Scudo Sports

Sporcu lisansı nasıl çıkarılır?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
19 yaşındayım ve sporcu lisansı nasıl çıkarılır? Faydaları ve getirileri neler? Bildiğim kadarıyla gümrükte bazen faydası oluyor. Bisikleti hobiden ayrı olarak bir spor olarak nasıl yaparım? Yaşım geçti mi bunun için acaba? Yarışmalar filan için de dahil.

Scudo
Selam,
Gençlik İl Spor Müdürlüğüne başvurup çıkarabilirsin. Sanırım fotograf ve nüfus cüzdanı ve tek hekim raporu yeterli oluyor. Eğer bir kulübe bağlıysan kulüp sporcusu, değilsen ferdi sporcu olabilirsin. Hemen her yaş için yarış kategorisi var bildiğim kadarıyla. Yarışlara lisanssız giremezsin, diğer getirisi ne bilmiyorum

teşekkür ederim.herhangi bir klübe bağlı değilim :(

ferdi veya klüp lisansı arasındaki fark nedir?avantajları ve dezavantajları nedir?

ferdi sporcu olursan yarışlara gidiceğin zaman üm masrafları kendin karşılarsın, yarışta derece elde edersen harcırahın tamamınıda sen alırsın. klüp lisansını kendi kafana göre alamazsın, bulunduğun yerdeki herhangi bir bisiklet klübüne giderek takıma girmek istediğini söylersin. özel klüplerde nasıl işler bu süreç bilmiyorum ama gençlik spor klüplerinde antrenör seni bi dizi kısa teste tabii tutar, nabzın felan ölçülür eğer uygun görürse sana bi kaç kağıt verir bunları doldurup 2 tane vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile antrenörüne teslim edersin. ertesi güne kalmadan lisansın çıkmış olur. klübe bağlı spor yapmanın avantajı bu işi bilen tecrübeli antrenörler ile çalışma olanağı, yarışlarda ve antrenmanlarda takım ruhunun oluşması felandır. ayrıca bisikletin ve giyiminde klüp tarafından karşılanır, verdikleri malzemeler klüp adına lisanslı olduğun sürece senindir.

teşekkür ederim :) ben yaz tatillerinde ve sömestrda kendi memlektimde oluyorum, memleketimde GSİM ve özel bir klüp var fakat üniverstemin olduğu şehirde sadece GSİM var.sizce hangisine başvuru yapmalıyım?ve örneğin kışın üninin olduğu şehirdeki GSİM ne yazın sa kendi şehrimdeki GSİM de devam edebilirmiyim?

klüp değişikliği yapamazsınız ama gittiğiniz şehirdeki klübün antrenöryle görüşüp orada bulunduğunuz süreç içinde o klüp ile birlikte antrenmanlara çıkabilirsiniz. tabii kayıtlı olduğunuz klübün antrenöründende izin alırsanız faydanızadır. klüp değişimi şöyle oluyor. sene içinde 1 kere lisans alabiliyorsunuz. lisansınızı aldıktan sonra klüp değiştirmek istediğinizde antrenörünüzün bonservisinizi vermesi gerekmektedir. verdiğini varsayarsak yeni sezonda başka bir klüple devam edebilirsiniz. klüpten ferdiye geçiş yapmak istersenizde yine sezon sonu, (aralık 30) yeni lisansınızı alırken kağıtta ferdi kısmını işaretliyorsunuz. klüpten ferdiye geçiş yaptığınızda bıraktığınız klübe 2 sezon boyunca geri dönemezsiniz. ferdiden başka bir klübe girmek istediğinizde sezon sonunda yine o klübe geçebilirsiniz. sezon içinde klüp değiştirmek yasaktır.

• Beğen
Tepkiler: Goktug.alp
Türkiye de Ulusal bisiklet yarışlarına girebilmek için, bisiklet sporcu lisansı çıkarmamız gerekiyor. Sporcu lisanları yalnızca bir sene için geçerli, her sene vize işlemiyle yenilenmesi gerekiyor. Lisans çıkartmak öyle masraflı bir iş değil, küçük bir maliyeti bulunuyor.

