Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı

C.Koc

Forum Bağımlısı
Tepki
1.053
İsim
Cem
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
internette gezinirken bu pedalları buldum hem düz kullanım hem spd kullanım sunuyor bu pedalları kullanan varmı ? Daha önce hiç spd pedal kullanmadım anlamadığım Önerilen Kilt Modeleri kısmında: Xlc kal-Shimano SM - SH51 , SM - SH52 , SM - SH55 veya SM - SH56 yazıyor bunlar ayakkabının altına takılan kal yani demirler sanırım doğrumu ? Bunlar her marka ayakkabıya oluyormu yani 100-200 arası alacağım herhangi bir ayakkabıya uyumlu olurmu ? Birde her pedalda kilitleme ayar vidası varmı ? Ve son olarak önericeğiniz mtb için başka pedal varmı orta halli çok pahalı olmayan...2017-10-14.png
(link)

Scudo
İlla bir tarafı düz olmak zorunda değil. Safkan spd alıp şununla günlük hayatta kullanabilirsiniz

images (4).jpg

bahsettiğiniz kaller dağ bisikleti ayakkabısı için. Ayakkabının altı şunun gibi olacak

images (5).jpg

şu hem yol kali hem mtb kaline uyumlu

images (6).jpg

şu da yol için

images (7).jpg

bahsettiğiniz kilitleme ayarı sertlik ayarıysa her pedalda olması lazım diye hatırlıyorum. Pedal önerme konusunu başkası halledecek, o konuda tecrübem yok :)

Decathlonda satilan mtb icin olan shimano m-520 yi oneririm. Suan fiyati 120 tl olmus ancak ekonomik ve dayanıklı. Sertlik ayarı pedalın üzerinde bulunan alyan vidadan yapiliyor. Mtb ayakkabilarinin altinda 2 yol ayakkabilarinin ise 3 adet vida yeri bulunuyor. Ayakkabiya takilacak kaller pedallarin yaninnda gelmekte ve istenen aciya göre kendiniz takabilirsiniz. Normal ayakkabilada kullanmak isterseniz plastik platform alarak günlük kullanimda rahat edersiniz :)

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
@Enes Dökmen @Mustafa Zeybek teşekkürler anladığım kadarıyla 3 tane kal tipi var mtb yol yol ve mtb ikisi bir arada xlc pedalın hoşuma gitmesinin nedeni extra masraf olmadan normal pedal olarak kullanılabilmesi ve pedallar 300 gr civarında ağırlığa sahip ama shimano m-520 yede bakayım...

Hangisi karar veremedim bir yardımcı olun ?
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Biri mtb tipi, diğeri şehir bisikleti tipi. Özellik olarak fark varsa bilemem. Bu arada N11 de 100 lira üstünde geçerli 15 lira çekim var. İsterseniz özelden vereyim hesabı.

Ben m520 öneriyorum. Başlangıç için gayet iyi. Sertlik ayarıda var.

• Beğen
@Denizcagan hocam onunda iki tarafı spd platformla düz oluyor ama platform ne kadar sağlam olur yolda düşme olayı olurmu ki ayrıca mtb de kullanıcağım

• Beğen
Tepkiler: Denizcagan
Bana kalırsa platforma hiç gerek yok.Hem fazladan ağırlık,hemde görünüş olarak kötü duruyor.İlla alıcaksanızda dayanıklı olur. Arkadaşım 3 yıldır kullanıyor sorun yaşamadı.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@C.Koc Plastik platform kullanıyor.

• Beğen
Ben decathlondan aldım btwin marka, bir tarafı platform bir tarafı kilit. bir haftadır kullanıyorum. ayakta spd ayakkabı olunca platform tarafını kullanmak zor, düz ayakkabı ile farklı deneyimler olabilir.

• Beğen
Shimano pd-t400 pedalı 115 tl ye sipariş verdim inşallah sorunsuz gelir...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@C.Koc guzel tercih. pd-t421 modelini 2 aydir kullaniyorum. 3 farkli açidan ayakkabi pedaldan ayriliyor bu buyuk kolaylik ama sürüş sirasinda asla ayrilma soz konusu olmadi simdiye kadar.

Pedallar geldi sıra ayakkabılarda [emoji3]
614deb67f4c2eb47386df1f8769ce0bf.jpg
7346efa42fb0a37ff00f9c1cf6401408.jpg
5370de3d06c68c5d15ec761966a94054.jpg

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir şeyi merak ediyorum ayakkabı konusunda Click'r model olmayan ayakkabılar olmadan click'r özelliği kullanılamıyormu ?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@C.Koc pedal ve kallerle ilgili bir durum. Ayakkabı farketmez.

• Beğen
@Mustafa Zeybek (link) şu ayakkabı hoşuma gitti özellikle hafif oluşu

@C.Koc
1 yılı aşkın süredir bu pedalı kullanıyorum. Pedal çevirmek dışında yaptığınız her harekette çıkar. Asla düşme tehlikesi yaşatmaz. Ayakkabının altındaki vidaları da arada bir kontrol etmekte fayda var. Ben bir vidayı düşürmüştüm.

@Bahadır ÖZEL Uyarınızı dikkate alacağım peki memnunmusunuz ? Ayakkabı ne kullanıyorsunuz ?

@C.Koc
Ayakkabı konusunda bir şey diyemem ama açıklamasından anladığım kadarıyla hem yol hem dağ kal uyumlu. Görüntü olarak da hoş.

Geri