Scudo Sports

Sorun Nedir

sall

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, 20 yıldır bisiklet binmemiştim ancak tv de bisiklet yarışlarını izlemeyi çok sevdiğimden ve doktorumun ifadesince kilo kaynaklı diz ağrılarımdan kurtulmak için(boyum 174cm kilom 97kg) bir bisiklet almaya karar verdim. 1 hafta bu forumu okudum sonunda diverge model bisiklet almaya karar verdim ancak 20 yıldır bisiklet binmediğimden o kadar parayı boşa harcamayım bir arkadaşın bisikletini deneyim dedim. Bisikleti 6 km kullandım ancak ilk 30 sn den itibaren çanak çömlek kırıldı adeta... hele ellerimin avuç içi kısımları berbat duruma geldi.. İyi tarafı ise dizlerimden kaynaklı bir sorun olmadı... Yani şuan sağlığım için şiddetle her gün iş yerime 20km bisiklet ile gidip gelmek istiyorum ama çanak çömlek felaket durumda zor oturuyorum, kilodan dolayı çok yük bindiğinden sanırım avuç içlerim de ayrıca fena durumda... Şimdi ben lise yıllarında iken o zamanlar 18 vites mtb tarzı bisikletler yeni çıkmıştı ve biz onlarla saatlerce gezerdik.. şimdiyse bisiklet almaya korktum bu arkadastan ödünç aldığım gibi olursa ben 2. gün asla binemem.. Bisikletin fotoyu da koyuyorum.. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler, umarım beni bu spora kazandırırsınız..

Dosyalar

• IMG_20150309_191453.jpg
    IMG_20150309_191453.jpg
    115,8 KB · Okunma: 83
Scudo
Ham oluşunuz, bisikletin size özel ayarlarının olmayışı(sele, gidon, kadro, sele boyu), yanlış vites kullanımı gibi birçok farklı sebep olabilir. Ama aklıma ilk gelen, sele boyu, kadro boyun uyumsuzluğu oldu. Bunun dışında sadece uzun zamandır kullanmamanın verdiği bir kas ağrılarıdır muhtemelen. Bikaç sürüşten sonra geçer sanırım

Benimle hemen hemen ayni durumdasiniz bende senden cok daha agir biri olarak 2 haftadir her gun 10 15 km binmeye ozen gosteriyorum burdaki arkadaslarin yardimi ile dogru bisiklet dogru seleyi sectigimi ve ayarladigimi anladim en az 15 senedir bende binmiyordum hic bir agri olmadi ama sizin canak comlek buyuk ihtimal seleden insallah baslarsiniz cok keyifli

@ergunaltmis
şartları bana benzeyen bir bisikletçi olarak doğru bisiklet ve seleni görmek isterim. Foto koyman mümkün mü?

http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/09/47eec9ff7821e11c3d12b525cf34c7fe.jpg

Bu benim boyum ve bacak boyuma gore ayarladigim selemi degistim fotodakini taktim jelli kendi totoma gore sizde oyle yapin rahat edersiniz forumda bi suru guzel bilgide mevcut.

Sizinle aynı sorunları ben de yaşamıştım. Sizinle yaklaşık aynı kilodayım. İlk 3-4 gün ciddi el, kol, bacak ve kalça ağrıları olur. Eğer baktınız bu ağrılar geçmiyor o zaman doğru bir sele seçersiniz. Jelli ve kendinize uygun bir sele ağrı yaşatmayacaktır. Ben amörtisörlü sele borusu kullanıyorum ve tavsiye ederim. İlk günler acele etmeyin bisiklete alıştıkça ağrı falan oluşmaz. Bu arada avuçlarınızda ağrı olmaması için jelli eldivenlerden alın.

Son olarak bisikleti kendinizi kasarak sürmeyin. Kollar, dizler asla gergin durmasın. Gidonu da çok sıkı tutmayın...

ewt o diverge...
arkadaşlar selenin ve eldivenin jellisi olduğunu da öğrenmiş oldum...teşekkürler...

Geri