Scudo Sports

Spd pedal sökemiyorum yardım ...

Murat İçlek

Forum Bağımlısı
Tepki
1.048
arkadaslar yenı bı spd modele gecmek ısteıdıgm ıcın eskı spd pedallarımı sokmek ıstıyorum tekını soktum ama dıgerını nabtıysam sokemedm . bunun bı formulu felan varmıdır yada aparatı ben alyanla denedm yamuldu alyan yınede acılmadı artık tersemı cevırıyorum acaba dıye dusunmeye basladım kendı kendıme . Yönü hakkındada bılgı verırsenız sevınırım . iyi gunler

Scudo
@Murat İçlek

Merhaba,

Pedallar her zaman Pedal Çevirme yönünün tersine sökülür..''Sağ Pedal Sağ diş,Sol Pedal Sol diştir.(Ters diş)

Pedalları sökmek bazen işkenceye dönüşebiliyor,size kolay gelsin.

Selamlar.

Alyanla biraz zor oluyor,normal anahtarlardan kullanın ve yönüne dikkat edin mutlaka daha da kötü olabilir. Geçenlerde koca anahtar ikiye ayrıldı meğersem ters yöne çalışmışız :D

en sonunda sökdüm argon kaynagıyla pedal telef edilerek sökme işlemi gerceklestırılmıstır :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Alyan'ın ucuna 30-40cm'lik bir boru geçirip (moment kolunu artırmak için), boruya ağır bir çekiçle sağlam birkaç vuruş benim için her zaman sonuç verdi ;)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
hepsını denedık lokma - cırcır felan fayda etmedı en sonunda pedalın cubuguna bı kalın cıvaata kaynak yaparak sökduk . pedalın yuvası artık alyan tutmadıgı ıcın bundan baska bı carede yokdu :)

keşke bulabildiğiniz en ince yağı kullanıp bir süre bekleseydiniz bazen işe yarıyabiliyor.

bende spd pedalları sökmeye çalıştım tabi nafile 3-4 tl ye aldığım kalitesiz bir pas sökücüyü sıktım 10-15 dk bekledim ve söküldü aşırı zorlamadan
her iki pedalda arka lastiğe doğru dönderip çıkıyor
merak ettiğim yağ felan sürmeye gerek varmı taktığımız pedalın sonradan tekrar aynı olayı yada daha kötüsünü yaşamayalım.hangi yağı kullanalım bide
örnek video bu arada (link)
konuda biraz hort olacak :p

Sağ pedal sola açılır sağa sıkılır.Sol pedal sağa açılır.sola sıkılır.Alyan yerine 15 numara ingiliz anahtarı işinizi görürdü derim.

Musluk anahtarı kullanın ve bu arada pedal her zaman ters pasodur.

Bisikleti aldıgımda ilkkez pedalı takarken acemilikten gres yağı sürmemiştim. spd pedala geçiyorum diye eskileri sökeyim dedim bildigin kaynak olmuş yapışmış yağ falan fayda etmedi en son boru anahtarı ile ve çekiç darbeleriyle zorda olsa pedalı söktüm spd yi gresleyip taktım inş. bidaha böyle bi sorun olmaz insan kırıp atası geliyor bisikleti :D

Geçmiş olsun en azından bir daha greslemeden takmazsınız pedalı.... :)

• Beğen
Tepkiler: Ömer FC
Aklınızda olsun bu tip durumlarda sirke kullanın. Önce sirke döküp 15 dakika bekleyin sonra bir daha sirke döküp bir 15 dakika daha.. Sonrasında kolaylıkla açılıyor...

