spd yararlı bişey mi?

marule

Daimi Üye
Kayıt
18 Mart 2007
Mesaj
398
Tepki
406
Şehir
istanbul
merhaba arkadaşlar, ben bir spd almaya karar verdim marka fln daha araştırmadım ama bu spd ne kadar yararlı onu merak ettim. mesela ben bugün bi dağa tırmandım (%40 dağ %60 asfaltta kullanıyorum bisikleti) bazı rampaları tırmanırken ayağımı yere koymam gerekti, yada bazı yerlerde takıldım ve ayağımı yere koyarak düşmekten kurtuldum. ve bu beni "acaba spd alırsam, sürekli düşecek miyim" sorusunu sormaya itti. kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyo? alayım mı bir spd?
 
Scudo

ilkerikier

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
368
Tepki
251
Şehir
izmir
Bence kesinlikle almalısın.Ben ilk bisiklete bindim ve 2. gün spd taktım. çıkışlarda da düz yolda da faydasını görürsün tabi bir de inişlerde bisikletle bir bütün olmak için de gerekli.
ilk aldığımda gevşek vaziyette kullanıyordum kolay bir hareketle çıkıyor ama tabi bir iki sefer düşebilirsin ama alıştıktan sonra bir daha normal pedala geçmezsin herhalde
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Marule kilitli pedal daha önce forumda çok tartıştığımız bir konu.
Düşerken, inerken merak etme hemen çıkıyor, yeter ki alış. Başta herkes çekingen yaklaşıyor ancak şu da bir gerçek ki bir alışan bir daha düz pedala bakkala giderken bile basmak istemiyor:)
 

Oxsy

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ekim 2006
Mesaj
1.899
Tepki
2.003
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Focus
Bisiklet türü
Yol bisikleti
kesinlikle her binici için gerekli bir sistem...
 

Erhan Doğaner

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Aralık 2006
Mesaj
1.023
Tepki
63
Şehir
Ankara
Düşünmen hata... alıştıktan sonra çok keyif alıcaksın. kesinlikle almaya değer...
dağda yada asfaltta kullanman önemli tabii ki ama her ikisi için de gerekli. en azından bisikletinle tek parça oluyorsun ve güç kaybı minimum a iniyor.
görüşmek üzere
 

marule

Daimi Üye
Kayıt
18 Mart 2007
Mesaj
398
Tepki
406
Şehir
istanbul
saolun valla bu kadar güzel yorumlara bi tane alıcam artık, bu ayki bisiklet harcamamı -dayanamayıp- yaptım o yüzden 1 ay sonra alcam, o zmnda tavsiyeleri bekliyorum:)