spd teknigi ve yuksek kadans

Rüzgar Yolgezer

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2011
Mesaj
263
Tepki
41
Şehir
istanbul
Bisiklet
Cesur
Merhabalar,

Fazladan konu aciyorsam affedin, aradim taradim bulamadim. Spd nin faydasi temel olarak yuksek kadansta ayak pedalda kalir, yokus cikarken(dusuk kadans) ise cekme hareketi ile buyuk rahatlik saglar.(benim anladigim kadariyla) Peki yuksek kadansta cekme hareketinden daha fazla verim almak icin ne yapmali?Herkese tesekkruler.
 
Scudo

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
sorun biraz denklem gibi olmuş,yokuşta düşük kadans gidilecek diye birşey yok bu sürücü tercihi örn,bazı bisikletçiler düşük bazıları yüksek kadans tırmanır,bazıları oturarak bazıları ayakta veya karışık bu sporcunun tercihi,zaten sürekli olarak yokuş aşağıda insen ,kilitten dolayı negatif bir çekim söz konusudur, çekmeme diye bir şey olamaz ,bu birazda ihtiyaç meselesidir,nerede nekadar ihtiyaç hissedebileceğinle yani,yük binmeye başlayınca veya artınca değişir,unutmaki seni çekmek değil itmek ileri götürür,ama tabiki bir bütün düşünmek gerekir,bazı dallarda sıkıntı yaratabiliyor ,örn çok alışık olmayan veya antrenmanı olmayan bir triatlon yarışında çekişi sert ve fazla yapmak koşuya çıktıktan sonra kasılma ve kramplara neden olabiliyor.bence bunlara fazla takma akışına bırak vücudun en iyisini zamanla bulur ve yapar ,zaten bunu yaparken düşünmemelisin eğer düşünüyorsan olamaz ,kendiliğinden olmalı...
 

Rüzgar Yolgezer

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2011
Mesaj
263
Tepki
41
Şehir
istanbul
Bisiklet
Cesur
(link)

boyle bir makale buldum, konuya yardimi olur diye dusunuyorum. cok yuksek kadans kullanan lance armstrong un pedal cevirmesi teknigi de gosterilmis.
 

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
Ne kadar yararlı olur bilmiyorum ancak uzun bayırları çıkarken güç artışı için yaptığım bir yöntem var;
Kalf kaslarınıda bacaklarla dikey açıda aynı yönde çalıştırmak. Yani pedala güç uygularken, extradan saat 2 ve 5 aralığında en esnek şekilde kalf kaslarıyla pedalı aşağıya bastırmak, çekerkende saat 7 ve 11 aralığında yukarıya kaldırmak. Bunları yaparken normal bacak kasları ve kalf kaslarıda tamamen çalışınca güç artışı oluyor, ayakta bayır çıkmaktan daha kolay bir yöntem bence. Bunları yaparken topuk her zaman sabit, oynayan kısım ayağın uç noktası. Otomobildede gaza yada frene basarkende topuk sabit olur sadece ayağın uç kısmı oynar bu şekilde örnek verebilirim.

 
  • Beğen
Tepkiler: Rüzgar Yolgezer

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
normalde küçülen kas çalışır bazen ter durumlarıda olur örneğin barfikste aşağı inerken biceps(pazu denilen) kası boyu uzarken kasılıdır ve çalışıyordur.anlatmış olduğunuz pozisyonda fazla kasılı kalabilirsiniz ama siz rahatsanız sorun yok ,ayrıca armstrong yokuşta sürekli parmak ucu aşağı olacak şekilde bir teknik kullandığı aklımda kalmış ama dediğim gibi bunu siz deniyerek bulucaksınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan