Scudo Sports

sram red mi dura ace mi

hangisi

• sram red

• shimano dura ace

• Campagnolo Super Record....

• Toplam katılım
    82
evet arkadaşlar oylama daha bitmedi devam edelim ben Campagnolo Super Record diye düşünüyordum aslında hiç biyerde set bulamadım ama yinede sram red 1 adım önde gidiyor neden sram red de Campagnolo Super Record değil arkadaşlar.red 10x2 li sisteme sahip galiba Campagnolo Super Record ise 11x2 li sisteme sahip olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: asirtioglu
Scudo
Neden mi? Türk insanı için imaj herşeydir susuzluk hiçbirşey...Türkiye de Campagnolo u nerden bilsin kendi yaşadığı fanusundan dışarısını görmemiş insan? Belkide hayatında ilk kez duyuyordur, malum dağ bisikleti komponentleride üretmiyor çünki, tamamen yol bisikletine uzmanlaşmış:) O yüzden Sram ın önde gitmesi çok doğal :)

ama süper record daha iyi gibi fiyat aralığıda sramle aynı gibi ebaydan falan bulabilirmiyim bide iyibey var ebay ın türkçesi diyolar doğrumudur?aslında hemen almıcam 2 yıla yada 3

@Hasan Çağri

-Hasan bahsettiğin resmi kaynakların kaynakçasını versene bir gözden geçireyim.
Amerika tüketici hakları derneğinin ( resmi) istatistiklerinde Campagnolo tek başına yol malzemelerinde en yüksek parsayı götürüyor, arkasından gelen en büyük rakibi Shimano. Sram'ın bu markete girişi henüz çok yeni fakat Sram'ın bu rekabet içine girişinden en büyük zararı Shimano gördü ( Amerika pazarı için).
Sram'ın aynı zamanda MTB malzemelerine tam gaz girişi zaten Shimano'yu ciddi sarstı, pazarı kaptırıyor.

Yol ekipmanlarında şu an en ileri teknoloji Campagnolo'da(hep öyleydi gerçi:D). Shimano yol malzemelerinde ciddi geride kaldı. 11speed e hala geçemediler ve crank arm'larda hala carbon malzemeyi kullanamıyorlar. Pilli, akülü ıvır zıvır vites attırıcıları ile teknolojiyi yakaladıklarını reklam etmeye çalışıyorlar.

Bana göre üst düzey yol-yarış malzemelerinde Campagnolo hala ve en az 5 yıl ileride. Gerek dayanıklılıkları gerekse mükemmel çalışmaları ile birinci sıradalar.
Şu an Campagnolo S Record'un yanına yaklaşacak hiç bir malzeme yok.

Bence Shimano Campagnolo'dan sonra hala en iyi yol malzemelerini yapıyor.
Ultegra serisi muhteşem, Dura Ace serisi tamam son derece dayanıklı ve iyi işleyen bir grup fakat fazla sert ve gürültülü. Birde vites kabloları hala böcek anteni gibi yandan çıkıyor, hala STI sistemde buna bir çare bulamadılar.
Ama yinede hakkını yemeyelim, Shimano en iyilerden.

Sram' a gelince; Palavra, alırsınız 10.000km. de atarsınız, bitmiştir. Çok dayanıksız ve hata payı fazla olan bir ürün. Sram'ın tek iddaası "en hafifle" gelmek, piyasayı buradan vurmaya çalışıyor. Shimano'nun ciddi rakibi.

Şu malzeme sertlik ölçme aleti konusunda Hasana katılıyorum.
Yukarıda yazan arkadaş şaka gibi. Ne bu nabız ölçermi?
Bahsedilen sertlik, dayanıklılık testleri milyon dolarlık ekipmanlarla gerek fiziksel gerekse kimyasal testlerle uzun süre ve karşılaştırmalarla yapılıyor.
Ayrıca " en serti" ölçmek zaten bir kriter değil. Yeri geldiğinde belli malzemenin belli yerlerde belli bir sertlikte ve esneklikte olması gerekir, buda başlı başına alaşım nitelikleri vs. gibi faktörleri getirir. Yani bu konu bizim için biraz fazla derin.

