Straight'in Hikayesi - (Gerçek Bir Yol Filmi)

bahadır76

Daimi Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
303
Tepki
173
Şehir
ankara
Bisiklet
Diğer
Bu bir gerçek hikayeden uyarlanmış 1999 yapımı bir film.

Onun ismi alvin straight. Şeker hastası bir yaşlı adam. Kızıyla küçük bir amerikan kasabasında yaşamaktadır. Kardeşi ise felç geçirmiş çok uzaklarda kendisine ayrı bir yaşam kurmuştur. Bir gün yağmurlu bir akşamda eve bir telefon gelir ve kardeşinin bir kalp krizi geçirdiğini öğrenir. Vo o an bir iç hesaplaşma yaşar. O güne kadar kardeşiyle arası pek iyi olmayan alvin straight bir çim makinesi bulur ve amerika'nın bir yanından öteki tarafını sırf kardeşini görmek için bu çim makinesiyle kateder. Alvin straight araba kullanamaz zaten otomobilleri pek sevmez. Yola çıktığında ise bir çok macera ile karşılaşır. Sonrasını izleyin efendim görüntüleri ile mükemmel bir film. Film biraz durgundur ama alvin straight'in bu macerası izlemeye değer. Bu bir david lynch filmidir ayrıca. Yola meraklı olanlar yoldan hoşlanan, motorcu, bisikletçi kardeşlerim bu filmi izlesinler kesinlikle film bittiğinde tura çıkmak isteyeceklerdir. Ama çim biçme makinesiyle değil.:)

http://1.bp.blogspot.com/_UODKS3Q3uis/SXw9dpD8bwI/AAAAAAAAEK8/sV1djmiPa-Q/s400/straight.jpg

http://www.turkcealtyazi.org/resimler/film/0166896/l-the-straight-story-6a2ecf79.jpg
 
Scudo
Kayıt
29 Nisan 2010
Mesaj
95
Tepki
24
Şehir
İZMİR
david lynch filmleri gerçekten güzel filmler oluyor fakat çok fazla yoruma bırakıyor.. filmlerini izledikten sonra internetten biraz açıklama okumadan anlaşılamıyor:)
 
  • Beğen
Tepkiler: bahadır76

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Bizde adama deli derler, orada filmini yapıyorlar.

İç hesaplaşma mı ? O da ne ki ? :)
İnsanlar neden sürekli kalabalık ( stadyumlar, tıkış tıkış kafeler, alışveriş merkezleri, düğünler, günler, kutlamalar ) içindeler sanıyorsunuz, kendilerinden kaçıyorlar.

"Lynch" daha izlemeden etkiliyor insanı yahu. :)
 

bahadır76

Daimi Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
303
Tepki
173
Şehir
ankara
Bisiklet
Diğer
bu bir lost highway, mullholland drive ya da son filmi inland empire gibi karmaşık ve soru sorduran bir film değil ama düşündüren ve sıradan bir sahnesiyle size komposizyonlar yazdıracak derecede güçlü bir yapıt. adam 4-5 dal parçası ile aile kavramını sorgulatıyor insana. bu denli güçlü. lynch işte.:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan