Scudo Sports

Sti kollar garantiye girmez mi?

Saburié

Always do FAVORS Never take ORDERS
Tepki
427
İsim
Burhan Has
Bisiklet
Bianchi
iki gün önce sağ sti kol (arka vites) ben vites ayarı yaparken vites büyütmemeye başladı, önce biraz sertleşti sonra hiç değiştirmemeye başladı biraz yağladım düzelir gibi oldu ama bir daha hiç çalışmadı. alt kapağı söküp baktım tel dolanmamış , kırılmış metal parçaları yok bir problem yok gibi duruyordu.
kendim yapamayacağımı anlayınca aradım bisikleti aldığım bisikletpro mağazasını anlattım olayı, bana beylikdüzü şubeye gitmemi söyledi.
gittim beylikdüzüne şube (hem bisikletpro nun mağazası hemde shimano service center) onlara da anlattım biraz baktı dedi tel dolanmış açıp bakmam lazım (birşey demedim)
garantiyi sordum bana "sti kollar garantiye girmiyor" dedi.

benim size bir sorum var sti kollar garantiye giriyor mu girmiyor mu ?

Scudo
Girer neden girmesin, sen bisikleti alırken tümünü birden almıyor musun, en küçük parçasına kadar girer. Decathlonda kadro ve çelik maşalar ömür boyu, diğer tüm parçaların 2 yıl garantisi var. En kötü 2 yıl garantisi vardır. Sorun halloldu mu bu arada? Sti kolun modeli neydi?

Sitesinde sohbet diye bir buton var. Bir de oradan sorun isterseniz.

Öncelikle bisikletiniz ile ilgili bilgi verseydiniz keşke. Garantiler genellikle sadece kadro için geçerli oluyor.

@CeRKeZ

Bilmediğimden soruyorum, nerede bu şekilde yapılıyor? Bilelim de oralardan almayalım bisiklet.

Shimano service center olması sizi yanıltmasın. Kendi şehrimdekine dayanarak konuşuyorum. Standartları service center olmadan öncesiyle tamamen aynı. Sadece adı var desem yanlış olmaz.

bisiklet bianchi slr 400 claris r2000 setli

accel bisikleti arayacağım pazartesi, ben aldığım yere götürdüm oradaki adam garantiye girmiyor dedi (beylikdüzü bisikletpro)

birde ben internetten aldım ve kendim kurdum garanti o zaman da olmuyor ama bana fatura felan sormadan garantiye girmiyor dedi. büyük ihtimalle yeni kol takacak internetten baktım içindeki çarklı mekanizma ayrı satılmıyor gibi, 400 lira kol 50 de işçilik yazar en az. öyle olursa yaptırmadan geri alırım rubleyi 4. dişe alıp single gibi kullanırım yaza kadar, yazında tiagra felan takarım diye düşünüyorum şimdi ama önce acceli arayacağım pazartesi.

@Kook

hayır dün bıraktım daha

evime yakın bir accell bisiklet bayisi varmış maraton bisiklet diye onlar ne yapar acaba

@Saburié
beylikdüzü kırlangıç bisiklet kulübüne git hasan abi var orada geçen gün bir tiagra kolu tamir etmişlerdi bu şekilde ona göster yardımcı olur sana

850 lira iki kolun ücreti değişim yapacaklarmış.

@Saburié
Hocam sadece sağ kol bozuksa (link) bu adresten satın alın 270₺ fiyata götürün bisikletçiye taktırın ya da kendinin takın yarısından daha ucuza halletmiş olun.

@CeRKeZ

bu r2400 benimkisi r2000 bunun vites teli yandan çıkıyor

çinden sipariş vericem yada yaza kadar 2 vitesle idare edip yazın 2. el temiz bir tiagra set bulursam alıcam artık zaten bundan sonrada sıfır bisiklet almam.

Kolların garantisi düşmedikten darbe almadıktan sonra var,
Boşu boşuna arkasını bırakmayın.

Giriş sınıfı ürün diye uğraşmayan şirketler malesef az değil,
Daha önceden benzeri bir sorunda bisikletimi tedarik eden firma donanım üreticisi ile yazışarak durumu çözmüştü, yeni parça göndermişlerdi ve garantideki parçanın montajı için de servis parası almadılar.

Sadece sağ kolu vergi dahil 275 TL ücretle yurtdışından sipariş verebilirsin, ilerde yükselteceksen de elinde satabilecek düzgün parçalar olur. (link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@fahrettin akansu

kolların üzerinde cizikler mevcut ama benim kullanımım dan kaynaklanan hiçbir problem yok. bunu böyle anlatsam da neler değişir bilmiyorum.

accell bisiklete mail attım pazarteside arayacağım. az önce baktım sahibinden de 1000 liraya benim bisikletin aynısını satıyorlar ikinci el.

(link)

@Saburié
Bu bisikletteki de st-2400.

Hocam az buz fiyatı yok bu sti parçaların peşini bırakmayın. Hem accell güvenilir ve kullanıcı dostu bir firma, daha önce bir çok entry okudum accell ile ilgili.

Benim de başıma sti kolla ilgili problem geldi. Bağayı bir uğraştıktan sonra triban 500 bisikletimi değiştirmişlerdi.

Size ne dediler parçanın bozulmasıyla ilgili kullanıcı hatası vs mi dediler. Niçin bozulmuş parça?

Bisikleti gören teknik servisten rapor isteyin. Gerekirse Tüketici hakem heyetine başvurursunuz.

@Kook

ilk gittiğimde bakmadan garantiye girmez dedi sti kollar, bisiklet şimdi beylikdüzünde benim ev ikitellide 27 km yol. cuma günü bıraktım, çarşamba günü bozuldu. bu hafta kalacak orada çünkü ben gidip alamam babam arabayla gidecek oda ne zaman müsait olursa.

dediğim gibi accelle mail attım pazartesi arayacağım belki shimano türkiyeyide ararım.

iki gün minibüsle gittim dershaneye çok çileli oluyormuş gerçekten lisenin 2 ve 3. sınıfında iyi çekmişim o çileyi, yağmur altında ıslanarak gitmek daha iyi.

sonradan aradıklarında ise zorlamadan kaynaklı dişler sıyırmış dedi ama hiç bir şeyin sıyırmadığına eminim.

@Saburié
kolda nasıl bir zorlama olabilir ki sonuçta tel gerginliği sabit ve uygulamanması gereken kuvvette telin gerginliğine bağlı

@CeRKeZ

Ben de aynı şeyi soracaktım. Kapalı bir sistem nasıl kullanıcı hatasıyla bozulabilir. Bu soruyu microshift sti kolda arıza olduğunda decathlona kaç kez sordum, her defasında farklı ve anlamsız cevap verdiler. Acaba kullanırken hareket halindeyken mi kullanmalı, dururken kullanırken de kıracak miktarda zorlyacak değiliz. Fikri olan varsa yazarsa sevinirim.

@Kook
Bu sene BİANCHİ SLR yok gençler ?????

Benim triban 520 de sağ sti kol bozulmuştu.Bisikleti alalı 6 ay olmuştu.Dechatlon'a götürdüm.Hiç zorluk çıkarmadan yenisiyle değiştirdiler.Kadro 10 yıl diğer parçalar 2 yıl garantili oluyor.Sonuçta senin kol da shimano ve 2 yıl garantisi olması gerekir.

Geri