Ben de sokemiyorum diye yardim isteyecektim ama maşallah her alternatifi yazmissiniz, sirkeyi deneyecegim

@evrendogan Sirke işe yaramaz. Pedal sökememek aynakola takılı pedal miline yeterli kuvveti verememekten kaynaklanıyor çoğu zaman. Aşamaları şu şekilde,
1 - Aynakol bisiklete monteliyken açık ağız anahtarla, bir el aynakolu diğer el anahtarı tutarak denenir. Anahtar, mile az bir açı yapacak şekilde konumlandırılmalı iyi güç verebilmek için.
2 - 1. yöntemle açılmaz ise, aynakollar demonte edilip bisikletten ayrılır, bir mengeneye bağlanır ve anahtara iki kolla bütün güç abanılır. Anahtarı çevirebilmek için çekiçle vurmamak lazım, bu şekilde anahtar kırdım. Anahtarı alabilecek bir boru bulup kuvvet kolu arttırılabilir.
3 - 2. yöntemle açılmazsa, aynakolun ucu varsa sıcak hava tabancası, yoksa çakmakla ısıtılıp aynakolun pedal milini bırakması sağlanır. Kol sıcakken anahtarla abanıldığında pedal mili rahatça çıkartılır.
4 - Söktükten sonra aynı şeyi bi daha yaşamamak için aynakoldaki vida dişleri iyice temizlenmeli ve pedal takılmadan önce 1 damla motor yağı damlatılmalı. Ayrıca, pedal milini delice sıkmaya gerek yok. Zaten sürdükçe sıkışıyor kendisi.

en sonunda sökdüm argon kaynagıyla pedal telef edilerek sökme işlemi gerceklestırılmıstır :)
geçmiş olsun, arabaların bijon yalama olunca da jant kaynakla sökülüyor, bu arada ben de eski pedalı sökerken bayağı uğraşmıştım

@evrendogan Sirke işe yaramaz. Pedal sökememek aynakola takılı pedal miline yeterli kuvveti verememekten kaynaklanıyor çoğu zaman. Aşamaları şu şekilde,
1 - Aynakol bisiklete monteliyken açık ağız anahtarla, bir el aynakolu diğer el anahtarı tutarak denenir. Anahtar, mile az bir açı yapacak şekilde konumlandırılmalı iyi güç verebilmek için.
2 - 1. yöntemle açılmaz ise, aynakollar demonte edilip bisikletten ayrılır, bir mengeneye bağlanır ve anahtara iki kolla bütün güç abanılır. Anahtarı çevirebilmek için çekiçle vurmamak lazım, bu şekilde anahtar kırdım. Anahtarı alabilecek bir boru bulup kuvvet kolu arttırılabilir.
3 - 2. yöntemle açılmazsa, aynakolun ucu varsa sıcak hava tabancası, yoksa çakmakla ısıtılıp aynakolun pedal milini bırakması sağlanır. Kol sıcakken anahtarla abanıldığında pedal mili rahatça çıkartılır.
4 - Söktükten sonra aynı şeyi bi daha yaşamamak için aynakoldaki vida dişleri iyice temizlenmeli ve pedal takılmadan önce 1 damla motor yağı damlatılmalı. Ayrıca, pedal milini delice sıkmaya gerek yok. Zaten sürdükçe sıkışıyor kendisi.
3 tane 15mm anahtar ağzı bozdum, 1 tanesi chrome vanadium'du,1 tanesi park toolz'du icim acidi yaptigim masrafa, 3. Anahtari kirarken acabilmistim, diğerini açamadım. Bu söylediklerinizi uygulayacagim. Uzun ve detaylica anlatmissiniz, sagolun zahmet verdim.

Detaylı yazmak lazım çünkü şeytan ayrıntıda gizlidir :) Küçük bir detay daha vereyim. Anahtarların ağız açıklığı aslında anıldığı sayıda olmuyor tam. Yani 15 mm anahtarın ağız açıklığı 15.5 mm oluyor. Bu sebeple iyi kavramıyor. 15 tarafını kırdığım anahtarın 14 tarafını aşındırıcı disk ile taşlayarak 15'e çıkardım, orjinal 15 anahtardan daha iyi kavrıyor. Uzun zamandır onu kullanıyorum pedallar için. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri