Scudo Sports

spd pedal alıcam yardımlarınızı beklıyorum

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
981
Bisiklet
Giant
shımano m520 pedalla
(link)
btwin nin yol bısıkletı ayakkabısı bırbırıne uyum saglar mı sıkıntı yasar mıyım bunları alırsam.
(link)

ve mtb kullanıcısıyım artı olarakta arazıye cok fazla gırmıyorum.
saygılar.

Scudo
askere gidecen zaten bırak spd pedalı. :)

pedal mtb için fakat ayakkabı yol pedalı uyumlu mtb için değil. Mtb ayakkabısı almalısınız.

@chn krmz

hacım askere gıtmeden evvel spd nın nasıl bısey oldugunu bılmek ıstıyorum.daha 2 aydan fazla var:)

Nedenini de söyleyelim, yol bisikleti ayakkabısı 3 nokta bağlantı (spd sl, keo vs. ) uyumlu, dağ bisikleti ayakkabıları 2 nokta bağlantılı.
Yol bisikleti ayakkabılarının kalleri aşırı çıkıntı oluyor zaten, dağ bisikleti ayakkabılarını bisikletten inince de kullanabiliyorsunuz.

Ben m520 ile şu ayakkabıyı kullanıyorum, gayet memnunum :

(link)

(link)

Üst linkdeki ayakkabılar senin yazdığının model dışında hepsine uyum sağlar.

@ArdaE

bu nasıl sizce..bi aralar fıyatı 80 liraydı ama simdi 100 yapmışlar.
(link)

@Muhiddin K.

Çok basit bir ayakkabı, kötü değil, iyi de değil. Ben ortaokuldayken giydiğimiz basit spor ayakkabılara benziyor yapısı. Askere kadar idare eder bence :)

@ArdaE

o kadarda basıt degıldır hacım yaa.:)vur dedık öldürdün hacım:):)

Valla decathlon'da denediğimde bu hissi uyandırmıştı cidden :)

Sana yakın hem forum istanbulda hem de marmara forum'da var decathlon, bence almadan önce mutlaka bir dene çünkü kalitenin dışında bir de bir numara küçük/büyük mevzusu var. Ayağını sıkacak veya boşluktan oynayacak bir ayakkabı ile spd çok eğlenceli olmayacaktır ;)

daha önce spd kullanmadıysanız askere gider ayak sakatlanmayın derim. bir tarafı düz diğer tarafı spd uyumlu pedal almanız, spd yi beğenmemeniz durumunda kullanım imkanıu sunar. sırf decathlonda var ve ucuz diye, keyif almayacağınız ürünlere heves etmemenizi öneririm. ama yine de tercih sizin.

@Mehmet Levent

mehmet abicim çok acemı sürücü değilim ve ilk adımda hemen alışacakta degılım.:)ama alısmam cok uzun zaman almaz dıye dusunuyorum:)saygılar.:)

@Muhiddin K.
şimdi o pedallar ilk çıktığında ben öğrenciydim, siz de sanırım 2-3 yaşlarındaydınız. satan da bilmiyordu ve youtube yoktu o zamanlar ne nasıl yapılır öğrenemiyorduk. aldığım gün eve gelirken 2 kez düştüm. ve bu benim spdye uzunca yıllar ara vermeme sebep oldu. 3 yıl kadar evvel bir daha denedim. bir daha düştüm. bu benim kabahatimdi ama ön yargı oluşmuştu sanırım. apar topar kurtuldum spd den. tamam düşmekte sorun yok ama eğer sakatlanırsanız, askere başlamanız ertelenir ve terhisiniz gecikir. askerliğe bir an evvel gidip kurtulmak iyi olur diye tavsiye ederim ama yine de her işte bir hayır vardır.

@Mehmet Levent
:) inşaallah bişey olmaz mehmet bey

ben en son 20 yıl evvel binmiştim bisiklete ve şimdi heves başladı aldım bir bisiklet hemen kilitli pedal ile ayakkabı aldım benim alışmam 1 gün sürdü ise siz hayli hayli alışırsınız. ayakkabıyada çok para vermenin anlamı yok zira sadece bisikletle kullanılıyor zaten çok eskimiyor. bence seçiminiz güzel alabilirsiniz. ben linkteki ayakkabıyı aldım ama bu kadarı bile lüks.

(link)

m520 ile donanım kaynaklı problem yaşamazsın çünkü taş gibi sağlam bir pedal, ama öğrenene/alışana kadar allahın emri birkaç kere düşüyorsun. Alışıncaya kadar çimenlik gibi düşsen de çok zarar görmeyeceğin bir yerlerde başlamanda fayda var.

Bu arada forumda yeni başlayanlar için tavsiye, kal ayarı, püf noktaları vs ile ilgili pekçok konu var, onları da öncesinde okursan iyi olur :)

Spd ile kilitli pedal aynı mı?

@Harun Salcı

Kilitli pedal doğrusu :D SPD (Shimano Pedaling Dynamics) Shimano'nun MTB bisikletler için olan kilitli pedal sisteminin adıdır. Yol sistemi için SPD-SL adı kullanılır. Bu iki isim Shimano markasının ürünlerine verdiği isimdir.

Dun aksam chn krmz abimle decathlonda karsilastik:)tabi resmi olmadigi icin ben onu taniyamadim ama sagolsun abimiz beni hemen tanidi:)spd pedal ve ayakkabilarimi beraber aldik:)ve chn krmz abimizi tanimaktan dolayida cok mutlu oldum.:)spd olarak btwin platformlu pedallarindan aldim.ayakkabi olarakta rr3 olani aldim.insaallah hayirlara vesile olur.kazasiz belasiz kullanirim:)bu aksam spd ile ilk turuma cikiyorum insaallah.:)

benden kaçmaz hemen tanırım anında :D
spd pedalların hayırlı uğurlu olsun :)

Geri