışındaki fiyatı) bu sana kalmış bişey ama aldınmı en iyisini al. işini görücek malzemelerle urğaşma herzaman iyisini al. gidon bende holzfeller var arkadaşlar borla bile yeter niye 2 katı para verdin diyolar cevabı ise aradaki marka farkı. sana tek bir öneri burda yazdığım (voltage-stp-chase) kadrolardan birini almanı tavsiye ederim. sonuçta jeff lenosky neden hussar kullanmıyo aaron neden hussar kullanmıyo timo neden voltage kullanıyoda hussar kullanmıyo. cevabı burda. alıcaksan markaya göre al. ve xc kadrolarıyla uğraşma. eğer hussara çok sağlam diyen biri varsa tekteker isimli arkadaşımıza bir adet hussar dj gönderin ve 1 ay içince 2 parça olarak size geri göndersin. hor kullanmıycak sadece kendi voltagesi gibi kullanıcak. 3 kere sedona kıran biri hussarıda çok rahat kırar gibi.

@ujur

Burda konuya bir el atmam gerektiğini düşünüyorum...

"Alacaksan en iyisini al!" kelimesi bir yere kadar hak verdiğim bir konu...Fakat herkesin kadro için ayırabileceği bütçe aynı değil...Bu birinci önemli konu...Herkes bir kadroya 400$ veremeyebilir...

İkinci önemli konu buradaki XC-Street kadrosu karşılaştırmasının basitliği...
Basitlikten kastım XC kırılır, Street kırılmaz tartışması...
Evet XC kadrosu bu tü kullanıma uygun değildir...Ama bir insanın bu işlere başladığında alabileceği en güzel performansı alması; "o anki uygun bütçesiyle alıp, kırmak için gözden çıkardığı kadrosuyla korkusuzca bir yerlere gelmesi" önemli bir mesele...
Çoğu tanıdığımın ve kendimin de bu yoldan geçtiğini söyleyebilirim...Örneğin ne Jeff Lonosky ne Aaron Chase ne Timo Pritzel nede diğerleri Cameron McCaul yada Darren Berrecloth bu işe direkman böyle kadrolarla başlamadılar...Ki başladıkları yıllarda bu işlere uygun kadro dahi üretilmiyordu...(Bahsettiğim adamlardan 3'ü 30 lu yaşlarında)...

Değinmek istediğim bir başka konu ise...
STP ve Chase kadroları XC kadrosu gibi demek(görünüş için bile olsa) çok basit bir yorum...
O kadroları kırılmaz yada sağlam yapan, kısa bir deyişle kırılma sürelerini mümkün olan en ileri süreye taşınmasını sağlayan, o kadroların açılarıdır...

Bu kadrolar çok uzun AR-GE çalışmaları sonucu bu hallerini almışlardır...
Jeff gibi Chase gibi kullanıcıların "biz bu işle uğraşıyoruz, bunların açılarını en iyi biz çözeriz" demeleri ile bu adamların altına verilen prototiplerin geliştirilmeleri sonucu son hallerini almışlardır...
Ayrıca bu adamlar bu kadroları öyle bizim gittiğimiz gibi gidip almıyorlar...
Bu adamlar fabrika pilotları...Fabrika pilotu demek: Ürününün geliştirilmesini isteyen bir firmanın tuttuğu, işinin ehli adamlar demek...

Örneğin Dünya Ralli Şampiyonasında yada Formula 1 dei gelişmelerin çoğu o takımların kontratlarla aldığı o usta sürücülerin yorumları üzerine olması...

Ayrıca Amoeba DJ kadrosunu küçümsemekde yanlış...Çünkü o kadro fiyatına göre çok sağlam bir kadrodur...Ve tek olayı o kadronun Street için üretilmemiş olmasıdır...O kadro daha çok light Freeride ve Local DH kadrosudur...Bunlar kısa alanlarda Yapılan Hardtail inişler ve rampa uçuşları için makinalardır...KAdro boyu 14 " olsa o kadroyu çoğu kullanan bırakmazdı...Adım gibi eminim...:)

Voltage arka üçgen yapısı bakımından çok beğendiğim bir kadro...Ama yine kadro boyu küçüldükçe ergonomi hatası oluşuyor...Voltage'ın örneğin 0 modeli Daha toprak kullanımına uygun iken Bir başka modeli Street e uygun olabiliyor...Çünkü üst boru uzunluk oranları farklı...

Borla Yorumunuzda ilgimi çekti...
Bu borla DH (ama özellikle DH) gidonun et kalınlığından haberiniz varmı...
Ben Bir tane Woodman oversize yüksek rise'lı gidon kırdım, ondan sonra taktığım 25,4 lük Amoeba DH gidonumu "aşırı memnun olarak" 2 senedir kullanıyorum...Değil kırılma, esneme belirtisi yok çünküğ elektronik kumpasla yaptığım ölçümde gidonun et kalınlığı 3.745 mm çıktı...
Dünya'da bu kadar ucuza bu kadar sağlam başka gidon bulunmamakta...;)Buda bir ekleme olsun:)

Alican abiye katılıyorum.Yine çok güzel bi açıklama yapmış.

bende bu kadro ısını baya bı arastırdım . sagolsun koray ve alıcan bana cook yardımcı oldular baslarını agrıttım :)

bence sen scott' tan sasma hem dirt hem street rahat rahat kullılabılecegını dusunuyorum. tabıkı ben teorı ve arkadaslarımın acıklamalarına gore bu karara vardım .

ama umarım secımınden memnun kalırsın .

ılerde nasıl olsa kendıne gore bıseyler yaparsın. daha yasın 15 en gule zaman .

ben 25 ten sonra olaya gırıyorum :)

ama onemlı olan olaya gırmek , yanı bır yerden baslamak .

saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Alican
alican dediklerinin bir kısmına bende katılıyorum bir arkadaşım 2-3 yıldır kullandığı amoeba gidonu gözle görülücek şekilde yamulttu baktınmı yamukluğu belli oluyo diğer bir arkadaşım ise 1 sene kadar kullandı ve oda yamulttu. manuel yapıyo bisiklet sağa.
birde üst boru uzunluğu demişsinde o üst boru dediğiniz birilerini oturttuğumuz biryerden bi yere götürdüğümüz boru ise onun uzunluğu street dj hardtail onların olduğunu belirlemez. eğer o boruysa tabi. mantıklı düşünmek gerekirse selenin girdiği boruyu öne alırsan o boruda kısalıcak ama gidonun girdiği yerle orta göbeğin olduğu boru ve arka çatalın orta göbekle kaynaklı boruları hiç bir şekilde oynamasa sadece selenin borusu ileri alınırsa üst boru kısalıcak arka çatalın üst borusu uzuycak. ve bunun bisikleti kullanan biri için ayakta hiç bir fark yaratmıycak çünkü arka lastik yine aynı yerde maşa yine aynı yerde ayna kol aynı yerde. hiç bir farkı olmaz sadece görünüş değişir. o sele borusunu geri alırsan lastiğe daha çok yaklaşırsaarka çatalın üst borusu kısalıcak üst boru uzuycak ama tekerlerkler ayna kol yine sabit olucak sadece sele ileri geri oynıycak ve bununda street ve dj de hiç bir açıdan başka değişiklik olmaz. böyle yapınca daha güzel oluyo böyle yapınca daha güzel gibi bişey söz konusu değil. üst boru değilde alt boru tamam uzarsa çok fazla değişiklik olabilir. arka alt çatal değişrse yine çok fazla değişiklik olabilir. orta göbek arka lastiğe yaklaştıkça bisikletin önü hafifler ve manuel çk rahat yapılır ve arka öne göre ağırlaşı yani o hissi verir. birde maşa maşa iyi teperse ön çok kolay gelir. ben voltagenin yz0 xs e bindim yz3 xs e bindim yz2m yz3m bindim ve ayakta durdunmu hiç bir fark yok hareket konusundada hiç bir fark yokçünkü mantıklı düşünüldüğünde de üstteki borular alt boruları sağlamlaştırmak için yapılmış. bide oturcak yer için. benim görüşüm bu yanlışım varsa düzeltin.

birde voltage de ısrar etmemin sebebi ise bu işe ilk başlarken bisikleti çok hırpalarsın. küçük bi yerden atlasan bile çok sert yere iner bisikelt. alışman aylar alır. yani street bisikletleri ülkemizde varken xc bisikleti almanın bi alemi yok. arkadaş 400ytl butçem var demiş voltage ise 2007 modelleri o civarda zaten. 2008 ler de yeni olduğu için pahalı her hangi bir voltage kadrosunu 400-450 ytl alınır. ve 200-250 ytl verip kırılıcak bi kadro almaktan çok daha iyidir. sonuçta değiştirmiyorlar ve elinde patlıyor. eğer 400-450 ytl çok ise bir çok arkadaş 2. el street dj kadrosu satıyor. onlardan bir tanede alabilir.

Üst boru uzunluğu Genel kadro uzunluğu olarak ele alınır...Arka bacakla belli orantılar doğrultusunda oranlanır...
Genel ve geçerli oran; Alın borusuyla sele borusunun aynı derecede yatık olmasıdır...27 derece alın borusuna 27 derece sele borusu koyulur...Bu arka bacağı direkt olarak etkiliyor...
Sen arka göbek ile orta göbek arası derken Chainstay'den bahsediyorsun ki zaten ben bu konuya belkide 15-20 kere değindim çeşitli başlıklarda...
"Her küçük kadro Street-DJ kadrosu değildir" diye bas bas bağıran benim...
Bu bölümü açma teklifini verirken de millet bilinçlensin diye verdim...;)

Şüphen olmasın yanlış birşey tavsiye edecek olsam burada olmayan zamanımda ilgilenip bir sayfa yazı yazmam;)

Ben bütçeyle bağlantılı konuştum...Bana kalsa Herkes STP alsın...
Chase bile değil...
STP'nin chainstay ve üst boru oranları kadar iyi bir oran yok...İnanılmaz bir kadro...
Gönül böyle ister...Hevesli Türk genci alamaz...İmkan yok...Gönül isterki manyak kadrolar sudan ucuz olsun...

Dedikelrine de gayet hak veriyorum...
İyi günler:)...

pardon ben burda konuya açan kişi olarak girmem gerektiğini düşündüm ben bu konuyu aylar önce açtım ve şuan gene kadro aramak içersindeyim ancak bazı şansızlıklar yüzünden kadro alcaktım alamadım. yani bu kadro olayanı benim bütçeme göre değerlendirmenize gerek yoktur. bu bir uyarı değil öneridir hem bu sitede bazı kişilere uyarmak benim haddime de düşmemiştir. ve bizim ülkemizde olan kadrolarının cesur ve voltage hariç parekende satışı yapıldığını görmedim ve chase ve stp kadroların fiyatları ortalma bir xc biseklet kadar tabiki ülkemize gelince kadrolarının oynadığı fiyat farklarıda göz önününde bulundurup ülkemizdede kolay sahip olabilme açısına göre yorumlalmamız gerekir bencede.

• Beğen
Tepkiler: Alican
Yanlış anlaşılma olmasın ben "son üç-dört mesaj için" yorumda bulunuyorum;)

Ayrıca teşekkür ederim uyarınız için...

• Beğen
Tepkiler: cakhiy
alican o dediğin 27derece açı ları felan bilmiyordum her markanın kendisine göre açısı vardır. o 27de sabit kalmaz.(bana göre) bunuda sintonun bulldog unu gördükten sonra söylüyorum onunda üst borusu çok uzun sele borosu düz çıkartmışlar sonradan yamultmuşlar ve alttaki açı aynı olabilir ama üstteki açı çok farklı yani siz üst boru uzun diyorsunuz bende ilk duyduğumda ne alaka demiştimde şimdi katılıyorum. birde her küçük kadro xc2000 gibi tabiki street ve dj için değildir. öyle bi kadroyla street yapılmaz zaten. herkez ben yıllardır street yapıyorum kırılmadı bana dayanıyo gibi şeyler duyuyorum. ama bi gun bunny çekersin yola atlarsın kırılır kadron yere düşersin arabanın biri alır götürür sonrada xc yi görürsünüz. yani her xc kullanan ilk başta xc al diyoda xc bisikletiyle hiç kimse street yapmasında denebilir (konuyla alakasız ama kusura bakmayın). street sürücem yeniyim ne alıyım bir sürü konu var ve xc kullanan arkadaşların yaptığı yorumlar bunlar. kron xc2000 al çok güzel zaten yenisin. kıramazsın kadroyu. önceki mesajlardada deiğim gibi bisikleti ilk başta zorlarsın sonralarda yumuşak inmeye alışırsın ve xc kullananların deiştirmesi ve street e başlıycaklarında xc almamalarını isterim. can gittikten sonra paranın bi kıymeti kalmıyo. şimdiye kadar ölen olmadı ama yaralanan ve sakat kalan yurt dışında felan mutlaka vardır. ölmek ise herşeyin bi ilki vardır. stp hiç kullanmadım hiç de görmedim memocan da varmış ama memocanıda tanımıyorum canlardan felan duydum ama can ın dediğine göre stp çok iyiymiş :D trde olsada alsak :D çok param olsun bi stp bi voltage bitanede chase toplıycam. aynı kompenentleri kullanıcam ve aralarındaki farklara bakıcam :D

arkadaslar bırsey sormak ıstıyorum giantın tr sıtesınde katalogda stp kadro var . (link)

yanı stp burda bulunabılıyormu ?

Geri