Mustafa abi, Campagnolo un çok yakın bir süre içinde (1 yada 2 yıl) 12 speed e geçeceğini düşünürsek sram ve shimano nun ne kadar geride kaldığını daha net görürüz. Onlar daha 11 speed e bile en az 2 yıl daha geçemeyecekler. Campagnolo 12 hızlı rublelerin patent haklarını çoktan almış durumda. Hatta aldıkları patentteki teknik veriler ( 4.6mm lik ölçü ) daha ilersi için 13 hızlı rublelere bile imkan verir nitelikte zira 11 hızlı rubleler 5.8mm zincir kullanıyorlar;)

Buda Shimano ve Sram ın çaresizliğinin resmi belgesi olan 4.6mm ve 5.8mm lik campagnolo a ait olan patent hakları:)

Shimano ve Sram en az 10yıl daha Campagnolo un gerisinde kalmaya mahkumlar. 11 li sisteme geçmek için Campagnolo un 12 rubleye geçmesini beklemeye mahkumlar, campagnolo hiçbir şekilde 12 li sistreme geçmeden 5.8 mm lik 11 li sistemin üretim iznini bu iki firmaya vermez.
http://4.bp.blogspot.com/_atrK-jBKJKY/Sw6DdrKNd1I/AAAAAAAAJzs/onYLK2RQI-M/s1600/campagnolo+12+speed+patent+application.bmp

@kuduzk9

Campy 8-9 speed sistem kullanmış birisi olarak Evet daha iyi.

@kuduzk9

Yok nesi iyi olacak? En iyisi vitessiz bisiklet:D

@Mustafa İçdağ

Mustafa abi çok haklısın ve hatta 10.000km de biraz iyimser bile olmuş. Bir arkadaşım yeni aldığı sram red lerin her yarışta ayar bozmasına dayanamayıp duraace'e geçmişti. Benzer problemleri başkalarından da duydum. Sram piyasaya hızlı girdi, popüler birkaç takım ve sporcu ile güzel reklam yaptı ama halen yukardaki 3 lünün arasında dayanıklılık ve güvenilirlik olarak en geride olanı. Yalnız çok hızlı gelişiyorlar, sıralama birsüre sonra değişebilir.

@Mustafa İçdağ

Evet Campy gerçekten bambaşka. 10lu Chorus kullanıyorum. Super record ile kıyaslanamaz ama bu bile beni fazlasıyla mutlu ediyor. Yalnız özellikle aynakolda Shimano'nun hakkını yememek lazım. Diğer tüm ekipmanlar için oyum campy e ama aynakolda Shimano 2010 DA serisi ile çok iyi iş çıkardı. Ayrıca Shimano carbon aynakol yapabiliyor, yaptıda ama mevcut aluminyum model bile bence Superrecod'un üstünde..

http://www.jimlangley.net/shimda_c.jpg

@Güney Tuncer

Yanlışım varsa düzeltin ama burada bir yanlış var sanırım.
Shimano Dura-Ace 7800 C model Carbon ( kaplama) modeli sadece 50 adet ve USA için üretildi. Bu seri üretime geçilemediğinin zaten kanıtı.
(link)

İkinci bir konu ise Shimano bu ayna kolu full karbon yapamadı hala.
Burada yapılan; Aluminium core üstüne carbon giydirme dir. Yani şöylede bakabilirsiniz olaya, bazı arkadaşlar kadrolarını karbon folye ile kaplıyorlar ve aaa bakın size karbon kadro oluyor.:D
(link)
(link)

İşin birde şöyle traji-komik yanı varki, Shimano kendi sitesinde Karbon fiber malzeme teknolojisinde 20 yılı aşan tecrübesinden ve bu tecrübenin "Balıkçılık malzemeleri" üretiminden geldiğini
belirtiyor. Daha önce dediğim gibi Shimano en iyisi gitsin balık oltası yapsın.

@Mustafa İçdağ

Cahilliğimden soruyorum , kusura bakmayın .Component bilgim sizlere göre çok zayıf. 11speed sistemden kastınız 2 x 11 = 22 vites değil mi?

Ben vites sayısına çok önem vermiyor , dişli sayısına bakıyordum . Yanlış mı yapıyordum bugüne kadar?

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
@Ali Gelir

şöyle açıklayalım Ali bey...

10 lu sistem bir 11-25 ruble mi bir sporcu için daha geniş bir tork bandı sunar yoksa 11 li sistem 11-25 ruble mi daha geniş bir tork bandı sunar? Bunu otomobil şanzımanlarındaki vites oranları gibi düşünün.

5 li bir rublede de küçük diş 11 büyük 25 olabilir ama o rublede dişliler: 11-14-17-21-25 diye gidecektir.... Ama bu dar bir tork aralığı sunacak, vites oranları birbirine çok uzun olacak ve vitesler arasında sabit bir kadans tutturmanızı zorlaştıracaktır. Sabit kadans tutturamadığınız için bu size ağrı ve yorgunluk olarak geri dönecektir. Aynı şey 10 lu ve 11 li sistemler içinde geçerli. en küçük ve en büyük dişler tabi ki önemli ama o iki uç dişli arasındaki oranlar da en az o kadar önemli.:in:

Örnek olarak biri 10 lu diğeri 11 li sistem olan iki 11-25 rubleyi ele alalım.

