Scudo Sports

STI vs Bar-end vites kolu

DeaKeN

Aktif Üye
Tepki
263
İsim
Cemil Köroğlu
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar, öcelikle bisikletim Bianchi caurus 838 arka 6 / ön 2 vites , yeni sistem olarak arka 8 olacak, jant-ruble-arka aktarıcı aldım. Günlük iş ve ev arası 15km kullanacağım ve asfalt yol.
Elimde bar-end shifter ve sti vites kolları mevcut. Bisikletim de hali hazır da downtube vites kolu var memnunum ama vites sisteminde değişim yaparak bu 2 vites kolundan birini kullanmak istiyorum. Sti vites kolu 500km kadar deneyimim var rahat ettim ama bar-end de tur bisiklerin de var ve gözüme daha hoş geliyor.
Sorum şu ki bu iki vites kolunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Bana ne gibi sıkıntılar çıkarır? Kullanan, deneyimi olan arkadaşlar bilgilerini aktarırsa sevinirim.

Not: konuyu yanlış yere açtıysam ve var olan bir konu ise kusura bakmasın kimse. Aramalarımda bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Yol gidonları için STI'lerden daha pratiği yok burası tartışılmaz muhtemelen. Bar-end vites kolları genellikle STI ile çalışamayan aktarıcılar olduğu zaman kullanılıyor. Arka aktarıcıyı 9-10 vites XT seçtiniz diyelim ya dönüştürücü bir aparat ile STI kullanıcaksınız (wolftooth'tu sanırım adı) ya da bar-end vites kolu ile.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve DeaKeN
İkisini de deneyimledim, STI lar kullanım açasından çok çok daha pratik, bar-endler ise hem sağlam hem de kolay kolay ayar kaçırmaz, kaçırsa bile ayarlaması çok kolaydır, o yüzden tur bisikletlerinde daha çok tercih ediliyor. @denizt arkadaşımızın da dediği gibi bazı aktarıcılar STI kollar ile çalışmıyor, vites geçiş aralıkları uymuyor, bu gibi durumlarda bar-end vites değiştiriciler kullanılıyor.

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Cevaplar için teşekkürler. Yukarıda da dediğim gibi 15 km lik günlük kullanımım olacak. En güzeli bar-end kolları kullanıp bir süre deneyimleyip karar vermek olacak. Daha sonrasında toplayacağım 2.ci bisikletim için de sti leri kullanırım.

Barend candır ama tur bisikletlerinde.sifir sorun olayiyla meshurdur.
20181120_104014.jpg

• Beğen
Tepkiler: DeaKeN
Geri