Spd Ayakkabı Tavsiye-Öneri-Marka

Çağrı Fatih Yamalı

Forum Demirbaşı
Tepki
299
Bisiklet
Carraro
Dostlarım merhaba. Spd ayakkabı ile başlayan konulardan hepimiz sıkıldık. Bizde durum başka.
Yarın akşam üzeri spd ayakkabı alacağım. Malum Mtb kullanıyorum. Nasıl bir ayakkabı tavsiye edersiniz ? Spd-Sl neden ayakkabı, Mtb için olan spd mi oluyor ? Kaç para bağlamak lazım bu tür ayakkabılara yani. Ömrü nasıldır ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Yarın da ayakkabının fotosunu atacağım inşallah alırsak :)

Scudo

SerdarK.

Daimi Üye
Tepki
162
İsim
serdar
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Whistle
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bende çağrı bey gibi dağ bisikleti kullanıcısıyım.İlk defa spd ayakkabı alıcam.Yabancı sitelerden alışveriş yapabilirim.Ucuz yollu ayakkabı,pedal,kaller önerisine ihtiyacım var.Teşekkürler

Tepki
29
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Atala
spd ayakkabıların çoğu cırt Cırtlı üretiliyor. Bir zaman sonra bu cırt cırtlar özelliklerini yitirebiliyor. bundan dolayı ben shimano'nun M088 modelini kullanıyorum ve memnunum. Pedalları ise bir yönü kilitli bir yönü normal alırsanız ayakkabıyı giymediğiniz zamanlarda da bisikleti sürebilirsiniz. Bütçeyle alakalı olduğu için model önermem pek doğru olmayacaktır.

H.Genç

Daimi Üye
Tepki
155
Bisiklet
Trek
M089 nasıldır? Baya beğendim ve wide modeli var.

Silmarillia

Daimi Üye
Tepki
256
İsim
Aykut Aydoğmuş
Bisiklet
Look
SPD ile bisiklet kullananlara imreniyorum, hele de MTB kullananlara..

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx

Bizarre

Üye
Tepki
1
İsim
Tamer
Bisiklet
Focus
SPD ayakkabı numaraları gerçek ayakkabı numaralarıyla aynı olmuyor. Ben normalde 41im ama SPD ayakkabım(shimano, dekatlonda almıştım) 43 oldu..

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Tepki
25
Bisiklet
Sedona
@H.Genç

Benim de aklımdaki model M089, M088 in yeni modeli olduğu için pek yorumda bulamadım ürünle ilgili.

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Tepki
2.054
Shimano SPD toplam 3 adet ayakkabı aldım. Efendim bisiklet dışında treking yaparım günlük kullanırım diye düşünuyorsaniz olmuyor olamıyor. Çünkü bu ayakkabıların altında 2 tane metal şerit var. Ve kaller bu şeritlere vidalaniyor. Metal şeritler ayakkabıdan çıkmasın diye bilhassa ayağın ön tarak bölümü neredeyse esnemiyor. Bu nedenle de evet bisikletten inip bir 250 metre menzil gidince sorun yok ama mesafe uzadı mi vay halinize.

Tepki
169
İsim
Mustafa Z. YILDIZ
Bisiklet
Specialized
Ben de iki adet Shimano SPD ayakkabı kullanıyorum. Birisi cırtcırt lı MTB tipi diğeri ise daha spor ayakkabı tarzı.@Mehmet Levent Bey'in dediği gibi altı sert olduğundan hem günlük hayatta giyerim hem de bisikletime atlar giderim olmuyor, sağlık açısından uygun değil! İlk Şahsen benim ayak tabanlarım çok ağrıyor. M088 ayakkabı modeli çok güzel gerçekten. İlk SPD ayakkabımı 2007 yılında bisikletimi aldıktan 2 ay sonra aldım. Erken düşüp çabuk öğrendim :) Pedal'da seçenek çok, bütçenize göre seçin. Crank Brothers, Shimano, XLC vs. markalarının birçok modeli var...

EnesKlf07

Daimi Üye
Tepki
532
İsim
Enes Kalfa
Bisiklet
Scott
Yeni konu açmadan buradan hort yapalım.

Shimano RP5 mi ?
Fizik R5B mi ?

sirrunu

Daimi Üye
Tepki
570
İsim
Runner
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Peugeot
selamün aleyküm. bisikletim için decathlon daki mtb ayakkabısını almak istiyorum ama fiyatına göre kaliteli mi onu merak ediyorum. yaşadığım şehirde decathlon olmadığı için yorumlarınıza ihtiyacım var. aslında shimano falan düşünüyordum ama onlar da baya pahalanmış
(link)
Ekran Görüntüsü - 2022-07-13 14-23-47.png

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Tepki
6.634
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
selamün aleyküm. bisikletim için decathlon daki mtb ayakkabısını almak istiyorum ama fiyatına göre kaliteli mi onu merak ediyorum. yaşadığım şehirde decathlon olmadığı için yorumlarınıza ihtiyacım var. aslında shimano falan düşünüyordum ama onlar da baya pahalanmış
(link)
291296 dosyayı görüntüle
1200 TL ve en azından tokalı bile değil. Senin yerinde olsam 1200 buna verene kadar üzerine biraz daha koyup daha iyisini alırdım. Yurtdışı sitelerini takip et ara ara güzel indirimler oluyor.

sirrunu

Daimi Üye
Tepki
570
İsim
Runner
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Peugeot
1200 TL ve en azından tokalı bile değil. Senin yerinde olsam 1200 buna verene kadar üzerine biraz daha koyup daha iyisini alırdım. Yurtdışı sitelerini takip et ara ara güzel indirimler oluyor.
giro ve sidi nin kalıpları nasıldır hocam. bu ikisinden hangisini tavsiye edersin
(link)
(link)

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Tepki
6.634
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
giro ve sidi nin kalıpları nasıldır hocam. bu ikisinden hangisini tavsiye edersin
(link)
(link)
Giro hiç kullanmadım dolayısıyla kesin birşey diyemem ama ayağını CM bazında ölçerek bulabilirsin.. Sidi ise kalıpları küçük, normal ayak numarandan bir numara büyük almalısın.

• Beğen
Tepkiler: sirrunu