Scudo Sports

Specialized Yardım: Allez C2 mi Secteur C2 mi?

Sabih Bağcı

Trakya Bisiklet Kulübü
Tepki
201
İsim
Sabih Bağcı
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
1-2 aya yol bisikleti alacağım ve specializedların araştırmalarını yapıyorum ve hem fiyat hem özellik açısından allez c2 ile secteur c2 arasında kaldım kullananlar bilenler bi yardım etsin :)

Scudo
kafan karışsın istemiyorum ama claris ile başlamak ister misin yol bisikletine? yani specialized iyi bir marka ama başlarken daha donanıma yönelik bir tercih seçerdim ben olsam ki öyle(carraro cr052) yaptım :D bu işi ilerletince de donanım ve kadro açısından güzel bir bisiklete binmenin doğru olduğunu düşünüyorum. iyi akşamlar :)

Merhaba,
Bende alırken ikisi arasında kalmıştım. Secteur de alın borusu daha yüksek, Allez de daha kısa. Secteur endurance diye tabir edilen sınıfa daha yakın, ben Allez tercih ettim çok da memnun kaldım. Bol şans.

Allez daha agresif olan bir bisiklet, Secteur ise daha geniş lastik takılabilen bir bozuk yol bisikleti denebilir, ayrıca secteur de titreşim engelleyicide var. Sürme amacına göre tercihinizi belirlemekte fayda var. Secteur de needen bu kadar düşük seviye donanım kullanıyorlar onu da anlamış değilim. En azından 105 setli bir secteur modeli olmalı, onunda sebebi Roubaix modellerini kimse almaz diye yapıyor olabilirler. O kadar çeşitm Roubaix var ama Secteur çeşit olarak çok az

@Hasan SAYLIK

Yüksek donanımlı Secteur modelinin olmamasının sebebi, karbon fiberin endurance sınıfı bisikletler için çok daha uygun bir malzeme olması. Aluminyumdan hafif ve rijit kadro yapılabiliyor ama yolun bozukluğuna karşı dikey olarak esneyip yanlamasına esnemeyecek kadro yapamıyorlar. Bu yüzden Sora grupsetli Roubaix var ama Tarmac'ta en düşük donanım 105.

@Murat B.

Benim de kafamı karıştırıyordu bu durum sizin mesajınız konuya açıklık getirdi. Başlangıç için orta donanım aluminyum endurance alma fikrindeydim ama bakıyorum Scott ta aluminyum endurance seçeneği hiç yok, specialized ve cannondale de ancak giriş seviyesi var claris ve sora gibi üstelik mesela specialized alleze koyduğu alaşımı değil giriş seviyesi alaşımı koyuyor.. Meridada var gördüğüm kadarıyla fena da bir seçenek değildi sanki Ride 400 6066 aluminyum, fulcrum jant, 105 set ile ama o da Türkiyeye getirilmiyor. Listede sadece tiagralı merida jantlı ride 300 var ki bayide de yok.
İyi bir allez elite mesela carbon endurance fiyatına geliyor neredeyse..

Aynı durumda ve aynı şartta olan biri olarak konuyu takipteyim. Tek merak ettiğim 2015 modelleri gelecek mi yoksa 2014 model satışları devam edecek mi ?

@sarper tuncer

Araştırmalarıma devam ediyorum onuda ekledim :) teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Sarper Tuncer
Geri