Arkadaşımın sedona 410 2016 model bisikletinin arka aktarıcısı da kırılmıştı. Bana getirdiler tamir etmem için ben de bulamadım internette bir türlü. Bisikletin garantisi bitmişti. Sonra aslı bisikleti aradım bu ürünü satın almak istediğimizi belirttim fiyat bilgisi sordum fakat bu ürün için fiyat veremeyeceklerini bize satamayacaklarını sadece yetkili servisin başvurusuyla ürünü elde edebileceğimizi söylediler. Ürün yedek parça statüsündeymiş onların dediğine göre. Sonra ciddi şekilde araştırdım görebildiğim kadarıyla başka hiç bir marka bisiklet bu ürünü kullanmamış. Yani Sedona sanki Sram'a bu ürünü özel ürettirmiş gibi bir durum var.
Yetkili alt bayilerden de fiyat ve süre anlamında tatminkar bilgi alamayınca arkadaşıma durumu anlattım. Beklemeyelim dedi. Biz de shimano'ya geçtik 3x8 Ef 65 kol ve shimano acera arka aktarıcıya dönüştürdük bisikleti. Montajını tek başıma yaptım zor olmadı siz de yapabilirsiniz. Orta aktarıcıyı değiştirmedik sram ve shimano uyumluydu.
Arkadaşıma bisikletten 2 tane aldırmıştım. Biri hala orijinal sram diğeri shimano arkadaşım uzun kullanımların sonucunda shimanonun orijinalinden daha iyi olduğunu söyledi.
Kollardan biri bozuk olmasa kolu değiştirmeyecektik fakat orijinallerin acera ile uyumlu olacağını tahmin ediyorum. Olmazsa da ef 65 daha hafif bir set değiştirmek zorunda kalırsanız üzmez.
(link)
(link)
(link)
Son resimdeki arkadaşımın diğer orijinal kalan sedona 410'u.