sorun jantımın göbegi...

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
s.a arkadaslar. bisikletimde shimano wh-m505 jant seti var. arka jantta sorunum yok. fakat önde göbekte. bi takım sıkıntılar var. bosluk var. bi türlü gideremedim. sürekli çıt çıt ses geliyor. son 2 haftadır. :( duyduguma göre. m505 setin göbegini değiştiremiyormuşuz. xt göbek düşünüyorum ama olmaz diyorlar. bana biraz abes geldi. almayı düşünüyordum fakat böle bisey duyunca tereddütte kaldım. bilginiz varsa eger bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. bu sesten boşluktan sıkıldım artık.
bir de konyada ki bi bisikletciye gittim. alt tarafı m505 ön göbege 300 lira dedi. ben o paraya mavic crossride alrım dedim. kızdım gittim.
her neyse.

yardımlarınızı bekliyorum. 1 hafta sonra 600 km lik bi tura cıkıyorum. o zamana kadar halletmem gerek bu sorunu...

TEŞEKKÜRLER...
 
Scudo

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@cenqizhan

Boşluğu giderememek nasıl bir sorun anlayamadım. göbeğin mili mi bozuk bilyelerde mi sıkıntı var,bilye yatakları mı bozuk tam açıklarmısın.ben o seti 1 yıl 4 bin km kullandım hiç sorun yaşamadım.Muhtemelen göbeği açan ustada sorun var gibime geliyor.neden dersen 5 yıldır kullanan arkadaşım var hala göbekleri sapasağlam.24 telli olduğu için aynı göbeği bulman oldukça zor birkaç ay önce forumdan bir arkadaş satıyordu ama ne oldu bilemiyorum ön jantı komple 50 lıraya fılan verıyordu.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ferhat köse

o boşlugu kimse çözemedi. bakmayan kalmadı. nasıl bişey bende anlamadım. konyada koskoca pınarelliye götürdüm olmadı.yatakları mili değişti yine aynı. . sıkıldım bu durumdan ama bu ara durumum da yok . atıp yenisini alamıyorum. 24 telli oldugu için mi diger göbekler olmuyor buna. xt ve slx gibi.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.263
Tepki
8.463
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@cenqizhan

Pinarellinin koskoca olması herşeyden anlar anlamına gelmiyor. özellikle üst seviye ürünler de daha önceden başınıza gelmediyse arıza tesbiti oldukça zor. yada benim gibi başınıza gelenler ile gördüklerinizi duyduklarınızı bir arıza defterine yazmanız gerekiyor :) Sorunuzun cevabı evet 24 telli olduğu için diğer göbekler size olmuyor ama ben hala şu arızayı bulamadık kısmındayım hiçbirşey söylemediler mi arıza hakkında.Bir milin etrafında dönen bilye sistemi ne arızası olabilirki ya mil bozuktur ya yatakları yada bilyeler. en son ihtimal usta bozuktur diye düşünüyorum.alttaki linkteki resime bakıp özellikle bilye çapına ve göbek milinin çapını size takılanla uygun olup olmadığına bakın tabi kumpas kullanabiliyorsanız bakabilirsiniz.Tüm takılanlar aynısıysa gelen sesin göbekten geldiğine eminmisiniz çok sefer başıma gelmiştir benim ilk düşündüğüm yer yerine çok farklı bir yerden cıkabiliyor arıza.

(link)
 

Fatih Toraman

Forum Demirbaşı
Kayıt
25 Mayıs 2011
Mesaj
406
Tepki
744
Yaş
28
Şehir
Giresun
İsim
Fatih
Bisiklet
Amoeba
Cengiz bey sanırım bisikletiniz bilye dagıtmıs.jant yalpalıyosa büyük ihtimal dediğim gibidir.iyi aşamlar
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@ferhat köse



göbekte mili yatagı ve bilyeleri degistirdik. önce ses bi gitti. ertesi gün yine basladı. baska yerden mi geliyor dedik. baska jant taktık. bu sefer tık yok. çiçek giibi gidiyor bisiklet. boslugun büyük bölümü gitti ama yinede az kalıyor her seferinde. o da büyük ihtimal dediginz gibi ustadan kaynaklanıyor olabilr...ama o ses çıldırttı. belkide jantta bi problem vardır...

ilginiz için cok tsekkur ederım. ;)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Fatih Toraman

bilyeler değişti . sorun yok onda. giderken sorun da olmuyor ama sadece ses yapıyor çıt diye.


iyi aksamlar...:)
 

Mehmet Ergene

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Mayıs 2011
Mesaj
457
Tepki
198
Şehir
Beşiktaş - İstanbul
sesin göbekten geldiğine emin misiniz?
benim bisikletten de ses gelmişti göbek sandım fakat disk frenin rotorundan geldiğini onun da normal olduğunu söylediler. göbekte boşluk varsa jant bisiklete takılıyken jantı elinizle sağa sola ittiğinizde boşluğu farketmeniz lazım. hissediyor musunuz boşluğu ?
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Mehmet Ergene


evet göbekten geliyor. kaç kişi can kulagı ile dinledi. yavas yavas kulak dibinde çevirdik göbekten geliyor. haa bir de göbekteki bosluk saga sola degil. ileri geri yapıyor. ön frene basıp öne gittigimde fren tuttugu halde bosluk yüzünden öne gidiyor bisiklet. gidip gelme var yani...göbegın kendısınde bi catlak olabilecegını düşünüyorum içinde. olabilr belkide. göbek değişse hiç ugrasmıcam da. olmıuyor işte.
 

ilkcan çağdaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Şubat 2010
Mesaj
629
Tepki
265
Şehir
İstanbul
kardeş,yorumları baştan aşağı okudum ve sonuç şu;Senin çıtçıt ses ile ilgili;ön frene bastığında bisiklet öne doğru bir kasıllma yapıyorsa,direksiyon bilyalarını kontrol ettir,derim.