Scudo Sports

Spd Pedal

@Najaz

Northwave ve Exuster almıştım kargo ile, bir keresinde de dükkandan elden aldım, hepsinde ayakkabının içindeydi. Kal takılacak yerde de normal ayakkabı tabanına benzer bir kapak vardı vida ile o parçaya tutturulmuş şekilde. Sizinkiler sökük şekilde mi geldi?

Scudo
Serden bey
Benim kullandığım ayakkabıdaki durum şöyleydi;
Bahsettiğiniz kallerin takıldığı yerde bulunan vidalı ile sabitlenmiş, kauçuktan normal bir ayakkabı tabanı bulunuyordu. Bu taban ise vidalar ile ayakkabının içindeki keçe arasında yer alan metal plakaya tutturulmuş durumdaydı. Söz konusu kauçuk parçayı söktükten sonra kallerin yerleşeceği yuvaları ortaya çıkıyor zaten.

@Sefa.

Aynen aynen, benim de anlatmak istediğim buydu.

Ya o değil de, benim kallerin alyanlı vidalarının başlıklarına ufak ufak taşlar sıkışmış (Keşke kauçuk tabanı tutan yıldız vidalar ile sabitleseymişim ilk başta). Günün birinde alyanı sokup kalleri sökmeye kalksam taşlar yüzünden mümkünü yok bunu başaramam. Bu lanet taşlardan nasıl kurtulabilirim? :D

Ohoo o taşları ayda bir temizliyorum ben, sürekli giriyor içine. İnce tornavidayı sok, biraz kurcala tamamdır. Sakız bile girmişti zamanında. :)

Arkadaşlar konu hortlayacak ama yardim gerek. spd ayakkabi aldim, daha öncekilerin deneyimlerini okudum durup çıkaramamak ve yana düşmek vs. ama benim sorun farklı. spd konusunda acemi olanlar kalleri çok sıkmasın diye okumuştum, ben çok gevşek bırakmışım. kal pedalda kalmış ayakkabı tam tesir etmiyor. yardım edebilcek var mı

hareketli mekanizmaya tornavida sokup dışarı doğru it. kal ayakkabıdan tam kurtulmadıysa bir yandan onu da çevir. çok sıkılmaması gereken şey kaller değil pedalın sertlik ayarı. kaller sıkılmazsa ayakkabı bağlantısı bozulur ve pedaldan çıkmaz. sertlik ayarında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da sürücünün ağırlığı.

DSC_0523.JPG DSC_0524.JPG
Kallerin vidalarindan bi tanesi yuvasından çıkıyor arada, o zaman çevirirken sürtünme gibi birşey hissediyorum

Arkadaslar veya abiler, ayakkabı çıktı kal pedalda kaldı bu nası çıkar
FB_IMG_1422097126646.jpg

Kal'in takılı olduğu parçayı düz torna vida ile kola kapağı açar şekilde yukarı kaldır veya kal'i pense yardımı ile sola yada sağa çevir.

• Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
Geri