Sosyal medyada bisiklet üzerine fikirler

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.446
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Sosyal medyada; haber sitelerinde, sözlüklerde vb bisiklet üzerine yazılanlar çizilenler hep ilgimi çekmiştir. Buradan kendimce çıkarımlarda bulunurum analizler yaparım. Mesela bir tespitim, bisiklet sürücülerinin sosyal medya üzerinde günlük hayattaki çıkardıkları ses ve etkiyle mütenasip olmayan bir şekilde bu mecrayı daha etkili kullandıklarıdır.
Bugün bir başlık dikkatimi çekti ve altına ortalama bir insan için çok sıradan bir konu için oldukça fazla sayılabilecek bir giriş yapıldığını gördüm. Herhalde diyorum forum yazarlarından bazılarıda fikirlerini serdetmişler.

(link)

Scudo

Edip D.

HTFU!
Tepki
5.375
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Maalesef o başlıkta bahsedilen şeyin doğru olduğunu düşünüyorum. Özellikle trafikte. Özellikle trafik ışıklarında :).
Işıkları hiç takmadan kırmızıda geçen (yaya geçidinde) bir bisikletliyle göz göze gelip, kötü bir bakış attığımda, sanki ben suçluymuşum gibi daha da kötü bir bakış alıyorum. Hatta "kırmızı yanıyor" dediğimde karşılık olarak el hareketi alabiliyorum :).

Hatta ilk karşılaştığımda çok sinirlenip bir de yazı yazmıştım;
(link)

Decsan

Forum Bağımlısı
Tepki
901
İsim
Ethem C.
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Abartılmış ancak zaman zaman örneklerini gördüğüm durumlar. Ben kask hariç diğer aksesuarların bizi halk arasına karışmaktan uzaklaştırdığını düşünüyorum.

yakubi

Daimi Üye
Tepki
958
İsim
Mehmet
Bisiklet
Fuji
çok şaşırılacak bir durum olduğunu sanmıyorum. muhtemelen elitizm şikayetinde bulunan arkadaş bisikleti "üstdüzey" yaşamaya çalışan birileriyle iletişimde bulunmuş. ettiği küfürlerden de anlayabildiğimiz kadarıyla basitlik, sadelik ve tevazu yanlısı: )) kabul etmek gerekir ki bu şekilde küfrettiği tipler bütün hobi,uğraş ,meslek alanlarında var. örneğin sanatçılarla oturursun sanatı ve sanatçıyı nasıl abarttıklarını, bütün hayatlarınca nerdeyse idol haline getirdikleri insanlar gibi olmak peşinde olduklarını görürüz. askerlik, polislik hatta öğretmenlik gibi mesleklerde bu tip "mesleğinin kendisini var ettiğini" düşünen dolayısıyla özgünlük ve tecrübe olgusundan uzak insanları daima görebiliriz.

bisiklette fotoğraf çekme özelliği olsaydı herkes bisiklete binerdi sözü enteresan: )

el sallayıp geçilmesi gereken konular: )

• Beğen
Tepkiler: Fatih EZEN

D.Mustafa

Forum Bağımlısı
Tepki
754
Ama eleman nasıl içerlenmişse üşenmemiş baya bir döşemiş. Herhalde kullandığı bisikketi beğenmeyip üst seviyelere gücü yetmeyince ulaşamadığına pis demiş.

Tepki
95
İsim
Burak
Bisiklet
Mosso
Arkadaş tam olarak benden bahsetmiş 'Elitist' ya da her neyse bisikleti tam olarak hayatının ortasına koymuş metro, otobüs, tramvay gibi üst üste olan kalabalık yerlerden kaçmış 0 emisyonla istediğim yere o toplu taşıma araçlarından hatta bir çok zaman Bursa'da olmama rağmen trafik nedeniyle arkadaşımın arabayla 1 saatte gittiği yerlere biraz çaba göstererek ondan daha çabuk gitmem ve benzin, park yeri, kasko, trafik cezaları gibi şeylerle uğraşmam, uğraşmamamız. Sanırım bunları 'Elitlik' olarak görüyor.. Gerçi öyle değil mi? Herkes 4 tekeri olan ve 'Hızlı' olduğunu düşündükleri şeylere tonla para döküyor bizse onlara kıyasla ufak bir maliyete gezegeni kurtarmak, paradan tasarruf etmek vs. (liste uzar gider) şeyler yapıyoruz. Yani demek istediğim Elitistlik buysa sanırım bu forumda en azından bir kaç bin tane var..

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
31 güzel yazmış
hakkat lan. bisiklete binenler elitisttir.

sen tüketim toplumunun gazına gel, kredi borç harç derken toplumun kabul edeceği (!) bir araba al. alırken deli gibi vergi öde. yetmesin her yıl yine vergi öde. kasko için kredi kartına 9 taksit yaptır. üstüne bir de zorunlu sigorta yaptır. gittiğin yerde kaldırım kenarında durdun diye otopark zincirinin bir halkasına harcırahını öde. dünyanın en pahalı yakıtını doldur. aynı yakıtı trafikte bir yere gidememek için sarfet. heh işte. sen tam "bakın benim herkesin bayıldığı bir arabam var" modunda trafikte burnunu karıştırırken gelsin elitistin biri, kuş kadar yatırımla rüzgarı yüzünde hissede hissede geçip gitsin yanından.

tekerine çomak soktuğumun ucuzcu elitistleri sizi! para sayıyorum lan ben bu trafikte beklemek ve popomu büyütmek için! hem bi kere bütün herkes benim yaptığımı yapıyor, araba alıp trafikte bekliyor, sen kim oluyorsun da toplumun geneline karşı çıkıp elitistlik yapıyorsun?

Ahmet Fidancı

Extrem Yol Grubu - Extrem Dağ Grubu - İZMİR
Tepki
869
İsim
Ahmet Fidancı
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ebubekir
Ben bir sonrakini beğendim. Adam İzmiri anlatmış ha.

• Beğen
Tepkiler: Decsan

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
O kadar kufur, berbat bir Turkce!?! anlatim, seviyesizce her iki tarafin birbirine saldirmaya calismasi ve yerine gore her iki tarafinda hakli oldugu noktalari gorunce 2. sayfadan sonra okumaktan sogudum...

Decsan

Forum Bağımlısı
Tepki
901
İsim
Ethem C.
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ahmet Fidancı
Öyle olmayan yerimiz yok ki. Nereye gitseniz aynı manzara. Buna kızmamak Lazım aslında. Şimdi bisiklet yolundaki yayalara bozulan ben yıllar önce Floransa'da hayatımda hiç Pisiklet yolu görmemiş olmanın bir sonucu olarak aynı gün beş altı kez bisikletçilerin Müşfik uyarıları ile bisiklet yolundan çıkarılmıştım. [emoji1]

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı