Scudo Sports

Sözün bittiği yer; Kartepe -sefer- 12

@Muzaffer K.

haziran bence çok sıcak olur ve sıcakta iş çok güç olur temmuzda orada idim ve ağustostada 40 derecelerde bu iş olmaz 40 derecede rampa çıkmak oldukça güç ,şimdi geçen sene 86 km 'in üstüne 16 km rampayı gayet iyi bi havada çıktık güneş var idi kuru soğuk var idi ,mayıs ayının sonları dedimde ama hava 40 derece olma riskide var açıkça havaya endeksliyiz ama sonuçta tarihler değişmez
illaki 27 nisanda çalışma olacak ama o gün yağmur olur ise bilemem ve rüzgar sert olursa tabi ,
27 nisan antreman 160 km 'de ve akabinde 4 mayıs kısa antreman 70.7 km non stop pedal
ve üzerine 10 mayısta kartepe 1300 rakım havaya bakacağız tabi,

Scudo
en son yazdığın tarihler ve antrenman zamanlaması cok iyi bakalım havalarda güzel olursa kartepe olayını çözeriz abi :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Muzaffer K.

zamanlama önemli ama zamanlamaya en büyük engel rüzgar ve yağmurdur ,,

abey benim kuzen haziranda burda olucak onda da saykıl kros var haziran temmuz arası kartepe tavşanlı olursa katılırız

kuzen almanyadan tekirdağ yapıcam tekirdağdan bisikletle gelicem dedi :evil:

1 haziran da geliyor ondan sonra 3 ay burda, benim kuzen sağlam bisikletçi abey tarihler uyarsa gelir

@Kudret Kurtcebe

10 mayısda ben gelemiyecem kuzen almanyadan 1 haziranda gelicek, o seninle beraber gelirim ben dedi siz çok hızlı gidiyorsunuz ben size yetişemem, neyse 3 ay burda olucak, haziran dan sonra artık onla etaplara katılırız abey

birde abey bu saykıl yol bisikleti gibi olduğu için alışık değildim bel ağrısı sadece bende mi oluyor yol bisikleti kullanlar valla öncekinde diz ağrısı oluyordu yola geçtim şimdi bel ağrısı başladı çok rahatsızmış yol bisikleti sürüş pozisyonu lastikler titreşim yapmıyor tabi cyloo cross olduğundan ama dün fazla da kullanmadım sabah bel ağrısından zor kendime geldim :eek:

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

isa ,
haziranda kartepe olmayacak
bu işi biz erken bi zamanda bitireceğiz kartepe için en uygun aylar ekim ayıdır
birde nisan sonu ve mayıs ortaları ,
haziranda ise direk ormanlara dalacağım tabi belgrad kalırsa
3 'üncü köprü silip süpürecek oraları
haziran temmuz ve ağustos uzunlarda olma durumu yok çünki aşırı derecede su kaybı
gerekte yok eylülde dahil buna
ekimde başlar uzunlar kasımda devam eder
bu sene kış bize iyi davrandı ocak başına kadar

@Kudret Kurtcebe

belgrad ve çekmeköy ormanlarına gideriz diyorum kuzene ben o zaman Kudred babo

ben yine de kuzene sorayım 15 20 gün erken gelebilirse ben kesin gelirim ama kuzen olmadan benim kartepe imkansız kuzen le beraber gidecez performans vs yapmadan :)

39 km eskihisar in 45 dakika arabalı vapur

sonra 60 km pedal kesmeden

(link)

düz
10 km, Yalova-İzmit Yolu, şu yol da ne gidilir yahu
üstüne kartepe tırman 16 km :evil: gidiş dönüş en az 220 yazar bana kuzene söyledim bakalım gelme durumu olabilir dedi mayısda işleri ayarlamaya çalışıcak

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

isa kuzen çalışıyor ise zati gelemez kesin olarak tarihler şöyle
önce 27 nisan 160 km antremanı sonra 4 mayıs 70.7 km non stop pedal antremanı ve 10 mayıs cumartesi günü ise saat 04.30 da bostancı iskeleden hedefe kilitlnmece ,,hava şartlarınada bakacağız tabi,

http://www.birinciblog.com/wp-content/uploads/2012/05/belgrad1.jpg

haziranda buralarda olmaca belgrad,,,,,,,,,,,,,,

(link)

39 km üstüne 45 dakika arabalı vapur soğutur gibi sanki tren olsaydı iyiydi

abey pendikten feribotla geçerim ben gelirsem birde pendikten sonra eskihisar yolu mecbur ankara yolundan biraz sakat oralar

@Kudret Kurtcebe

kendi işi abi ama mayıs 15 den sonra gelebilirim dedi, yaz tatiline geliyor zaten her sene 3 ay burda

• Beğen
evet doğru
gidişte 39 km tempo hızlı olmaz ama 1 saat 30 dakika içersinde eskihisarda olma durumu ,
saat 06.45 de kesin olarak topçular çıkışında olacağız ,en geç 06.50

abi kartepeden topçulara dönüş 16+60 km sanırım dönüş daha kısa sürer iniş olucağından

kaç dakika sürer kartepe topçular arası ortalama 1 saat 30 dakikamı 2 saat 30 dakikamı

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

sen dönüşte 16 km rampanın yorgunu olduğun vakit sana değil bir saat 3 saat olur benden söylemesi o 60 km asla bitmez
bi kere 16 km ekibi yiyip bitirecek zirveye varanların gücü belkide sıfırlanacak orada 10 dakika sonra harekete geçmeyen aynen biter
kartepeden topçulara dönüş kısadır ama en beteride şudur
gebze -tuzla arası aynen vasiyetnameni yazacaksın ,emniyet şeridinin sıfır olduğu yerler var ,
isa kendin için soruyorsan kondüsyona bağlı
bi kere işin en zoru 16 km rampadır
burada gücünün çoğu gidecek onun için o rampalarda yeri gelince ayakta çıkılacak yeri gelecek oturarak çıkılacak
ayrıca rampa tekniğini burada herkes konuşturacak burada karşıdan araç az gelir bu nedenle sağa dönüşte sağdan alınmayarak soldan rampayı almak
ve sola dönüşlerde ise aynen sağdan almak tersi yani kar ediyorsun güçten ,
1300 rakımda mola 10 dakika fazla olmaz vücut soğur ,
16 km inişte bi kere herkes yorgun olacak bu nedenle yorgunluk adama virajlarda aynen kaza yaptırır
16 km rampada kaloriyi herkes çok yakacak zati toplam 99 km gidilecek baştan sen düşün artık 201 km de ne kadar kalori yakılacağını takviye şart bunlar kesin energeldir
öyle oturup yemek yemek bunlar bize göre değil et yiyecen ondan sonra 1 saat bekleyecen
yok öyle yağma
öyle kuru fıstıkmış vs fındık mındık kartepede işe yaramaz
bi kere herkes akşamdan en az 5 tabak kıymalı makarnayı yoğurtla yiyecek
karbonhidrat yüklenilecek 1 hafta boyunca protein artı yağ yüklenilecek ama çok değil ,
şahsıma kesin bi kere 2 adet energel alarak ilk birincisini su ile matarada karıştırıcağım
o bitinde ikinci energeli mataraya döküp gene su ile karıştıracağım
bu energel beni acaip fişeklemiş idi şile rampalarında

evet ekip tekrar hatırlatıyım,

kesin olarak ortalama hesapları ve mola sayıları topçular çıkışı ile başlayacak ve sırasıyla suadiye merkez cami-kartepe 1300 rakım-10 dakika mola- dönüş 16 km aynı yer
ve suadiye -yaloava hattı 72 km toplam 162 km
162 km üzerinde ortalamalar hesaplanacak ,bunun nedeni bi kere feribot araya giriyor ve de kuralı aynen koyuyoruz seleden indiğimiz an süre 45 dakika olursa orada ortalama felan olmaz
zati denizden köprü olsa idi sorun yok idi..
genede erkan km yi topçularda sıfırlasın ve hatta herkez sıfırlasın

(link)

(link)

(link)

(link)

evet farklı oluyor yandex de,,

(link)

71 .8 km suadiye -yalova arası

(link)

75 hesapladı yandex

pendik - gebze- eskihisar arası dönüşte zaten ben ordan gitmem, bostancı darıca yaparken gidemedim o yoldan.

yazın o yolun yarısından dönüp sahilden dolanmıştım tuzla içlerinden darıcaya gidebilmiştim, o yüzden ben kuzenle pendik- yalova arası hızlı feribotla geçerim, tabi saatlerine bakmak lazım. pendikten dönüşte artık deniz otobüsü falan yoktur herhalde

pil biter de akşama dönersem atlarım artık deniz otobüsüne nereye giderse bostancı kadıköy kabataş öyle geçerim dönüşte

sabah giderken zaten gün ağarmamış olucak, biz geçerken sabahın 5 inde tehlike yok sanırım pendik- gebze- eskihisar yolunda

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

sabah pendikten yalovaya sabah saat 08.30 da var feribot var deniz otobüsü ile geçmedik biz bostancı yazın yatar
yaz tarife genelde bu saatte olmakta,
isa senin şu bisikletin resmini çek bi ara koyuver buraya cube idi değilmi,
isa bu kartepe için ön hazırlık yapacan yani 160 km de çalışma yapacaksın yoksa kartepe yalan olur
biz biliyorsun pek kimseyi beklemiyoruz zati kartepede kimse kimseyi beklemeyecek herkes tek olacak ekipçe başlanacak ama sonra kopulacak özellikle rampalarda kopma olacak burada benim malesef partnerim yok erkanında
kerim ile sinan artık bi şekilde yardımlaşacaklar muzafferde yalnız kalabilir

@Kudret Kurtcebe

bisiklet konusu resimi atma demiştin abey konu gereksiz şismesin diye pek açmadım topikle alakasız diye :evil:

ben kuzenle bir şekilde geçerim, yalovadan sonrası kolay sayılır

ama kartepeden geri dönüş yolunda pendik feribotlarına araba ile 2 saat 33 dakika yazmış yandex, ve 75 km sanırım yandex trafiği de ortalama olarak hesaplamış

https://i.hizliresim.com/emEROy.jpg

https://i.hizliresim.com/w1N711.jpg

dönüşte bu yol kartepe ye gidip o yorgunluğun üstüne

8 defa pendik bostancı arası mola vermeden gidip gelmeye bedeldir bence

@İsa İhsan Akdoğan

öylemi dedim o vakit geri alıyorum sözümü :rolleyes:
sen bi resim at bakalım şuraya merak ettim senin bisikleti,,

isa bizi makaraya salmıyorsun değilmi,,:rolleyes:

160 km antreman yapmaz isen serilir kalırsın benden söylemesi ,
bu 160 km in içinde 16 km rampa olması zati düşünülemez istanbulda 16 km rampa yok bi kere ama ne yapacaksın aynen dudullu-teke köy- mollafenari dalacan oralara epey rampa var tabi rakım ise 1976 rakıma geliyor toplam rakım tabi ,,

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114884

cube dosyası ,,

güncelleme,,

12 'inci sefer,,
kartepe----istanbul ekibi,,
1300 rakım
204 km ,,,,,

liste
04.30 da çıkışta olacaklar
bostancı
bekleme asla olmayacaktır

1- kudret-28 jant hibrit karbon 44 diş