Scudo Sports

srd elcikler

Scudo
barend takın rahat edersiniz:D benim haç kaymıyor gerçi ben elciği de değiştirdim..

bende sizin elciklerden istiyorum.:)
nereden temin edebilirim acaba??

@gvenc_mtb

Eminönünde Aslı bisiklete git diyorum sana güvenç msndede dedim amortisör içinde git :):):) 5 tl ye alırsın... Gerçekten çok şık ve rahat elcikler tavsiye ederim 3 bisikletiminkinide değiştirdim ben...

elciklerin güzel fakat off-road için sağlıklı değil :)
etli butlu olması gerekiyor biraz bizim için..

bu arada bayram bey üretici firma ile görüştünüz mü konuyu?

Elciklerin kaymaması için bildiğim bir yol var. Elcikleri takmadan evvel elciklerin içine saç spreyı sıkmak. Böylece hem yerine çok kolay takılıyor ve kuruyunca da yerinden kaymayacak şekil yapışıyor.

Ben de aynı dertten muzdaripim. Geçen hafta aldığım 2009 model Alu' mun elcikleri sürekli ve çok hareketli olmasa da biraz güç verdiğimde dönüyor ve kayıyor. Ayrıca elciklerin rahatlığını da hiç beğenmedim. Bir haftadır biniyorum daha ve ellerim nasır tutmaya başladı. Netten araştrdım çok güzel ritchey bir elcik ve bar end buldum kıyacağım paraya ve alacağım. Salcano firmasının da sanırım bizim için yapacak bir şeyi kalmadı artık, ancak umarım bu uyarılarımız yetkililer tarafından dikkate alınarak yeni model bisikletlerde kaymayan (mesela kilitli) ve rahat elcekler kullanırlar ve daha sonra Salcano bisikletleri tercih eden arkadaşlar böle bir sorun yaşamazlar.
Saygılar

Aynen öyle,Ben de NG 101 SRD aldım ellerim artık elciği içe doğru ittirmektan yara oldu :)

Arkadaşlar bütçeniz uygunsa scott ın neopren veya foam elciklerinden tavsiye ederim. Ben aldım daha takmadım ama bugüne kadar kullandıklarım arasında gerçekten verdiği his ve performans açısından çok üst seviyeler. Fiyat olarak 10 euro civarındalar. Netten sipariş vermekte mümkün tabiki...

arkadaşlar bendede NG 101 SRD var ilk aldığımda elcikler beni sinir etmişti bende 15 gün önce elcikleri cıkartıp oraya 2-3 kat elektirik bandı sardım o günden beri kayma olmuyor :)

:D bence elciklerin altına halı kaydırmaz sarın :D:D daha da kaymaz :D:D :D

arkadaşlar ıcbırsey yapmanıza gerek youk bende eskı bır srd kullanıcısı olarak yıkandıgı zamn bısıklet bır kac saat sonra daha kaymıyor bılgılendırım demek ıstedım

alyanlı elcik yani ingilizcesi lock on grips nereden bulabilirim.çok aradım ama türkiyede yok.alyan kısımları kırmızı olanlar süper . yada mavi .

Basit bir yöntem ama etkili, elciğin içine saç spreyi sıkın yerine takarken. Sprey kurumadan elciği yerine oturtursanız hem takarken kolaylık olur, hem de içeride sprey kuruyunca yapışkan bir tabaka bıraktığından oynama yapmaz. Sökeceğiniz zaman da ince uçlu bir tornavida ile dikkatlice elciği kenarından kaldırır, 2 damla su damlatırsınız içine, ıslanan saç spreyi yine kayganlaşır, elcik de kolayca çıkar.

@Onur Kahraman

xc parçaları satan sitelerde bulmanız zor.

(link)

umarım link verdiğim için sorun çıkmaz..

@serkancalar

Aynı yöntemi bende kullanıyordum.Gerçekten işe yarıyor.Son zamanlarda erdoganlar bisikletten beyaz barent tıpası aldım artık sorun olmuyor...

Bende kayma sorununu 2-3 gündür yaşıyordum ve elcikleri çıkartıp 1 kat elektrik bandı sardım.Elciği geri takmak biraz zor oldu ama şimdi istesem bile zor oynuyor. :harika:

Geri