Scudo Sports

Sram-Shimano uyumu hakkında soru

Deniz Caz

Daimi Üye
Tepki
63
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar yeni bisikletim de Vites sistemi

arka attırıcı - sram x5 veya x7
ön attırıcı - buda x5 veya x7
vites kolları - shimano xt
ruble - shimano deore veya sram x5-x7 olabilir

bu sistem sorunsuzca çalışır mı acaba sram da 1.1 çekiş yapıyormuş yani ona uyumluymuş ama shimano ile ilgili bir çekiş derecesi bulamadım şimdi bütün parçalar sram olsa vites kolları xt olsa sorunsuz çalışırmı :) sorum bu xt vites kollarının görünümünü çok seviyorum ondan

Scudo
Kollar 9 vites ise ben talibim sen de bi sram alırsın artık :p

Shimano 1:2 yapıyor yani tel 2 mm hareket ederse aktarıcı 1 mm hareket ediyor...tam bir bilgim yok ama bence sorun çıkar gibime geliyor.yinede daha tecrübeli birine sormak gerek

• Beğen
Tepkiler: Deniz Caz
Çalışmaz.
Shimano'nun sistemlerinde tel 1 mm oynadığında attırıcı 1.7 mm oynar, SRAM'de ise tel 1 mm oynadığında attırıcı da 1 mm oynar.
İnce ayarla belki, bir ihtimal, ön attırıcı çalışabilir ama arka attırıcı mümkün değil.
Ruble problem çıkarmaz, Shimano ve SRAM rubleleri birbirine uyar.
SRAM vites kolu almanız lazım.

tüm arkadaşlara teşekkür ederim bu bilgiler iyi oldu kullanan sramın vites kollarında baş parmakla alttan düşürüyorsun vitesi shimanoda çift yönde düşürme var ondan :) neyse artık srama geçecez sram kullanan arkadaşlar performansı hakkında yorum yapabilirlese çok iyi olur performansı iyi deniliyor ama sağlamlık konusunda iyi değil galiba

7500 km'dir Sram X4 kullanıyorum,5000. km'de bir ayar çektirmiştim ilk aldığımdan beri 8'e biraz zor atıyordu(epeyde erteletmişim:D sorun tel gerginliği).Bence Sram'ın parçaları hem hafif hemde daha sağlam,gösterişli.Sram Shimanoya göre biraz sert,vites geçişleri,vites kolu vitesi hemen hissedersiniz.Ben almadan önce yok ayarı çok zor,parçası piyasada yok,sağlam değil falan filan palavra Sramı kullanan kesim belli.Shımano Slx sistem kullanan bi arkadaş vardı adam benim yaptığım km'nin yarısını ya yaptı ya yapmadı Aynakol,zincir,ruble telef ben 6.000. km'sinde zinciri değiştirirken Sramın en alt modeli diyebileceğim rublenin 3,6 dişlilerini yemişim.Oda zincirin uzamasından,değiştirmesem sorun yok.Şuan rubleyi bi arkadaşıma verdim eski 9'lu shımano zincirle kullanıyor sorun yok:D...Bundan sonra Ya x7 ya x9.Bir kaç kere shımano kullandım inişlerde vitesin geçip geçmediğini anlıyamadım o derece ses filan yok,zaten pekte hissetmiyorsun.Ben sert geçişlere alıştım ondan biraz tuhaf geldi :D uzun yol turcularının kullanması lazım Shımanoyu doğayla iç içe filan(gerçi bizde doğa,dere,tepe yapıyoruz ama mekanik ses daha çok hoşuma gidiyor).Mtb'cilerin çoğu Sramı tercih ediyor artık. Shımano kolların Sramla uyumlu olanları ve olmayanları var.Erdoğanlar bisiklette görebilirsin,Kaçlı sistem yapacaksın bilmiyorum ama vites kolunu x5 al(8,9,10'lu versiyonları mevcut) arka aktarıcı x7,rubleyide Sram al.

Can abim bu bilgiler için çok teşekkürler arkadaşın sram x4 ve x5 karışımı vites setini kullandım deoreyle arazide kıyasladım shimanoda taşın üzerinden sekince felan zincir attı kaç defa sramda hiç sorun olmadı o şartta vites atıp pedal bile attım bu peformansı çok hoşuma gitti Vites kollarını shimano xt geri kalanı x5 yapmak istiyorum vites kolunda sorun yaparmı onu merak ediyorum çoğu kişi ince ayarla halledersin dedi ama kararsızım :D

bu arada aklımda 9*3 var ama 2*10 da yok değil

sram kollarla sadece on aktarici shimano calisir

Merhabalar konuyu hortlatıyorum ama sram s1000 aynakol xt 781 ön değiştirici hg95 zincir xt arka değiştrici xt 10lu ruble uyumu nedir. Kadro rockrider 8.3 göbek pressfit bb92 olduğu için shimano hallowtechlerle uuumlu değil diye biliyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Vites kollarını xt almak istiyorum buarada.

arkadaslar bugun bisiklet aldim bisikleti aldigim arkadas aynakolu 2 yapraktan tek yapraga dusurmus zincir atmasini onlemek icinde on aktariciyi sokmedi bana x9 kol verdi ben aynakolu 2 yapraga cevirip sram kolu shimano aktariciya baglayabilir miyim

@umudo123
Umut sorun yok shimano ve sram kombisi yapiliyor. x9 kolu iyi bir ayarla sorunsuz shimano ön aktaricisiyla kullana bilirsin.

• Beğen
Tepkiler: umudo123
@umudo123
Rica ederim ne demek. Diger özelden sordugun soruyuda daha yeni gördüm, yarin aksam insallah onuda cevaplarim ok.

@Murat Cömez
hocam bisikleti aldim bile bugun alacagim icin sormustum begendim bisikleti yani 29 jantta tereddutlerim vardi ama cok akici geldi

@umudo123
Aldiysan hayirli olsun ugurlu olsun, kazasiz belasiz kullanmak nasip olur insallah. Ozaman cevap vermeme gerek kalmadi.

Merhaba arkadaşlar elimde ultegra di2 sti kol var. Ben bu kolu sram etap attırıcılarda kullanabilirmiyim?

@BarkinD maalesef kullanamazsiniz. Di2 kablolu bir sistem. Etap ise apayri bi altyapiya sahip kablosuz bir sistem. Ikisinin birbiriyle uyumlu calisabilecek hic bir parcasi yok.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve BarkinD
Geri