Gerekli Belgeler:

Lisan çıkarmak isteyen sporcunun aşağıdaki belgelerle bağlı bulunduğu il müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
(Belgelerin, kulüp veya ferdi sporcu tarafından daktilo veya bilgisayar ile doldurulması şarttır. Lisans işlemlerinden ücret alınmaz.)

a) Nüfus cüzdanı aslı veya noterden tasdikli örneği.(notere gerek yok aslı ve fotokopisi ile gidersen sorun olmaz)

b) Kulüp lisansı için 3 adet, ferdi sporcular için 2 adet fotoğraf.

c) 18 yaşından küçükler için il veya ilçe müdürlükleri veya köylerde muhtarlıklarca tasdiklenmiş veli izin belgesi,

d) Sağlık İzin Belgesi (Sağlık Raporu). (Bu belge en yakın sağlık ocaklarından veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınabilir.)
Sağlık raporu aşağıda göreceğiniz belgenin üzerine doktor tarafından muayane edilip kaşelenecek.

e) Kulüp adına lisans alacaklar için iki adet, ferdi lisans alacaklar için bir adet tescil fişi.
bunuda aşağıda göreceksiniz örneğini.

İl müdürlüğüne yada spor gençlik müdürlüğüne , sporcu lisansları ilgili birimi öğrenin telefon açın o şekilde belgelerle gidebilirsiniz.
belgelerle birlikte müracaat edildikten sonra belirtilen zaman zarfında ( bazen aynı gün de verilebiliyor ) lisans işlemleri tamamlanır.

Lisanslar bir yıl boyunca, o yılın 01 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasında geçerlidir.

Lisans Yenileme:

Yenileme işlemleri için her sene sağlık belgesi, 2 adet fotoğraf ve eski lisansının il müdürlüğüne verilmesi yeterlidir.

Gelelim sonuca..

Sadece alttaki linkten formu basip ilgili kısımlar doldurularak ve (formdaki sağlık raporu yazan yerin doktor doldurup imza kaşe yapacak) 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi ile gitmek ferdi sporcu lisansı için il veya ilçe spor gençlik müdürlüğüne giderek lisans çıkarmak için yeterlidir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Aziz Özkan
teşekkür ederim sanırım 1 ocaktan sonra lisans çıkartmalıyım.eger şimdi çıkarırsam 1 aylık ömrü olacak.

@Gürkan Karataş

Ferdi lisanslı sporcular derece yapsalar bile direk harcırah alamıyorlar diye biliyorum. Yanlış bilmiyorsam ferdi lisanslı sporcuların harcırah alabilmeleri için aynı ilden diğer ferdi sporcularla birlikte il karması oluşturmaları, bunu da gençlik ve spor il müdürlüklerine onaylatmaları, onaylatırken de "harcırah ödenmemiştir" gibi bir ibare yazdırmaları lazım. Yani alıyorlar da direk alamıyorlar :)

Takım sporcusu olursan bu işlerle kafile başkanı ilgilenir, sen işine bakarsın:)

yarışa katılan ferdi sporcuların kafile listesi oluşturup yarıştan önce onaylatmaları gerekli. zaten kafile listesi olmadan yarışa katılamıyorlar. klüptede ferdide de aynı olay, takım olduğunda antrenörn ilgilenir bunlarla, ferdi olduğunda kendin takip edersin.

sanırım mantıklı olan GSİM ye katılmak :D

@Gürkan Karataş

bisikletimle mi gitmeliyim eger test yapıyorlarsa?

test dediğim nabız testi, ilk önce 3-4 dk hafif koştururlar, ısınman için, sonra bi mesafeyi tüm gücünle koşarsın, zaman-nabız oranına göre alır yada almaz. o nedenle bisikletinle gitmene gerek yok .

@Gürkan Karataş

bir yanlışı düzelteyim kafile listesi olmadan yarışa sporcular alınıyor fakat yarışı kazandıklarında hiçbir ödül alma şanşları olmuyor sadece eğlencesine yarışmış oluyorsunuz bu sene aynı olay başıma geldi kafile listesinin alınması gerektiğini yarışa gidince öğrendim yapacak bişey yoktu öylece yerıştım harcırah falanda alamadım tabiki

gsim ye katılırsam yarışlarda onların bisikletini, antremanda kendi bisikletimizi mi kullanıyoruz?

her kulübe göre değişir. bağzıları sadece forma verir, bağzıları bisiklet,forma vb. verir .

ben şimdiye kadar kendi bisikletiyle yarış koşan klüp sporcusu görmedim.

yarışlarda bir tip bisiklet belirlenir örn salcano xt donanımlı herkes bu bisikleti kullanır farklı bisiklet kullananlarda tabiki var

peki gsim ve özel klüpler nasıl bir yapıya sahip? adana ve kayseri için hagisi daha iyi yeni başlayan ve 19 yaşında birisi için ve bu spora başlamak için yaşım nasıl?bizden geçtimi :D kayseride sadece gsim var fakat adanada gsim ve özel bir klüp var.

Aslında biraz geç kalmışsın diyebiliriz. başarı isteyen klüpler en fazla 16 yaşında alıyor.

Geri