Scudo Sports

Sözlük

EdP

Üye
Tepki
2
Merhaba arkadaşlar!

Adım Ed. Ukraynada yaşıyorum. Mayıs ayında Türkiye'ye gelmek istiyorum. İngilızce-Türkçe sözlüğü hazırlanmam için yardım edebilir misiniz?

handlebar
grip
brake lever
trigger
cable
cable housing
stem
bike computer ----- bisiklet bilgisayarı
fork
brake ----- fren
brake pad
wheel ----- tekerlek
tyre
tube
rim tape
rim
spoke
hub
frame ----- kadro
saddle
derailleur
chainring
crank
pedal
chain
cassette
cog
bolt
washer
nut

Teşekkür ederim!

Scudo
@EdP

terimlerin çoğunu içeren bir sözlük "diğer bisiklet konuları" bölümünde sabit konu olarak,
"Bisiklet Parçalarının Türkçe Karşılıkları" başlığıyla vardır. gözünüzden kaçtı herhalde...

selam ed,

ben bi excel dosyası hazırlamıştım türkçe karşılıkları yazdığım. bi sözlük oluşturmak için. ekledim senden de bir iki birşey. atıyorum. boşlukları doldurmakta yardımcı olanlar çıkar umarım.
-----
atamadım. excel dosyası buraya nasıl atılır dostlar yardım edin :) resim mi yapmalı?

@bulentery

Bulmuştum! "Karşılık" sözü bilmedim, bu nedenle hemen bulamadım.

@kerembasaran

Hmm... biraz karışık bir şekilde belki imageshack kullanılabilir. .xml uzantılı dosyanı uzantısını silip .jpg gibi bir resim dosyası uzantısına çevirirsen belki image shack'e atabilir ve burda resim olarak gösterebilirsin. Dosyayı açmak içinde indiren kişi resmi kaydedip uzantısını tekrar .xml'e çevirebilir böylece yine excel dosyası olur. fikir nasıl ama? : )

tereyağından kıl çeker gibiymiş ;)

özelden attım arkadaşa excel'i. şöyle bi 100-150 kelimeyi geçsin zaten onu bir yere koyarım internete. şu anki halinin çoğu diğer başlıkta geçiyor. 60 kelime falan var.

Geri