Birinde oranlar şöle:

10 speed 11-25: 11-12-13-14-15-17-19-21-23-25

11 speed 11-25: 11-12-13-14-15-17-18-19-21-23-25

işte fark burda, tork bandı daha geniş ve orta oranlardaki denge daha düzgün, vites geçişleri sonrası kadansınızı sabit tutmanız daha kolay. 10 lu rublede ki bu dengesizlik özellikle 11-27 ve 11-29 lu rublelerde daha da göze batar hale geliyor. Yani üst ve alt son dişliler arasındaki oran açıldıkça aradaki fark 10 lu ruble için, 11 liye göre daha büyük bir problem haline geliyor.:in:

@Aytaç Biber

Güzel açıklamanıza ilave bir seçenek olarak, vites geçişlerindeki tatlı ahengi bozmadan 11-27 ruble kullanmanıza da imkan sağlar:) atıyorum daha dik yokuş tırmanmak için:)

O yazıda belirtmek istediğim sramın hepsinden çok sattığı değil hepsinden çok satış rakamlarını büyüttüğüdür...

Yan, campy 100 den 105 shimano 100 den 105 e çıktıysa bu sene sram 100 den 130 a çıkmış durumda satışmiktarı olarak.

Tabikide bu en çok sattığı anlamına gelmez ama şuanda piyasada büyüme yolunda hepsinden iyi gittiği anlamına gelir...

Sram kullanıp campy e shimanoya geçen elbet vardır memnun kalmayıp belki ama, bir çok üreticinin açıklaması sramlı yol bisikletleri ile yol bisikleti satışlarının artışa geçtiği yönünde...

Yani sram teknolojik olarak onlar kadar başarılı olmasa bile şuan ilk defa yol bisikleti alan bir kullanıcı için diğerlerinden daha öncelikli bir tercih oluyor...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Çağrı;

İlk kez yol bisikleti alacak birinin Sram ı yada shimano yu Campy e tercih etme olasılığı tabi ki daha yüksek, çünki bu kişi zaten ya amatör dür ya da dağ bisikletinden geliyordur. Her iki ihtimalde de Campy ye yabancı yani. Ama tecrübe ilerledikçe, yol bisikleti dünyasına daha detaylı ve bilgili bakmaya başlayınca bir sonraki bisikletinde Campy ye yönelmemesi çok ama çok ufak bir ihtimal olarak kalır bana göre.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
@Aytaç Biber

Evet açıklamalar çok güzel . Ben olaya bu açıdan bakmamıştım . Kadansın daha istikrarlı olması açısından mantıklı . Yarış hayatım olmadığı için bu ayrıntıları kaçırıyorum . teşekkürler

Benim bildiğim kadarıyla federasyonun büyükler seviyesinde dişli sınırlaması , vites sınırlaması yok . Yıldızlarda var .

@Aytaç Biber

E zaten bende onu demişim ya :D

@binRR
Çok doğru, ben 8 speed sistemde 12-25 kullanırken, şu anda 11 speed sistemde 12-27 kullanıyorum. Bu bana hem extra bir 27 dişli veriyorki geriye kalan dişliler 12-25 için 10'lu bir dağılımda çok daha yumuşak geçiş sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: binRR ve Cem Unden
@Ali Gelir

O farketmez, o sınırlama zaten yıldızlarda antrenör kontrolünde hep vardı zaten. Hatta arka vitesi son iki ruble için kitlerlerdi. Bu genç sporcuların hem kadans geliştirmesini hemde erken yaşta adele zedelemelerini-yakmasını engellemek için kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Aytaç Biber

amatörlük bu değil bence yarışcılar kullanıyor diye kullanmak mantıksız bence m.shumaer ferrarı kullanıyo dıye ferrarımı ıyı yada brıdstone kullanıyor dıye bızdemı kullanıcaz. bmw teknık olarak hepsınden ustun 20 yıldır bılınen bısey,her marka aracta goodyear daha ıyı fren mesafesı ve yanal ıvme gosterıyor halbukı. bu ıs sponsorla alakalı campy yarıscılara destek olursa onlarında yapıcagı bısey yok sonucta adam alıcagı paraya bakıyor.medem aralarında 25 g var niye daha fazla para odiyimki.

Geri